ÜSKÜDAR’DA “MAHALLE BULUŞMALARI”NA BAŞLANDI

BELEDİYE BAŞKANI DEDETAŞ, SEÇİM VAATLERİ ARASINDA OLAN MAHALLE BULUŞMALARININ İLKİNİ ACIBADEM MAHALLESİ’NDE YAPTI
 Tarih: 09-06-2024 12:54:10
ÜSKÜDAR’DA   “MAHALLE BULUŞMALARI”NA BAŞLANDI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışına ilişkin seçim vaatlerinden biri olan “Mahalle Buluşmaları”nın ilki Acıbadem Mahallesi’nde gerçekleşti.

Şehit Mete Sertbaş Parkı’nda yapılan mahalle buluşmasına Başkan Dedetaş’ın yanı sıra, başkan yardımcılarıNazım Akkoyunlu ve Ali Ayçiçek ile birim müdürlerive Acıbadem Mahallesi sakinleri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu buluşmada konuşan Dedetaş, söz verdikleri gibi mahalle buluşmalarına başladıklarını, bunun daha çok mahalleliyi dinleme olanağı sağladığını aktardı.

Mahalle buluşmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Sinem Dedetaş, şunları söyledi:

“Adaletli ve şeffaf çözümler üreteceğiz. Gelir gelmez yaptığımız işlerden de bahsetmek gerekirse; meclislerimizi canlı yayınlar hale getirdik. Belediyenin gündemini sizlerin çok rahatlıkla takip etmesini sağlamış olduk. İhtiyaç sahibi emeklilere pazar desteği demiştik; kriterlerini belirledik ve başvuruları aldık. Ciddi de bir katılım oldu açıkçası, mutluyuz. Vakıflar sürecini başlattık bir önceki meclisimizde. Bedelsiz tahsis edilen alanların geri alınması, kamusal amaçla faydalanabileceği şekilde ele aldık ve sürecini başlattık.”

VALİDEBAĞ KORUDUR VE KORU OLARAK KALACAK

Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, “Validebağ konusu hakkında bir planınız var mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Validebağ çalışmalarına başladık. Gönüllülerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın Validebağ’da biliyorsunuz bir çalışma programı vardı. Çalışmalara başladık, otların kesilmesi konusunda uzlaştık. Öncelikle otların biçilmesi gerekiyordu, Validebağ yangın açısından çok riskliydi. Bir yangın çıktığında müdahale edilemez vaziyette alanlar olduğunu gördük. Hep beraberce oturup konuştuk. Bizim yeni dönemdeki belediye anlayışımız ‘Biz biliriz, biz yaptık oldu‘ değil. Taraflarıyla birlikte uzlaşarak bu işleri yapmak. Otlar biçilecek, itfaiyenin geçiş yolları açılacak. Oraya ilave korumalar ve orada bulunan sokak hayvanları problemine bir çözüm bulunacak. Hepsinin altlığı hazırlandı, uzlaşmaları sağlandı, çalışmaya da başlandı. Ama şunu söylememiz lazım; Validebağ korudur ve koru olarak kalacak bizim yönetimimizde. Bununla ilgili en ufak bir şüpheniz olmasın.“

LİYAKATLİ BİR ŞEKİLDE İŞE ALIMLARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

İşe alımlarla ilgili gelen bir soruya da Başkanı Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi liyakatlı bazı işe alımlar yapacaklarını dile getirerek, “Tespitleri yapıyoruz. Bu dönemde işten çıkarılan arkadaşlarımız olmuştu. Onların geri alınmasıyla ilgili bir sürecimiz var. Ama dediğim gibi iş ilanları açtıktan sonra bütün talepleri toplayacağız. Ve liyakatli bir şekilde bu işe alımları gerçekleştireceğiz “ şeklinde konuştu.

İLK KREŞİ BELEDİYENİN ALTINDA AÇIYORUZ

Kreş isteğine ilişkin bir soruya Sinem Dedetaş, “Kreş konusu gerçekten çok hassas bir konu. İlk kreşi belediyenin altında açıyoruz, şu an hazırlıklarımızı yaptık. Mahalle bazlı da kreş çalışmalarımız devam ediyor “ dedi.

Parkların tamamını elden geçireceklerine dikkati çeken Dedetaş, “Yaşı daha küçük komşularımız, çocuklarımız için tasarlanmış parklar ile gençlere yönelik etkinliklerin olabileceği parklar tasarlıyoruz. Masa tenisi harika bir fikir, kesinlikle notlarımızı aldık. Parkların hem güvenlik açısından, hem de içerik açısından güncellenmesi gündemimizde.  Küçüksu Mahallemizde Çocuk köyümüz de var belki biliyorsunuzdur. Oranın da yeniden düzenlenmesine başladık” şeklinde konuştu.

Sinem Dedetaş, el birliğiyle Üsküdar'ı güzelleştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Dedetaş, “İnsanları üretime odaklayacak bir takım projeler üretmemiz gerekiyor. Hem mekanlar üzerinden, hem de nasıl katılacakları üzerinden planlıyoruz. Kent konseyini kuracağımızı söylemiştik. Onun altyapı çalışmaları da devam ediyor ” diye konuştu.

 

KAFES ALTINDA OLMADAN BARINDIRABİLECEK ALANLARI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hayvan barınakları ve klinik konusunun çok önemli olduğunu, gönüllülerin üzerindeki yükü alacakları çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sinem Dedetaş, şunları aktardı:

“Proje olgunlaşır olgunlaşmaz ya mobil kliniklerle ya da mevcuttaki kliniklere destek kota belirleyerek bu sorunu çözmeyi düşünüyoruz. Mevcut barınağımızın kapasitesini artırma ve onların mutlu olabileceği şartlarda, en azından kafes altında olmadan barındırabilecekleri alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra da adımlarımızı atmaya başlayacağız. Ortak uzlaşıyla nasıl çözeceğimizi konuşacağız. Günü kurtaracak değil, sürdürülebilir proje ortaya koymamız lazım.”

 

Belediye Başkanı Dedetaş, kentsel dönüşümle ilgili sorularla ilgili olarak da ya kentsel dönüşüm konusunda Üsküdarlıla’a destek olacak irtibat ofislerini açacaklarını ve lokasyonlarını paylaşacaklarını bildirdi.  Dedetaş ayrıca Üsküdar’ın kimliğine yakışan kaldırım ile ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini, mahallelerde buna yönelik analizleri yaptıklarını kaydetti.

YENİ DÖNEMDE GEÇMİŞ ALIŞKANLIKLARDAN FARKLI BİR SÜREÇ YÖNETMEK İSTİYORUZ

Kentsel dönüşüm sorularına Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Akkoyunlu da kentsel dönüşümün Üsküdar'ın genel sorunu olduğunu aktararak, “Farklılaşan sorunlar var. Bazı yerlerde biliyorsunuz parsel birleşmeleriyle kat artışı söz konusu, ama kat artışına ihtiyaç duymadan da dönüşebilen alanlar var. Tabii bu yoğunluk artışı, imar artışı; bir taraftan nüfusun artmasına, bir taraftan da altyapının buna karşı yetersiz kalmasına sebep oluyor. Biz yeni dönemde bir yeniden yapılanma süreciyle, geçmiş alışkanlıklardan biraz daha farklı bir süreç yönetmek istiyoruz.” dedi.

Kent AŞ’nin vatandaş ve müteahhitler arasındaki sözleşme süreçlerini, proje süreçlerini danışman olarak yürüteceğini belirten Akkoyunlu, dönüşüm konusunda aksaklıkları azaltıp  kontrol ve denetim süreçlerini arttırarak mağduriyetleri giderecek bir yol haritası oluşturacaklarını belirtti. Nitelikli ve adil bir kentleşme için kentsel dönüşüm alanlarında hazırlanacak master plan çalışmasını hayata geçireceklerini vurguladı.

Buluşmada çocuklar da Başkan Sinem Dedetaş’a park sorunundan ve araçların kaldırımı işgal etmeleri konusunda şikayette bulundular. Parklara kütüphane isteyen çocuklar Dedetaş’a çiçek verdi. Başkan Dedetaş’ta notlarını aldıklarını belirterek, önerilerinden ötürü çocuklara teşekkür etti.

Öte yandan, mahallelilerin sorularını iletmeleri ve çözüm bulunması amacıyla oluşturulan parkta kurulan“Süper Hizmet” standında gün boyunca şikayet ve talepler ekipler tarafından alındı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI