ÜSKÜDAR’DA KAÇAK YAPILARIN YIKIMLARINA DEVAM EDİLİYOR

BİR RESTORAN AİT KAÇAK EK YAPILAR, BELEDİYE EKİPLERİNCE YIKILDI
 Tarih: 05-07-2024 21:12:33
ÜSKÜDAR’DA KAÇAK YAPILARIN YIKIMLARINA DEVAM EDİLİYOR

Üsküdar’da izinsiz ve ruhsatsız olarak ek yapılar yapan bir restoranın kaçak yerleri, Üsküdar Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Ekipler, 1 Nisan’dan bu yana ilçede16 kaçak yapının yıkımını tamamladı.

Burhaniye Mahallesi Nurbaba Sokak’ta bulunan bir kafe restoranında ruhsatsız olarak gerçekleştirilen inşai faaliyetlere ilişkin çok sayıda şikayet alınması üzerine belediye ekipleri inceleme başlattı.

Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce yapılan incelemelerde imar planına aykırı ve ruhsatsız olduğu belirlenen yaklaşık 1100 metrekare büyüklüğünde bir inşaat yapımı olduğu belirlendi. Bunun üzerine inşaatların yapımlarının durdurulması ve yıkılarak imara aykırılığının giderilmesi için idari para cezası uygulandı.

Yapılan bildirimlere rağmen faaliyetlerin durdurulmaması ve inşaatların yıkılmaması nedeniyle yıkım kararı alınan kaçak inşaatların yıkımı,  zabıta ekiplerinin aldığı önlemleri eşliğinde Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince iş makinaları yardımıyla gerçekleştirildi.

Bununla  birlikte 1 Nisan 2024’ten bu yana yapılan denetimlerde kaçak olduğu belirlenen toplam 16 yapı, belediye başkanlığı ekiplerince yıkılmış oldu.

Yeni yönetimin görevi devralmasından sonra 1 Nisan 2024 tarihi öncesine ilişkin yaptığı incelemelerde 9 adet parselde bulunan 34 yapıda planlara ve mevzuata aykırı ruhsat temin edildiği tespit edilirken, söz konusu yapıların ruhsatları belediye encümeninden karar alınarak iptal edildi.

Aktif olarak inşaatı devam eden mevcutta yaklaşık 800 adet yapıda Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince denetim kontrolleri yoğun bir şekilde devam ederken, Üsküdar’ın tamamının depreme dayanıklı ve sağlıklı yapılara kavuşması için çalışmalar sürdürülüyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI