ÜSKÜDAR’DA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KAPSAMINDA KIZ KULESİ AÇIKLARI VE SALACAK SAHİLİ'NDEN TOPLANAN ATIKLAR KIYIDA SERGİLENDİ
 Tarih: 09-06-2024 11:44:14   Güncelleme: 09-06-2024 12:20:14
ÜSKÜDAR’DA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından daha temiz, yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte Kız Kulesi ve Salacak sahilinde dalgıçlar  deniz dibi temizliği yaptılar.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında “Denizlerimiz Temiz Kalacak” sloganıyla Kız Kulesi açıkları ile Salacak sahilde dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. Dalgıçların denizden çıkardıkları atıklar kıyıda sergilendi.Denizden toplanan lastik, tripod ve atık pil gibi eşyalar vatandaşlar tarafından merakla izlendi.

Bu arada Kuzguncuk’ta yapılan etkinliklere katılan vatandaşlar ve öğrenciler, ‘’Sıfır Atık’’ kapsamında kurulan stantlarda çevre bilincini geliştirici etkinliklere katılarak eğlenceli oyunlar oynadı.Etkinlikte, geri dönüşüm ve temizlikle alakalı masal dinletisi yer aldı. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan kedi evlerini boyayan öğrenciler, kuşlar için geri dönüşüm malzemelerinden yuva ve yine geri dönüşüm malzemelerinden kumaşlarla bez çantalar yaptı. Alanda oluşturulan “İklim Değişikliği” köşesi dikkati çekti.

Öğrenciler sırayla sahneye çıkarak çevre ile ilgili düşünceleri aktardı. Atık toplama kampanyasında öncülük yapan İcadiye İlkokulu öğrencilerine hediyeleri ve sertifikaları da takdim edildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI