ÜSKÜDAR’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

SANATÇI ŞEVVAL SAM VE ALLAME KUTLAMALAR KAPSAMINDA SAHNE ALDI
 Tarih: 19-05-2024 12:41:43   Güncelleme: 21-05-2024 13:51:43
ÜSKÜDAR’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  Üsküdar’da coşkuyla kutlandı.

Üsküdar Belediyesi tarafından Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde düzenlenen  bayramı kutlamaları Belediye Başkanı  Sinem Dedetaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Allame ve Şevval Sam konseriyle devam etti. İstanbul’un dört bir yanından gelerek Millet Bahçesi’ni  dolduran vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı.

Başkan Dedetaş yaptığı konuşmada, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlere rahmet, gazilere minnet dileyerek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

KADİM BİR İLÇENİN BAŞKANI OLARAK SESLENMEK GURUR VE SORUMLULUK

Bu özel günde Üsküdar gibi kadim bir ilçenin belediye başkanı olarak seslenmenin kendisi için büyük bir gurur ve çok büyük bir sorumluluk olduğuna dikkati çeken Dedetaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben ve çalışma arkadaşlarım bu sorumluluk bilinciyle Üsküdar’a hakettiği hizmeti vermek için için el birliğiyle, var gücümüzle çalışıyoruz. Tabii ki siz değerli komşularımızın sevgisi ve desteği ile. Bunun için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.  Bu büyük sorumluluğu Cumhuriyet’in yetiştirdiği genç bir Türk kadını olarak üstlendim. Küçük yaşlarımdan itibaren bana büyük hayaller kurma ilhamını veren de Cumhuriyet’in ta kendisiydi. 1919 ruhu, azim ve kararlılık demektir. En zor şartlarda bile vazgeçmemek, gerçekçi olup başarıya ulaşmanın yollarını aramak demektir. Mustafa Kemal Atatürk ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ diyor. İşte benim ve arkadaşlarımın temel ilkemiz de budur.” 

İSMAİL HAKKI DURUSU’NUN AZİZ HATIRASINI YAŞATACAK VAPURUMUZ HİZMETE GİRECEK

Üsküdarlı ve İstanbullu komşularıyla bir müjdeyi paylaşmak istediğini kaydeden Dedetaş, şöyle devam etti:

“16 Mayıs 1919 günü işgal altındaki İstanbul’dan, Mustafa Kemal Paşa ve maiyetini Samsun’a götürmek üzere yola çıkan Bandırma Vapuru’nun kaptanı İsmail Hakkı adındaki tecrübeli bir denizciydi. Türk denizcilik tarihinde önemli bir yeri olan ve daha sonra ‘Durusu’ soyadını alan İsmail Hakkı Bey, düşman gemilerinin tehdidi altındaki sularda cesur bir şekilde idare ettiği Bandırma Vapuru’nu, 19 Mayıs günü Samsun’a ulaştırarak Kurtuluş Savaşı tarihine geçmiş bir şahsiyettir. İsmail Hakkı Durusu’nun aziz hatırasını yaşatmak üzere Şehir Hatları’mızın bir vapuruna da kendisinin ismi verilmiştir. Bu vapur ne yazık ki uzun yıllar atıl durumunda beklemekteydi. Şehir Hatları genel müdürlüğüm döneminde restorasyon çalışmalarına başlatmıştık. İsmail Hakkı Durusu Vapuru İstanbul’un pırıl pırıl sularında süzülmeye hazır hale geldi. Atatürk’ün Samsun’a çıkışında büyük rolü olan İsmail Hakkı Durusu’nun aziz hatırasını yaşatacak olan vapurumuz, bu anlamlı tarihin yıldönümünde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla İstanbul halkının hizmetine girecek. Bu güzel haberi de buradan sizlerle paylaşıyor olmak benim için büyük mutluluk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden aldığımız ilhamla bu ülkeye, İstanbul’a, Üsküdar’ımıza hizmet sunmayı; vatan sevgimizi ortaya koyduğumuz eserlerle ispat etmeyi sürdüreceğiz.“

 

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın konuşmasını n ardından sahne alan sanatçı Şevval Sam, yaklaşık bir buçuk saat süren konseriyle 19 Mayıs coşkusunu taçlandırdı. Sanatçı Allame de sahne alarak şarkılarını seslendirdi.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI YÜZME YARIŞLARI

Öte yandan, Sinem Dedetaş, sabah saatlerinde düzenlenen resmi törene katılıdıktan sonra Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yüzme yarışlarını izledi.

 7-13 yaş arası kız ve erkek sporcuların yarıştığı müsabakaları izleyen Dedetaş, en küçük ve en büyük yaş derecelerinde ödül kazanan sporculara hediyelerini takdim etti. Dedetaş, ilçede hem gençlere hem de spora yatırımların devam edeceği müjdesini de verdi.

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI