ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ’NİN TEMMUZ AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TOPLANTIDA AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KURULMASINA İLİŞKİN MADDE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 Tarih: 03-07-2024 01:30:28
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ’NİN TEMMUZ AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üsküdar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı birinci birleşiminde Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Belediyenin meclis salonunda gerçekleşen ve canlı yayınlanan toplantının açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta ve 15 Temmuz 2016’da yaşamını yitiren vatandaşları saygı ve minnetle anarak, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkarak bu uğurda hayatlarını kaybedenlere rahmet, gazilere de sağlıklı uzun ömürler diledi.

Başkan Dedetaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vatanımızın birliği ve bütünlüğü konusunda her türlü darbe girişiminin hepimiz tamamen karşısındayız. Milli bütünlüğümüzü bozacak her türlü sürecin hepimiz karşısındayız. Bu noktada da milli birlik ve beraberliğe vurgu yapan bir ay temmuz bizim için. Hem bayram kutluyoruz, hem de bir tarafta da yas tutuyoruz, şehitlerimizi anıyoruz. Hem sevinci, hem acıyı birlikte yaşadığımız ve pek çok dersi de birlikte aldığımız bir ay. Hoşgörüsüzlük anlamında değerlendirebileceğimiz bir ay. 2 Temmuz’dan da bahsetmek gerekirse son derece üzücü. Umarım tekrarları hiçbir zaman yaşanmaz. Derslerimizi bu noktada hep birlikte alarak, toplumsal sorumluluklarımızı ve milli birliğimizi koruyucu adımları atarız. Yeni nesillere de bunları sağlıklı bir şekilde aktarırız.”

 İLAÇLAMA KONUSUNU HASSASİYETLE YÜRÜTÜYORUZ

İlaçlama ve yıkama konusunda gerekli çalışmaları hassasiyetle yürüttüklerini bildiren Dedetaş, “Belediyemizin rutin faaliyetlerinde sokaklar yıkanıyor ve mahallelerde de ilaçlama yapılıyor. Üsküdar belediyemiz haricinde büyükşehirin de ilaçlama faaliyetleri sürüyor” şeklinde konuştu.

Mahalle toplantılarının önemine değinen Dedetaş, bütün meclis üyelerini mahalle toplantılarına davet etti.

AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KURULACAK

Toplantıda daha sonra gündemin 2. maddesinde yer alan Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasına ilişkin madde oylamaya sunuldu. Madde oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Dedetaş, oylamanın ardından “Afet dirençli bir Üsküdar’ı el birliğiyle kurmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim” dedi. Seçim  kampanyası döneminde bu müdürlüğün kurulmasına ilişkin söz verdiklerini hatırlatan Sinem Dedetaş, şunları belirtti:

“Üsküdar’ı afet dirençli hale getirmek için kentsel dönüşüm çok önemli bir ayak. Ama vatandaşı da afet konusunda bilinçlendirmek bambaşka ve önemli bir konu. Kamusal binaların kontrolleri ve tahliye planlarının yapılması, vatandaşın sadece deprem değil tüm afetlerle ilgili bilgilendirilmesi, eğitim alması, deprem çantasının nasıl hazırlanacağı gibi pek çok konuda komşularımızı da afete hazırlıklı hale getirmek ve bir anlamda da afete hazırlık süreçlerini de bütüncül olarak ele alacak müdürlük kurma planımız var.”

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Şartlı Bağış Malzemesi’ne ilişkin talebinin yer aldığı 5. madde hakkında da konuşan Dedetaş, “İzleyenler için biraz açmak gerekebilir, anlaşılmayabilir. Şartlı bağıştan kastımız Asfalt. Büyükşehirin asfalt hibesi oluyor. Bundan faydalanmak için bunu meclisimize getirdik.” dedi. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında, özel klinikler ve belediyenin işbirliği protokolü yapmasına ilişkin madde komisyona havale edildi

Özel kliniklerle tedavi anlamında bir işbirliği yapmak istediklerini kaydeden Dedetaş, kamu kaynağının bu şekilde daha verimli kullanılabileceğini ön gördüklerini ifade etti.

Amaçlarının belediyenin yapacağı yatırımlardan tasarruf etmek olduğunu aktaran Dedetaş, maddenin komisyonda detaylı bir şekilde görüşüleceğini söyledi.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI