ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NİN ÖDÜLLÜ PROJESİ 1 YAŞINDA

Ümraniye Belediyesi’nin bir gençlik projesi olan, “İşim Var. Okula Gidiyorum.” bir yılı geride bıraktı. Başkan İsmet Yıldırım, düzenlenen programda projeye dâhil olan gençler ve aileleriylebir araya geldi.
 Tarih: 09-12-2021 15:07:19
ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NİN ÖDÜLLÜ PROJESİ 1 YAŞINDA

'İŞİM VAR. OKULA GİDİYORUM' BİR YAŞINDA

Eğitim ve gençlerle ilgili önemli işler hayata geçiren Ümraniye Belediyesi, geçtiğimiz yıl aralık ayında “İşim Var. Okula Gidiyorum.” adlı projeyi faaliyete geçirdi. Büyük ses getiren ve örnek gösterilen projenin lansmanı ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı bir programla yapıldı.

Proje ekibi, Ümraniye’de eğitimini yarıda bırakmış birçok çocuk ve genci tespit ederek, yoğun çalışmalar neticesinde projeye dâhil etti. Projeye kaydedilen çocuk ve gençler, hem yeniden okullarına kavuşup, hem de ileride çalışmak istedikleri iş alanında uzmanlaşmaları için çeşitli işletmelere stajyer olarak yerleştirildi. Proje yalnızca gençleri mesleki eğitim merkezlerine yönlendirmekle kalmayıp, kendilerini yetiştirecek olan; ustalık belgesi olmayan iş yeri sahiplerine de; kalfa, usta ve usta öğreticilik belgesi kazandırdı. “İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesi sayesinde sosyoekonomik sebeplerle eğitimlerini bırakmış veya ara vermek zorunda kalmış yüzlerce öğrenci tekrar eğitim hayatına kazandırıldı.

Gençlere yönelik hayata geçirilen en önemli projelerden biri olan, “İşim Var. Okula Gidiyorum.”un birinci yılını doldurması nedeniyle Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, ”Bu proje belediyemiz mihmandarlığında yapıldı ve ortaya güzel bir sonuç çıktı. Projede emeği geçen başkanımıza ve iş adamlarımıza, Milli Eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Bu başarının arkasında kuvvetli bir irade var”

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Ümraniye’mizin vizyon projelerinden biri olan “İşim Var. Okula Gidiyorum.” bugün itibariyle bir yılını geride bıraktı. Bu bir yıl içerisinde okulu bırakmak zorunda kalan 600’e yakın gencimizi sınıflarıyla tekrar buluşturduk. Bu sayı önemli bir başarıya işaret ediyor. Bu başarının arkasında kuvvetli bir irade var” dedi.

Ümraniye Belediyesi olarak gençlerin eğitimine çok kıymet verdiklerini kaydeden Başkan Yıldırım, “Teoride öğrendiklerin pratikte uygulamaları gerektiğinin de farkındayız. Bu sebeple ilk amacımız eğitimini yarıda bırakan gençlerimizi hızlı bir şekilde okullarına geri döndürmek oldu. Aynı zamanda bu gençlerimizinmeslek sahibi olmalarıve iş öğrenebilmeleri içinkolları sıvadık.Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile koordinasyon sağladık.İşverenlerimizle görüştük.Kurduğumuz diyaloglar neticesindehem gençlerimize iş öğrenme imkânı sunduk,hem de farklı sektörlerdekinitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması noktasındaönemli bir adım atmış olduk” dedi.

“Ümraniye’nin gençlerine aydınlık bir gelecek inşa edebilmek için büyük umutlar bağladığımız bir işten bahsediyoruz”

Başkan Yıldırım: “Bir gencin hayatına dokunabilmiş olmak bizim için çok kıymetli. Çünkü biz onları sözde değil hakiki anlamda geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Onları yaşadıkları olumsuzluklarla baş başa bırakamayız. Sosyal devlet olmanın gereği neyse biz onu yapmakla mükellefiz. Ümraniye’nin gençlerine aydınlık bir gelecek inşa edebilmek için büyük umutlar bağladığımız bir işten bahsediyoruz. Projemizin fikir aşamasından itibaren büyük bir inançla çalışıyoruz. Ve bugün ektiğimiz tohumların meyve verdiğine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz bu 1 yıllık süreçte çok güzel hikâyelere şahit olduk. Hayatı bir anda tamamen değişen çocuklarımız oldu. Projemizin başarısı herkesçe takdir gördü ve örnek kabul edildi” dedi.

Projenin Ümraniye’nin önderliğinde tüm İstanbul’a, ardından da Türkiye’ye yayılacağını belirten Başkan Yıldırım, “projede emeği geçen arkadaşlarımıza bilhassa çocuklarımıza ve onların ailelerine çok teşekkür ediyorum. Burada hep birlikte el ele çalışıldı. Gençlerimizin kararlılığı, ailelerimizin güveni ve arkadaşlarımızın azmi birleşince herkesçe örnek gösterilen bir iş ortaya çıktı” diyerek konuşmasına son verdi.Konuşmaların ardından projenin yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi. Ardından programa katılan ünlü restoran işletmecisi, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl kısa bir konuşma yaparak, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Bingöl, Milli Eğitim’le ortak bir çalışma yürüttüklerini belirterek, iş garantili meslek yüksekokulu kuracaklarının müjdesini verdi.

Yaklaşık 600Öğrencinin Hayatına Dokunuldu

“İlçede eğitimini tamamlamayan öğrenci kalmasın” hedefiyle çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi “İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesi kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 600 öğrenciyi yeniden okullarına kavuşturarak, mesleki yetkinlik kazanmak için de bir iş yerine yerleştirdi. Projeden faydalanan gençlerin bir kısmının da Ümraniye Belediyesi’nin farklı bölümlerinde staj yapma imkânı sunuldu. Ayrıca müracaatta bulunan işletmelerin de; kalfa, usta ve usta öğreticilik belgesi alması sağlandı.

Psikolog ve eğitimcilerden oluşan proje ekibi; tespit edilmiş, eğitimini yarıda bırakmış olan yüzlerce genci, projeye dâhil etmek için yoğun mesai harcıyor. “İşim Var. Okula Gidiyorum.” öğrencileri, haftada dört gün staj, bir gün de eğitim görüyor.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI