ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Başkan İsmet Yıldırım, Nikâh Sarayı’nda düzenlenen yemekli programda Ümraniye Belediyesi’nde görevli öğretmenlerle bir araya geldi. Yıldırım: "Ülkemiz için daha aydınlık yarınların inşasında öğretmenlerimize önemli vazifeler düşüyor" dedi.
 Tarih: 25-11-2021 17:07:25   Güncelleme: 26-11-2021 03:14:25
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Ümraniye Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Nikâh Sarayı’ndaki programa Ümraniye Belediyesi bünyesinde yer alan; meslek edindirme kursları, geleneksel sanatlar atölyesi, spor okulları, üniversite hazırlık ve ortaokul takviye kurslarında görev yapan öğretmenler katıldı.

Program, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Şair ve Fikir Adamı Sezai Karakoç'un iki şiirinin yer aldığı video gösterimiyle başladı. Merhum Yönetmen ve Seslendirme Sanatçısı Sacit Onan Mona Roza şiirini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sürgün şiirini seslendirdi. Şiirler salondan büyük alkış aldı.


 

"Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler gelir"
Başkan İsmet Yıldırım konuşmasına tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı. Başkan Yıldırım: "Büyük bir özveri ile genç dimağları geleceğe hazırlayan sizler, aslında bugünden yarına bir köprü kuruyorsunuz. Tedrisatınızdan geçen her bir talebe yarının mühendisi, mimarı, öğretmeni, doktoru ve devlet adamı olacak. Bu açıdan bakıldığında sorumluluğunuzun öğrencilerinize temel bilimleri öğretmekten daha ağır olduğu anlaşılıyor. Her bir gencimizin; matematik, fizik, kimya ve diğer derslerde başarılı olmaları kadar ahlak ve irfan sahibi bireyler olmaları da büyük önem arz ediyor" dedi.


İslam'ın ilk emrinin "Oku" olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, "Bilgi sahibi olmanın ilahi bir emir olduğu gerçeğinin daima farkında olmalıyız. İşte bu farkındalık, bize tarih boyunca öğretmenlerimize karşı derin bir saygı ve sevgi beslememize vesile olmuştur. Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler gelir" dedi.
İnsan yetiştirmenin aynı zamanda bir medeniyeti yarınlara taşımak olduğunun altını çizen Yıldırım, "Ülkemiz için daha aydınlık yarınların inşasında öğretmenlerimize önemli vazifeler düşüyor. İnançlarına sıkı sıkıya bağlı, gelişen ve değişen dünyanın hızını yakalayabilen ileri görüşlü bir nesil sizin eseriniz olacaktır" diyerek konuşmasına son verdi.
Programa katılan öğretmenlere, Prof. Dr. İbrahim Kalın'ın Açık Ufuk kitabı hediye edildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI