SATRANÇ TUTKUNLARININ KALBİ TUZLA’DA ATTI (VİDEO HABER)

Tuzla Belediyesi tarafından bu sene 5’incisi düzenlenen Türkiye Geneli Satranç Turnuvası başladı. Türkiye Satranç Federasyonu’nun destekleriyle iki gün sürecek olan turnuvaya Türkiye genelinden 1145 oyuncu katıldı.
 Tarih: 11-06-2022 15:16:43   Güncelleme: 11-06-2022 16:07:43
SATRANÇ TUTKUNLARININ KALBİ TUZLA’DA ATTI (VİDEO HABER)

Tuzla Viaport Marina Kapalı Fuar Alanı’nda 1145 sporcunun katılımıyla başlayan turnuvaya 8- 10 -14 -18 yaş altı ve 18 yaş üstü ve ustalar olmak üzere 6 kategoride düzenlendi.  İki gün sürecek yarışmada ilk üçe giren yarışmacılara, tablet, akıllı saat, kitap seti ve para ödülü verilecek ie ilk 10!a girenlere madalya verilecek.

Turnuvanın açılışına Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl temsilcisi Rıza Öney, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi yazıcı, başkan yardımcıları ve ulusal satranç ustaları katıldı Turnuvanın ilk açılış oyununu Başkan yazıcı, ulusal satranç ustası Deniz Seyhanoğlu yaptı.

SATRANÇ TUTKUNLARININ KALBİ TUZLA’DA ATIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılış konuşmasında kendisinin de ulusal usta Deniz Seyhanoğlu ile bir oyun oynayacağını bu oyunun bir meydan okuma değil sadece bir oyun denemesi olacağını belirterek; “Bugün buraya 1145 oyuncunun katıldığını öğrendim. Pandemiden sonra en büyük organizasyonlardan birisi olmasından dolayı mutluyuz. Türkiye’nin satranç aklı bugün Tuzla’da. Satranç tutkunlarının kalbi Tuzla’da atıyor. Bundan dolayıda mutlu olduğumu ifade etmek isterim.  Birinci olmak ve ödül kazanmak önemli. Daha önemli olan bir şey var, Oda satranç oyununun insana kazandırdığı önemli özelliklerin farkındalığı ve bunu yaymak olduğunu yetilerin Türkiye’de ki bütün gençlerimizin ve bireylerimizin arasında yayılması ve bunu bir strateji ve taktik oyunu olarak bu farkındalığı geliştirecek olmasıdır” dedi.

TÜRKİYE'NİN EN GENİŞ KATILIMLI TURNUVASI

Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl temsilcisi Rıza Öney, turnuvayı armağan eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederek; “ Türkiye’de ki en geniş katılımlı bir turnuva oldu. Oyunculara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI