TUZLA KURBAN PAZARLARI, BAYRAMA HAZIR

BELEDİYE EKİPLERİ, İLÇEDEKİ KURBAN PAZARLARINI DENETİM ALTINDA TUTUYOR
 Tarih: 13-06-2024 13:58:06
TUZLA KURBAN PAZARLARI, BAYRAMA HAZIR

Tuzla Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Temizlik İşleri, Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlükleri koordinesinde ilçedeki kurban pazarlarının sürekli olarak denetimlerini yaptırıyor.

Ekipler, hayvan doluluğu nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları engellemek için ilçe genelinde ilaçlama ve denetim çalışması yürütüyor. Kurban alanlarının denetlenmesi ve ilaçlanması ile başlayan çalışmalar, hayvanların dezenfekte edilmesi, pasaport ve küpe kontrolü yapılmasına kadar birçok alanda devam ediyor.

TUZLA BELEDİYESİ OLARAK KURBAN BAYRAMI’NA HAZIRIZ

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Yıldırım, Orhanlı’da bulunan kurban kesim alanında denetimlerin sürekli yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Temizlik İşleri, Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü veteriner hekimimizle çalışanların hijyen bakımından denetimi, alanın düzeni yapılırken,  temizlik işleri personelimiz alanın ilaçlanmasında aktif olarak çalışıyor. Hayvanların küpelerinin olup olmadığına, yaş durumlarına bakıyoruz. Zabıta ekibimizle de kurban kesim alanlarının hijyen şartlarına uyup uymadığını denetliyoruz. Ayrıca, buradaki kaçak kesimlere karşı da Kurban Bayramı sürecince denetimlerimiz devam edecek. Tuzla Belediyesi olarak Kurban Bayramı’na hazırız. alandayız ve denetimlerimiz aralıksız devam ediyor.”

Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri Birimi’nde görevli Veteriner Hekim Saime Yalıncaklı da “Kurban kesim ve satış yerlerinin kurbanlara uygun olup olmadığını denetliyoruz. Hayvanlar geldikten sonra ortaya çıkabilecek hastalıkların önlenmesi açısından rutin olarak bütün hayvanların dezenfeksiyonu yapılıyor. Bizler, gelen hayvanların pasaport, küpe kontrollerini yapıyoruz. Kurban Komisyonu ile koordineli bir şekilde gelen talepleri değerlendiriyor, kaçak kesimleri araştırıyoruz. Sahadayız, hazırız” diye konuştu.

Şanlıurfa’dan getirdiği hayvanlarını Orhanlı Kurban Pazarı’na satan Emrah Şelale ise Tuzla Belediyesi her gün rutin olarak günde iki sefer ilaçlama yaptığını dile getirerek, ilaçlamaını yanı sıra   İl Tarım Müdürlüğü’nün de denetim bulunduğunu vurguladı.Şelale, “Biz de kendimizi bu anlamda güvende hissediyoruz, Tuzla Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bayrama hazırız, inşallah düşündüğümüz olur, biz garibanlar burada dört gözle müşteri bekliyoruz. Bu sene hayvanlar biraz fazla kaldı” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI