TUZLA ‘DA SİNEK VE HAŞERELERE KARŞI MÜCADELEDE İBB İLE İŞBİRLİĞİ

TUZLA BELEDİYESİ, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI İBB ORTAKLIĞI İLE ETKİN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR
 Tarih: 10-06-2024 16:42:11
TUZLA ‘DA SİNEK VE HAŞERELERE KARŞI MÜCADELEDE İBB İLE İŞBİRLİĞİ

Tuzla’da hava sıcaklığının arttığı bahar aylarından itibaren karasinek, sivrisinek ve haşerelere yönelik başlatılan ilaçlama çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ortaklığı ile ilçe genelindeki tüm mahallelerde etkin bir şekilde sürdürülüyor.

Tuzla Belediyesi ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle sivrisinek ve haşerelerle mücadele kapsamında larva aşamasından başlayarak ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Tuzla Belediyesi Veteriner Hekimi Kamuran Bozkurt, yapılan çalışmalarla ilgili “Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Veteriner Hizmetleri Birimi'nin bireysel ürün uygulamasını gerçekleştirdik. Belediyemiz ve İBB Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı ilaçlama biriminden ekiplerle yılın 365 günü ilçemizde vektörlerle mücadele ediyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Özellikle ilçenin sahip olduğu su kaynaklarının titizlikle tarandığını ve gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Bozkurt, Tuzla Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ekiplerinin, dereler, göller ve insan eliyle oluşturulmuş su kaynakları gibi potansiyel üreme alanlarını düzenli olarak kontrol ederek mücadeleyi sürdürdüklerine dikkat çekti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI