TUZLA’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI, COŞKUYLA KUTLANDI
 Tarih: 20-05-2024 17:09:08
TUZLA’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da coşkuyla kutlandı. Tuzla Sahil Tören Alanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar,  belediye stadında gerçekleşen spor etkinlikleri, atölyeler, yarışmalar ve sahne gösterileri ile devam etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105'inci yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’na önünde yapılan törenle başladı. Anıta çelenk sunulmasından sonra Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin bando gösterisi de gerçekleştirildi.

Çelenk sunma törenine Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Garnizon Komutanı, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından, kutlamalar Tuzla Belediyesi’nce düzenlenen bir dizi etkinlik ile devam etti

Tuzla Belediye Stadı’nda düzenlenen spor etkinlikleri, konserler, sahne gösterileri, atölyeler, yarışmalar ile Tuzla’da 19 Mayıs coşkusu doyasıya yaşandı.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak şunları belirtti:

“Bizim için çok kıymetli bir gün, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığındaki duygusu, bir yandan yapması gerektiğini hissettiği şeyler bir yandan da acaba yapabilecek miyim kaygısı, heyecanı ve kararlılığı. İstanbul'a dönüşteki ‘Biz başardık, şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha güzel ve müreffeh bir seviyeye çıkartmamız lazım’ denme duygusu olmak üzere iki duyguyu da birlikte yaşıyoruz. İki duyguyu da saygıyla hürmetle selamlıyoruz. Bize düşen Tuzla'da 19 Mayıs'ın Gençlik Bayramı kısmını gençliğin eğlendiği, sınavları yaklaşanların kafasını dağıttığı bir günü yaşatmak. Tuzlalıların milli bayramı hatırlaması o kadar önemli ki dolayısıyla Tuzla'da konserlerden, resmi törene; bayram geçidinden bugün Tuzla Stadyumu'nda yaptığımız bu büyük etkinliğe kadar çok kıymetli işler yaptık. Daha fazlasını da yapacağız. Sadece Tuzla sahilde değil İçmeler’de, Aydınlı'da, Şifa Mimar Sinan'da, Orhanlı'da kısaca tüm mahallelerimizin dengesini tutarak hizmet veriyor olacağız. Ben Tuzlalılarla gurur duyuyorum. Mutlu olduklarını görmek beni çok keyiflendirdi. Tuzla Belediye Başkanı, gençlik bayramında Tuzla Belediyesi'nin koordinasyonunda ilk defa bir fener alayı düzenleyecek. Sonrasında da Semicenk’in konserinde eğleneceğiz.”

TUZLA'NIN HAK ETTİĞİ BİR BAYRAM

Stadyuma bayramını kutlamaya gelen 20 yaşındaki Ali Koç, “Eren Başkanımızla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Halat çekme, zıplama, şarkı söyleme gibi etkinliklerle çok keyifli zaman geçirdik. Ali Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Her şey çok güzel. 19 Mayıs'ımız kutlu olsun” dedi.

Oğuzhan Türksel aglı vatandaş da  “Sabahki tören ile Atatürk'ü andık, saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşı'nı okuduk. Gençlerle birçok spor etkinliği gerçekleştirdik.Tuzla'nın hak ettiği bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI