TUZLA BELEDİYESİ’NİN BAYAT EKMEKLERİN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından israfın önüne geçmek ve geri dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirilen ‘Bayat Ekmeklerin Geri Dönüşümü’ projesi ödüllendirildi. Proje, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından “Gıdanı Koru Fikir ve Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü.
 Tarih: 25-05-2022 15:31:26
TUZLA BELEDİYESİ’NİN BAYAT EKMEKLERİN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ilçe genelinde hayata geçirdiği geri dönüşüm çalışmaları, sosyal sorumluluk projesine dönüşerek devam ediyor. Bu kapsamda Tuzla’da evlerde ve iş yerlerinde çöpe atılan bayat ekmekler,ekmek israfını önlemek için iki yıldır Tuzla Belediyesi ekiplerince belirli periyotlarla toplanarak gıda kolisine dönüştürülüyor.  Belediyenin anlaştığı özel bir firma aracılığı ile her 300 kilogram bayat ekmek karşılığında alınan bir gıda kolisi Gönül Elleri Çarşısı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Türkiye’nin gıda kayıpları ve israfının önlenmesine yönelik konularda belediyelerin yenilikçi fikirlerinin desteklenmesi ve benzeri konularda proje geliştirmelerinin teşvik edilmesiamacıyla gerçekleştirdiği proje yarışmasında, Tuzla Belediyesi’nin “Bayat Ekmekle Gıda Kolisi” projesi, ‘Gıdanı Koru Fikir ve Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI