TUZLA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ ÖDÜLLERİ

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI’NDA DERECEYE GİRENLER, 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE ÖDÜLLENDİRİLDİ
 Tarih: 06-06-2024 17:10:37
TUZLA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ ÖDÜLLERİ

Sıfır atık sisteminin uygulanması ve çevre bilincinin öğrencilere aktarılması amacıyla Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda dereceye girenler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllendirildi. 9 yaşındaki Zeynep Yeşil, yarışmayı birincilikle bitirerek laptop ödülünü almaya hak kazandı.

Öğrenci ve ailelerinde bitkisel atık yağların lavabolara dökülmeden ayrı biriktirilerek geri kazanım sürecine dahil edilmesi bilincinin oluşturulması amacıyla 25 Eylül 2023 – 26 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya 16 okul dahil oldu. Bu okullardan gelen listeler doğrultusunda 197 öğrenciye hediyeler ulaştırılırken Dünya Çevre Günü’nde organize edilen törende ilk 10’a giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yarışma kapsamında dereceye giren Barbaros İlkokulu, Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu, Binali Yıldırım İlkokulu okullarına da plaket takdimi yapıldı.

BÖYLE BİR PROJEDE BİRİNCİ OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Yarışmanın birincisi Barbaros İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Zeynep yeşil, “Bu yarışma biz çocukların yapabileceği bir yarışmaydı. Yağ toplayıp, denizlerdeki canlıları koruyup, topraktaki kirlilikleri temizleyebiliriz. Bu dünyada sadece biz yaşamıyoruz. Böyle bir projede birinci olmak çok güzel bir duygu. Bunu isteyen çocuklar hem ödülle hem de doğayı temizleyerek güzel bir şey yapabilir” dedi.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER

Birinci olan Barbaros İlkokulu’nda Zeynep Yeşil’e laptop, ikinci olan Barbaros İlkokulu’ndan Raşit Göktürk Gökdemir ve üçüncü olan Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlkokulu’ndan Melih Ali Cinder bisiklet hediye edildi. Üçüncü olan Barış Manço  Ortaokulu’ndan Berat Efe Çelik ve dördüncü Farabi İlkokulu öğrencisi Ela Sanbur yazıcı ile ödüllendirildi. Dereye giren Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Ecrin Kılıç, aynı ortaokuldan Erva Zengin ve Gazi Mustafa Paşa İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hatice Cemile Yılmaz akıllı saat, Tuğrulbey Anadolu Lisesi öğrencisi Huriye Berrak Doğanyiğit ile Tuğrulbey Anadolu Lisesi’nden İbrahim Enes Ersin bluetooth kulaklık kazandı.

600 ADET 2500 METREKÜP OLİMPİK YÜZME HAVUZUNU DOLDURACAK KADAR SUYUN KİRLENMESİ ÖNLENDİ

Yarışma kapsamında ilçede okullardan 4 bin litre bitkisel atık yağ toplandı. Bu sonuçla toplanan atık yağların diodizele dönüşümü yapılarak 7 ton karbondioksit salınımı engellendi. 4 milyon metreküp suyun kirlenmesi önlendi. Böylece bin 600 adet 2500 metreküp olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar suyun kirlenmesi önlendi.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI