TAŞYÜREK: KARTAL HALKIDA BU HİZMETİ HAK EDİYOR...

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, Kartal İlçesinde faaliyet gösteren dernek ve vakıf şeklinde örgütlenmiş sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı altmış dernek ve vakıf başkanının katılımıyla gerçekleşti.
 Tarih: 15-11-2021 12:04:13   Güncelleme: 15-11-2021 23:14:13
TAŞYÜREK: KARTAL HALKIDA BU HİZMETİ HAK EDİYOR...

KARTAL HALKIDA BU HİZMETİ HAK EDİYOR...

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, Kartal’a ismini veren Aydos Tepesi’nin Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayan Orman Yolu’nun Pendik Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında kalan kısmını belediyenin imkanlarıyla 45 günde yapıldığını belirterek; “Kartal Belediyesi de yolun Kartal sınırlarında kalan kısmını acilen yapmalıdır. Kartal halkı da bu hizmeti hak ediyor” dedi.  

TÜRKİYE’DE 122 BİN DERNEK BULUNUYOR…

Ebubekir Taşyürek yaptığı konuşmada,  STK’ların önemi ve ülkedeki  sayıları hakkında bilgiler verdi. Taşyürek, İçişleri Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 122 bin dernek bulunduğunu, bunun 25 bin tanesinin İstanbul’da olduğunu, derneklerin 38 bin tanesinin mesleki ve dayanışma, yani hemşehri dernekleri olduğunu ifade ederek hemşehri derneklerinin de yüzde 54’ünün Marmara Bölgesi’nde bulunduğunu söyledi.

STK’LAR ÜÇÜNCÜ YOL OLARAK GÖSTERİLİYOR

Dünya’DA  STK’ların önemini son 30-35 yılda keşfedildiğini  vurgulayan Ebubekir Taşyürek “özellikle 1980’ler sonrasında STK’lar Dünya’da ve Türkiye’de piyasa ve devlet arasında üçüncü yol olarak görülmeye ve kabul edilmeye başlanmıştır” şeklinde konuştu.

Milletimizin medeniyet anlayışında sivil toplumcu olmanın önemini vurgulayan Ebubekir Taşyürek, dinimizde cem etmenin, camide birlikte ibadet etmenin, cemaat olmanın, yanı bir araya gelmenin teşvik edildiğini, bunun da asırlar öncesinden gelen örgütlü toplum olma tavsiyesi olduğunu vurgulayarak; “Bütün bu nedenlerle STK’lar ve onların kıymetli temsilcileri, bizim için önemli ve değerlidir” dedi.

TÜRK DEVLETLERİ GELECEĞİN DÜNYASINA MÜHÜR VURACAK

Kartal sahilinden görünen Prens Adaları'ndan birinin eski adıyla Yassı Ada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası olduğunu hatırlatan Ebubekir Taşyürek, “Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat ve liderliğinde hayata geçirilen muhteşem tesislerde önceki gün 8. Türk Konseyi Toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan bu toplantıda Milletimizin göğsünü gururla dolduran bir olay yaşandı” dedi.  Türk Konseyi’nin adının değiştirilerek Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurulmasının açıklanmasından herkesin büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. “Türk Devletleri Teşkilatı; ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda geleceğin dünyasına mühür vuracaktır.” dedi.

45 GÜNDE TAMAMLANDI

537 rakımı ile İstanbul'un en yüksek noktası olan ve Kartal’a ismini veren Aydos Tepesi’nin Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde bulunduğunu belirten Ebubekir Taşyürek, Aydos Orman sınırından geçen ve ihtiyaca cevap vermeyen mevcut yolun Pendik sınırlarında kalan kısmının Pendik Belediyesi tarafından kendi imkanlarıyla 45 günde tamamlanarak hizmete alındığını hatırlattı.

ACİLEN YAPILMASI GEREKİR

“Kartal Belediyesi de yolun Kartal sınırlarında kalan kısmını acilen yapmalıdır,“ diyen Ebubekir Taşyürek, Kartallı STK Başkanlarından bu konunun takipçisi olmasını istedi.

Daha sonra bütün başkanlara söz verilerek görüş ve düşünceleri alındı.

STK Başkanları böyle bir toplantının düzenlenmesi nedeniyle Ebubekir Taşyürek’in şahsında Kartal İlçe Teşkilatına teşekkür ederek, bu programların sıklıkla yapılmasını talep ettiler. Ayrıca Kartal’ın müzminleşmiş yerel yönetim ve bürokrasi kaynaklı sorunlarına da değinen bazı başkanlar bunların da takip edilmesi ve çözülmesi gerektiğini ifade ettiler.

Programa katılan Balkanlılar Derneği Başkanı Olcay Özgön Bulgaristan’da haftasonu yapılacak seçimlerin önemini vurgulayarak çifte vatandaşlık hakkına sahip vatandaşlarımızın haberlendirme ve katılım konusunda uyarılmasını talep ederek, bu güne kadar yardımcı olan bütün kurumlara teşekkür etti. 

Başkanların görüş ve taleplerini not alarak dinleyen İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek ifade edilen hususlarda kısa cevaplarla düşüncelerini ifade etti.

Toplantının son bölümüne katılan ve Kartal’da İlce teşkilatıyla saha çalışması yapan AK Parti 1. Bölge İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut kısa bir selamlama konuşması yaparak özellikle pandemi süreci ve sağlık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI