TARIK BALYALI: PENDİK UYUYAN BİR ŞEHİR OLDU…

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı S. Tarık Balyalı, 31 Mart’tan sonra Pendik için altın çağın başlayacağını söyledi.
 Tarih: 19-01-2024 17:14:13   Güncelleme: 19-01-2024 17:26:13
TARIK BALYALI: PENDİK UYUYAN BİR ŞEHİR OLDU…

CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri, Belediye Başkan Adayı S. Tarık Balyalı ve ilçe yönetimi Gülistan Sofrası’nda basın toplantısı düzenledi.

CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri,  toplantıda yaptığı konuşmada yaklaşık 70 gün sonra yerel seçimler olduğunu hatırlatarak,  AK Partili belediyenin hizmetlerinin yeterli olmadığını, yeni bir yönetime ve kadroya ihtiyaç olduğunu gördüklerini belirterek; “Adayımızın sokaktan aldığımız intibaa ve ilgiye göre 31 Mart’ta değişim ayak seslerinin geldiğini bilmenizi isterim’’  dedi.

PENDİK 3O YILDIR DEĞİŞMEDİ

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı S. Tarık Balyalı da,  doğma büyüme Pendikli olduğunu ve bu ilçeyi çok iyi bildiğini söyledi. Yaklaşık 30 yıldan beri siyasette olduğunu, 2009 yılında Pendik Belediyesi Meclis üyesi seçildiğini, 2014-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir ve Pendik Belediye Meclisinde görevler aldığını kaydetti. 2017 yılında CHP’nin Büyükşehir Belediyesinde Grup Sözcüsü seçildiğini yine 2019 da Büyükşehir Meclis üyesi olduğunu anlatan Balyalı, şu anda da CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki Grup Başkan vekili olarak görev yaptığını dile getirdi. Balyalı, bu görevlerin kendisine büyük tecrübeler kazandırdığını vurgulayarak,  Pendik’i uzman kadroyla rahatlıkla yönetebileceğini, Pendik’in 30 yıldır aynı anlayışla yönetildiğini,  30 yıldır değişmeyen, çözülemeyen sorunları olduğunu ileri sürerek; “Pendik 30 yıldan beri hiç değişmedi, aynı sokaklarda yürüyoruz, aynı kaldırımlarda dolaşıyoruz, mahalleler hep aynı. Bazı bina değişiklikleri dışında birkaç nokta dışında çok ciddi değişimler yok. Aynı sorunlarla uğraşıyoruz. 2024 yılına geldik. 30 yıldan beri devam eden iktidara rağmen hala imar, mülkiye, kentsel dönüşüm gibi dünya kadar sorunlar var.  Bunlar hala çözülemedi.’’

PENDİK’İ BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİL, 3 AİLE 10 TANE İNSAN YÖNETİYOR

Tarık Balyalı, Pendik’te değişmeyen çok önemli bir şey daha olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi:‘’Pendik’te Pendik Belediyesi’ne ve çevresine çökmüş çöreklenmiş imar rantıyla beslenen bir takım aileler ve bir takım isimler var. Pendik’i toplamda aslında bakarsanız belediye başkanları filan değil aile 10 tane insan yönetiyor. Onların istediği yönetime geliyor, onların istemediği yönetime gelemiyor. Onların istediklerine istedikleri görevler veriliyor, istemediklerine istemedikleri hiçbir şey yaptırmıyorlar. Pendik’te nereye bakarsanız onları görürsünüz. Bu şehirde gerçekten bir avuç dediğimiz bu insanların istedikleri oluyor, onları dışında 750 bin Pendikli’nin ne yazık ki burada söylediklerinin bir karşılığı olmuyor. Pendik’i öncelikle bu bir avuç insandan 3 aile 10 kişi olarak nitelendirdiğimiz bu inasanlardan kurtarmak gerekiyor. Pendik’i 750 bin vatandaşın yaşadığı ve belediyenin kaynaklarından 750 bin kişin yararlandığı bir yere dönüştürmek gerekiyor. Pendik çok ciddi adaletsizliklerin olduğu bir yer haline geldi. Ben 15 sene içerisinde sayısı örneğini gördüm, bunlara karşı mücadele ettik, tavır aldık, hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdürdük.’’

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Balyalı,  Sabiha Gökçen Havalimanı’nın solunda bulunan sıfır konut yapma hakkı bulunan yerde 14-15 parsel için Pendik Belediyesi’nin plan tadilatı yaptığını ve yüzde 55 konut yapma hakkı veren planların kendilerinin karşı çabalarına rağmen 3 ay içerisinde Pendik ve Büyükşehir meclislerinden geçirdiklerini anlattı.

Sanayi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların sanayi alanı içerisinde kalan evlerinin bulunduğu yerin konut alanına çevrilmesi istediklerini ifade eden Balyalı orada yaşayan 2 bin 500 vatandaşını adaletli bir biçimde kentsel dönüşüm sağlayabilmeleri amacıyla imar çalışması başlattıklarını ancak  Pendik Belediye Başkanını  planların mecliste komisyonda 8 ay kalmasına neden olduğunu iddia etti.

TÜRKİYE’YE ŞİKAYET EDECEĞİM

Sanayi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların sanayi alanı içerisinde kalan evlerinin bulunduğu yerin konut alanına çevrilmesi istediklerini ifade eden Balyalı, orada yaşayan 2 bin 500 vatandaşını adaletli bir biçimde kentsel dönüşüm sağlayabilmeleri amacıyla imar çalışması başlattıklarını ancak  Pendik Belediye Başkanını  planların mecliste komisyonda 8 ay kalmasına neden olduğunu iddia etti. Tarık Balyalı,  sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Pendik Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisini AK Partili üyeler Sanayi Mahallesindeki planları reddedilmesini istiyorlar, iade edecekler.   İmar rantı yaratan 15 parselin imar planlarını 3 ay içinde geçiriyorsunuz, sıra vatandaşa gelince Bölge Planı içinde değerlendirilsin istiyorsunuz.  Böyle bir dünya yok,  Bir avuç insanın istediğini yerine getireceksin, 2 bin 500 vatandaşın isteğini görmezden geleceksiniz, ciddi bir adaletsizlik. Müdahale ettik komisyona gönderdiler. Önümüzdeki ay çıkmasını bekliyoruz. Eğer çıkmazsa bütün ulusal basını da çağırarak, Sanayi Mahallesini ortasında basın toplantısı yapacağım. Bütün Türkiye’ye şikayet edeceğim.

PENDİK, ÇOK CİDDİ PROBLEMLER ŞEHRİ HALİNE GELDİ

İlçenin pek çok yerinde imar sorunlarını çözülemediğini, dönüştürülmelerini ileri süren Balyalı, ‘’ Çok ciddi problemler şehri haline geldi Pendik. Bir sorun 30 yıldır neden çözülmez Çünkü çözülmek istenmiyor veya insanları bu çözülmezliğe mahkum ederek bir siyasi rant elde ediyorlar’’ dedi.

PENDİK, UYUYAN ŞEHİR HALİNE GELDİ

Tarık Balyalı, kentin üst segment ilçelerinden olan Pendik’in,  İstanbul’un en büyük üçüncü Türkiye’nin altıncı ilçesi olduğunu ifade ederek,  ‘’Bu kadar değerli bu yer  30 senede neden bir Beşiktaş, Şişli Kadıköy veya bir cazibe merkezi hatta neden bir Maltepe neden bir Tuzla olamadı. Bu şehir uyuyan bir şehir haline geldi. Akşam 20.00 den sonra çiğ köfte ve kokoreççiler dışında açık yer bulamazsınız Her taraf karanlığa gömülüyor. 750 bin nüfuslu uyuyan bir kent yaratılarç  Bu şehrin uyanması gerekiyor, cazibe merkezi haline gelmesi gerekyor. Onun için de vizyoner bir yönetime ihtiyaç var.

Pendik Beledye Başkanı Ahmet Cin’in 2019 seçim vaatleri içinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye ile yapacağı işlerden vazgeçtiğini ileri süren Balyalı, partizanlığın her yeri sardığını,  ötekileştirme ayrıştırma durumu ile karşı karşıya olduklarını iddia etti.Ertuğrul Gazi’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kreş inşaatına başladığı arazinin bir günde Hazine’ye devrolduğunu dile getiren Balyalı, Büyükşehir Belediyesinin kendi evinde kiracı olmaya çalışacağını söyledi.

İBB İLE ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIZ

Tarık Balyalı,  şu görüşlerini paylaştı:‘’30 yıldır iktidarda oldukları için herhalde kendilerini büyük bir rahatlık içinde hissediyorlar Tam bir lale devri. Biz kimi istersek kimi aday yaparsak o seçimi alır anlayışı içindeler. O dönem bitti. Biz buradayız tüm gücümüzle sahadayız. Hepimiz mücadele ediyoruz. Pendik’i Pendik’e yakışan bir vizyonla cazibe merkezi haline getirmek bizim görevimiz.  Tek derdimiz var. 31 Mart’ta yapılacak seçimi kazanmak, hizmet etmek,  var olan anlayışı değiştirmek. İBB ile çok önemli işler yapacağız.  Mevcut belediye başkanının İBB’ yi tanımaması, çeşitli engeller çıkarmasına rağmen ders atölyelerinden metroya kadar her noktada hizmet ve yatırımlar yapıyorsak 31 Marttan sonra Pendik için bir altın çağ başlayacağını söyleyebiliriz.  Elimizde yetkiyle İBB ile çok daha fazlasını yapacağız. Elimizde ortak çalışmalarımızda var. Büyükşehir Belediyesinin Pendik için düşündüğü projeler var Bizim Birlikte yapacağımız pojeler var. Bunların hepsini birleştirdiğimizde Pendik’e değer katacak eserler ortaya çıkacak.’’

PENDİK’TE BİRLİKTE

Sloganının ‘’Pendik’te Birlikte’’ olduğunu hatırlatan Balyalı, ‘’Pendik’te Birlikte benim için slogan değil bir yaşam biçimi. İnsan ayırmadan adam kayırmadan derler ya ben bugüne kadar hep öyle davrandım’’  dedi. Balyalı, daima insanları ayırt etmeden taleplerini hukuk ve ahlaki açılardan değerlendirdiğine kaydetti.

PROJELERİMİ ŞUBAT’TA AÇIKLAYACAĞIM

CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı, projelerinin lansmanı Şubat ayının ilk haftası basın toplantısıyla duyuracağını açıkladı.

 

 

  HABER VİDEOSU
  Editör: Nesime ERGÖNEN   Kaynak: BÜLTEN İSTANBUL GAZETESİ
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI