Türkiye karşıtı hamle: S-300'leri alın F-35'leri verin

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugün TSİ 22.30'da ABD Başkanı Biden ile görüşecek. Yunan basını Miçotakis'in, S-300'lerin Ukrayna'ya tedarik edilmesine karşılık, F-35 savaş uçaklarını isteyeceğini iddia etti.
 Tarih: 16-05-2022 15:00:00
Türkiye karşıtı hamle: S-300'leri alın F-35'leri verin

Son günlerde ABD'deki bazı temsilcilerin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin olumlu açıklamaları ve Biden yönetiminin değişen tutumu, komşu Yunanistan'ı adeta çılgına çevirdi.

ABD lobi faaliyetleriyle, "F-35 satmadınız, F-16 da satmayın" baskısı yapan Yunan-Rum lobisi başarı elde edemeyince, Miçotakis'in ABD'ye başka bir teklifle gideceği iddia edildi.

S-300'LERİ ALIN F-35'LERİ VERİN

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bugün TSİ 22.30'da Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

Miçotakis, yarın da ABD Kongresi'nde konuşacak ve bir dizi temaslarda bulunacak. Hükümet Sözcüsü Yianni İkonomu, Yunan başbakanının gerek Biden ile görüşmesi, gerekse Kongre'deki temaslarında Türkiye'ye değineceğini söyledi.

Miçotakis'in, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 alımı ve yaklaşık 80 F-16'nın modernizasyonu talebinin kabul edilmemesi amacıyla, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerini etkilemeye çalışması bekleniyor.

Öte yandan, Yunan medyasında yer alan iddialara göre, ABD'nin Ukrayna için silah arayışında olduğunu bilen Yunanistan, S-300 kartını kullanmayı planladı.

Miçotakis'in, Yunanistan'ın elindeki S-300 savunma sistemlerini, ABD'nin talebi üzerine Ukrayna'ya savunma yardımı olarak verebileceğini, ancak karşılığında Amerika'dan yeterli sayıda F-35 savaş uçağı isteyeceği ileri sürüldü.

KAYNAK : Star Gazetesi
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI