Türkiye'den Doğu Akdeniz'de 'Türk gözü' hamlesi

Ankara, Doğu Akdeniz'deki gemilerimizin güvenliğini sağlamak için beş Sahil Gözetleme İstasyonu yapacak. İkisinin inşaatı başladı. İlk istasyon Anamur'da, diğeri Hatay Keltepe'de olacak. Gemiler, giriş çıkışlar anlık olarak takip edilecek.
 Tarih: 25-11-2021 07:00:00   Güncelleme: 25-11-2021 09:00:00
Türkiye'den Doğu Akdeniz'de 'Türk gözü' hamlesi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki deniz güvenliğinin artırılması için kurulacak beş Sahil Gözetleme İstasyonundan ikisinin yapımına başlandı.

Doğu Akdeniz'de bir yandan masada kalıcı bir çözüm ararken, diğer yandan sahada araştırmalarını sürdüren Türkiye, bölgede güvenliği artırmak için de çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından yapımı düşünülen beş gözetleme istasyonundan biri Mersin'in Anamur ilçesine diğeri ise Hatay Keltepe'de yapılıyor.

KKTC'de Kimliklendirme ve İzleme Merkezi ile Harekat Merkezinin kurulması çalışmalarına da başlandı. Harekat merkezlerinin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı belirtiliyor.

Sahil Gözetleme İstasyonu sisteminin özellikleri de dikkat çekiyor. İstasyonlar, emniyet bölgesi tanımlama, seçilen gemi tipi için giriş, çıkış, hız ve ivmelenme alarmı, gemilere ait kimlik ve seyir bilgisinin kontrolü, uzaktan kontrol sistemi, hareket algılama gibi donanıma sahip olacak.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI