Sosyal medyayı ikiye bölmüştü: Donmak üzere olan eşeklerin akıbeti belli oldu

Siverek'te donmak üzere olan eşeklerin görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Hayvanların kurtarıldığı ve barınağa yerleştirildiği öğrenildi. Barınaktan görüntüler de paylaşıldı.
 Tarih: 21-01-2022 15:00:00
Sosyal medyayı ikiye bölmüştü: Donmak üzere olan eşeklerin akıbeti belli oldu

Yurdun büyük kesiminde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, hayvanlar için tehlikeli olabiliyor.

Ve kar geliyor! İstanbul ve çok sayıda il için AKOM ve AFAD'dan peş peşe uyarılar

Sosyal medyada donmak üzere olan eşeklere ait görüntüler gündeme oturdu. TÜMYAD'ın hesabından yapılan paylaşımda, soğukta dışarıda bırakılan eşeklerin donduğu belirtildi. Paylaşımda, "Belediye ve Tarım Orman Müdürlüğü neden her kış açlıktan ve soğuktan ölmelerine izin veriyor?" ifadeleri kullanıldı. 

Sesi biraz açın. Ölümün sesi olur mu demeyin.

Yer Van. Yazın yük taşıyıp dövülüp bağlanıp kışın beslememek için sokağa atılıyorlar. Yükünü taşımıyorsa bir kap yemek yok.

Belediye ve Tarım Orman Müdürlüğü neden her kış açlıktan ve soğuktan ölmelerine izin veriyor? pic.twitter.com/VOkcarTrQZ

— TÜMYAD (@Tumyad4) January 20, 2022

EŞEKLER ÖLMEDİ, KORUMA ALTINA ALINDI

Görüntülerin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çekildiği öğrenildi. Hayvanların donmaktan öldüğünün ise gerçeği yansıtmadığı, Siverek Kaymakamı'nın talimatıyla koruma altına alındığı bilgisi paylaşıldı. Twitter'da, "Angels Farm Sanctuary" isimli kullanıcı hayvanların ahırdaki görüntülerini paylaştı. 

Siverek'de ki donan eşeklerin öldüğüne dair bir sürü yalan haber dolaşıyor.Kaymakam beyin talimatiyla yollar kapalı olduğu için geçici bir çadıra alındılar.Yollar açılınca Hasan Kızıl kontrolünde daha iyi yerlere sevilesi gerçekleştirilecek. #eşek #siverek pic.twitter.com/bu74eSffGa

— Angels Farm Sanctuary(Haybap Ferdinand'ın Çiftliği (@HAYBAPFERDINAND) January 20, 2022

KURTARILMA ANLARI PAYLAŞILDI

Sosyal medyada paylaşılan başka görüntülerde ise hayvanların donmak üzere olduğu yerden alındığı, gençler tarafından çadır yapıldığı görülüyor. 

Video o çocuklar yapmış kaymakamlık degil pic.twitter.com/w8LA6JLlbF

— Sarı lacivert online (@JadenJadengill) January 20, 2022

DONMAK ÜZERE OLAN 20 EŞEK BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Siverek ilçesinde sahipsiz 20 eşek, olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanarak barınağa götürüldü.

Bölgede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Siverek Belediyesi, etkili olan dondurucu soğuklarda Karacadağ kırsalındaki sahipsiz eşekler için harekete geçti.

Belediye ekipleri, karla kaplı kırsal mahallelerde dolaşan 20 eşeği araçlarla barınağa götürdü.

Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Karahan, "Şu an hava sıfırın altında 11 dereceyi gösteriyor. Geçmiş yıllarda kırsalda donan eşeklerin yeniden donmaması adına başkanımız Ayşe Çakmak'ın talimatıyla kırsal mahallelerdeki başıboş eşekleri topladık. Hayvanları barınağa götürerek sıcak bir ortam sağlayacağız." dedi.

Karabahçe Mahallesi sakini Yusuf Kulaksız ise bölgede çok sayıda sahipsiz eşeğin olduğunu, hayvanların kış aylarında yiyecek bulamadıkları için aç susuz dolaştıklarını, durumu Siverek Belediyesine bildirdiklerini, ekiplerin de hayvanları gelip aldığını kaydetti.

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI