ŞİMDİ FİLİSTİN İÇİN YOLA ÇIKMA VE DESTEK OLMA ZAMANI!

Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı. Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi.
 Tarih: 30-10-2023 14:45:47
ŞİMDİ FİLİSTİN İÇİN YOLA ÇIKMA VE DESTEK OLMA ZAMANI!

75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler,  apertheid rejimi İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen İsrail, Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.

Filistin, her geçen gün siyonist İsrail’in ağır saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda.

Gazze’de aralıksız devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler, kiliseler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor.

Filistin’den her geçen dakika çok acı haberler alıyoruz. Şu ana kadar işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda binden fazlası çocuk olmak üzere 4 bine yakın kişi öldürüldü. İşgalci İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70'i kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşuyor. Bombalanan binalarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere bin 300’den fazla kişi enkaz altında kaldı. Tablo çok acı. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Şeridi’nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor.

 

İşgal rejimi İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği son katliamda yine yüzlerce kadın ve çocuk açık hedef oldu.17 Ekim Salı gecesi insanlık adına utanç verici bir katliam yapıldı. İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 500’den fazla kişi katledildi. Hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınlar vahşice katledildi. Dünyanın gözü önünde büyük bir katliam yapılarak savaş suçu işlendi.

 

 

Şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı.

 

Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.

 

Bugün burada ve İstanbul’un tüm ilçelerinde yaptığımız araç konvoylarıyla Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları, liderleri ve vicdan sahibi herkesi acil olarak harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.

 

Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, ülkemizde ve dünyanın her yerinde yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin insani görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar verdiğimiz mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İHH Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI