Şehit babası imam misafirperverliğiyle örnek oluyor! 20 dilde Kur’an-ı Kerim hediye ediyor

İzmir'in Selçuk ilçesindeki İsa Bey Camisi'nin imamı İbrahim Taşdemir misafirperverliğiyle örnek oluyor. Gelen yabancı turistleri kolonya ve şeker ikram eden Taşdemir ayrıca İslam dinini anlatıp, Kur’an-ı Kerim hediye ediyor.
 Tarih: 08-08-2022 20:00:00
Şehit babası imam misafirperverliğiyle örnek oluyor! 20 dilde Kur’an-ı Kerim hediye ediyor

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik 2017'de düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir'in babası, İsa Bey Camisi'nin imamı İbrahim Taşdemir, camiye gelen turistlere gösterdiği misafirperverlikle dikkat çekiyor. Taşdemir, turistleri kolonya ve şeker ikram ederek karşılıyor. İyi derecede İngilizce bilen Taşdemir, bazı dillerde de turistlerle anlaşabilecek kadar kelime biliyor.

Şehit babasının metaneti ağlattı

“EN İYİ ŞEKİLDE İCRA ETMEYE ÇALIŞIYORUM”

7 yıldır camide görev yaptığını belirten İbrahim Taşdemir, "Türkiye'ye, devletimize, dinimize hizmet; bizim görevimiz. Allah, böyle bir camide, böyle bir görev yapmayı nasip etti. Ben de bunu en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorum” dedi.

“AHİRETLERİNİ KURTARSINLAR, GÖNLÜMÜZ DERDİMİZ BU”

Sultanahmet Camii ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan aldığı değişik dillerdeki kitaplarla insanlara İslam dini ve Kur’an-ı Kerim ile ilgili bilgilendirme de yapan Taşdemir, “Şu an elimizde 20 değişik dilde Kur'an-ı Kerim var. Bunları dünyanın her yerinden gelen kişilere dağıtıyoruz. Gönlümüz onların da son vahiyden, Kur'an-ı Kerim'den haberdar olmalarını arzu ediyor. Ahiretlerini kurtarsınlar, gönlümüz derdimiz bu. Türkiye'mizi misafirperver olarak tanısınlar istiyoruz" dedi.

“İNSANLARI KUR'AN-I KERİM'E DAVET EDİYORUZ”

Göreve ilk geldiğinde bir süre turistleri gözlemlediğini anlatan Taşdemir, "Bu camide görev yaptığımda, 6 ay boyunca camiye gelenleri izledim. Gördüm ki; dünyanın her yerinden, her türlü insan geliyor. Türk- İslam kültürüyle ve engin hoşgörüsüyle yetiştik. Mevlana'mız 'Ne olursan ol yine gel' diyor. Burada aslında Adem'in çocuklarına hangi ırktan olursa olsun çağrı yapılıyor. Ben de bu çağrının içinde yer almak, misyonu sürdürmek istedim. İnsanları Kur'an-ı Kerim'e davet ediyoruz. Herkes bizi çok dil biliyor sanıyor. Fakat ben o kadar çok dil bilmiyorum. Sadece bu işin sırrını öğrendim. Buraya gelen insanların dillerinde birkaç cümle söylüyorum. Dillerindeki bazı önemli cümleleri küçük kartlara yazdım. Sosyal medyada yaptığım bilgilendirme çalışmalarına dair videolar yayınlandıktan sonra samimi gönüller, hep dua etti. Çok olumlu ve güzel geri dönüşler aldım. Milletimizin ferasetinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Bizim milletimiz hep iyilikten yanadır. Güzel olan her şeyi takdir eder" diye konuştu.

“OĞLUMUZ RABB’İMİZİN LÜTFUYLA ŞEHİT OLDU”

Oğlunun Diyarbakır’da 5 yıl önce şehit olduğunu belirten Taşdemir, "Oğlumuz Rabb’imizin lütfuyla şehit oldu. Bunu gerçekten bir lütuf olarak görüyoruz. Caminin içinde benim özel bir odam var, oğlumun resimlerini koydum. Onsuz hiçbir şeyi düşünmek mümkün değil. Onu anıyoruz, hatırlıyoruz ve dua ediyoruz. Ziyaretçilerimizin ona dua etmesine vesile oluyoruz. Bütün şehitlerimizi yad ediyoruz" dedi.

Camiyi ziyaret eden Polonyalı turistler ise imam Taşdemir'in bilgilendirme çalışmasından memnun olduklarını söyledi.

KAYNAK : DHA
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI