Savcı Sayan'dan HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir'e "Kürt sorunu" cevabı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan CHP'nin "Kürt sorunu" çıkışıyla başlayan tartışmalara "Asıl muhatap 40 yıldır Kandil, İmralı, HDP zulmüne direnen, vatan ve milletin birliğini savunan, kardeşlik diyen biz Kürtleriz." dedi.
 Tarih: 23-09-2021 00:00:00   Güncelleme: 23-09-2021 02:00:00
Savcı Sayan'dan HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir'e "Kürt sorunu" cevabı

Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kürt sorunu"nun çözümüne ilişkin HDP açıklaması ve HDP'li Sezai Temelli'nin asıl adresi bebek katili Öcalan olarak göstermesinin ardından büyüyen tartışmalara, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dahil oldu.

Biri muhatap Kandil,bir diğeri İmralı ve HDP diyor.Oysa asıl muhatap 40 yıldır Kandil, İmralı,HDP zulmüne direnen, Vatan ve milletin birliğini savunan,kardeşlik diyen Biz Kürtleriz.Aklı olan başka muhatap aramaz.Aksini savunanlar Kürtleri ateşe atmak,Ülkeyi Suriye yapmak istiyor

— Savcı Sayan (@SavciSayan) September 22, 2021

"ASIL MUHATAP BİZ KÜRTLERİZ"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ağrı Belediye Başkanı Sayan, “Biri muhatap Kandil, bir diğeri İmralı ve HDP diyor. Oysa asıl muhatap 40 yıldır Kandil, İmralı, HDP zulmüne direnen, Vatan ve milletin birliğini savunan, kardeşlik diyen Biz Kürtleriz. Aklı olan başka muhatap aramaz. Aksini savunanlar Kürtleri ateşe atmak, Ülkeyi Suriye yapmak istiyor” ifadelerini kullandı.

HDP vekili Dilan Dirayet Taşdemir, MHP'yi işaret ederek, "MHP Kürt sorunu yoktur diyor. Şu ortağınız ile bir fikir birliği sağlayın ilk önce." diyerek Savcı Sayan'ı hedef aldı.

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na can simidi

CHP'ye çözümün adresi olarak bebek katilini göstermişti! HDP'li Temelli geri adım attı

Taşdemir'e yanıt veren Sayan, "Bayrak, toprak ve vatan ile probleminin olmadığını PKK ve teröre karşı olduğunu beyan et. Fikir birliği içinde olduğunuz dağdaki ortağınızdan ayrılırın, Varsa bir sorun hemen çözelim. Neyi sorun görüyorsanız lütfen onu da yazın." dedi.

"EN BÜYÜK KÜRT SORUNU PKK VE KÜÇÜK ORTAĞI HDP SİYASETİDİR"

Sayan'a bir kez daha yanıt veren HDP vekili, "Hani siz de kendinizi Kürt olarak görüyorsunuz ya dolayısıyla Türkiye’de Kürtlerin ne sorun yaşadığını biliyor olmanız gerekir. Bunu da biz mi size anlatalım?" paylaşımı yapınca Sayan, "Evet, bir Kürt olarak çok iyi biliyorum. En büyük Kürt sorunu, 40 yıldır Kürtlere kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen Kürtlerin kaderi ile oynayan, PKK terörü ve küçük ortağı HDP’nin siyasetidir.." ifadelerini kullandı.

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI