Rusya’nın silahlı robot köpeği Aliexpress'ten satın aldığı ortaya çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açılışını yapmak üzere katıldığı Army 2022 etkinliği kapsamında tanıtılan roketatar ninja robot köpeğin Alibaba isimli bir e-ticaret sitesinden satın alındığı ortaya çıktı.
 Tarih: 18-08-2022 16:00:00
Rusya’nın silahlı robot köpeği Aliexpress'ten satın aldığı ortaya çıktı

Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, Kubinka şehrinde bulunan Patriot Park'ta 22 Ağustos'a kadar sürecek olan  "Army 2022" silah fuarının açılışını yaptı. Ancak fuarda tüm dikkatleri Vladimir Putin değil M-81 adlı bir robot çekti.

M-81, bir robot köpekti. Muadillerinden farkı ise ninja kıyafeti giymesi ve RPG-26 isimli tanksavarı sırtında taşımasıydı. 

Rus haber ajansı RIA Novosti, M-81'in fuarda gezdiği ve RPG-26'yi sırtında taşıdığı videoyu yayınlamasıyla robot tüm dünyada bir anda ilgi odağı haline geldi.

Robot üreticileri robotla ilgili  "Silah taşıma ve atış yeteneğine sahip M-81, aynı zamanda sivil amaçlar için acil durum bölgesinde keşif, moloz kaldırma ve ilaç teslimi için de kullanılabilir." dedi.

ROBOTUN ALİBABA'DAN SATIN ALINDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Robotu ürettiğini iddia eden şirketin açıklamaları endişe verici olsa da durum görüldüğü kadar korkutucu olmayabilir.

The Drive isimli bir site robot ile ilgili araştırma yaptı ve köpeğin Unitree Robotic'in Çin merkezli meşhur e-ticaret sitesi Aliexpress'te 2 bin 700 dolara sattığı UnitreeYushuTechnologyDog ile bire bir benzer olduğunu ortaya çıkardı.


Alibaba'da satılan UnitreeYushuTechnologyDog

Bu olay robot köpeğin neden küçük bir ninja gibi giyindiğini de açıklıyor. Robot muhtemelen düşmanları korkutmak veya kafalarını karıştırmak amacıyla değil, markasının gizlenmesi için ninja kıyafetiyle görücüye çıktı.

Öte yandan Unitree’nin bu robot köpeği, elbette askeri senaryolar için tasarlanmadı. Dolayısıyla Rusya’nın sergilediği M-81’in, taşıdığı RPG-26 tanksavar roketatarını efektif bir şekilde kullanmasının pek mümkün olmadığı belirtiliyor. Aslında UnitreeYushuTechnologyDog, insanlara yardımcı olmayı amaçlayan dost canlısı bir robot.

Her ne kadar Rusya’nın silahlandırılmış robot köpeği kafalarda soru işareti oluştursa da halihazırda pek çok ordu, modern sistemler için çalışmalarını sürdürüyor. Askeri robot köpekler üzerinde ABD ordusu da birtakım testler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ABD ordusunda Ghost Robotcs tarafından üretilen SPUR adındaki silahlı robot köpek bulunuyor.


ABD ordusuna hizmet eden SPUR isimli silahlı robot köpek

KAYNAK : Haber7, The Drive
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI