Putin'den Batı'ya uyarı, Ukrayna'ya sıcak mesaj

Kremlin'den yapılan açıklamada; Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Moskova'nın Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu söylediğini duyurdu.
 Tarih: 28-05-2022 17:00:00
Putin'den Batı'ya uyarı, Ukrayna'ya sıcak mesaj

Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü.

"DİYALOĞU SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ"

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin; söz konusu telefon görüşmelerinde, Moskova'nın Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

"TAHIL TEDARİK SORUNUNU ÇÖZMEYE İSTEKLİYİZ"

Putin'in Macron ve Scholz'a ayrıca; Rusya'nın, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihraç etmesini mümkün kılmanın yollarını tartışmaya ve bu sorunu çözmeye istekli olduğunu dile getirdiği belirtildi.

"BATI'NIN SİLAH SEVKİYATI İSTİKRARSIZLAŞMAYA SEBEP OLUYOR"

Putin, Almanya ve Fransa liderlerine; Batı'nın Ukrayna'ya yaptığı askeri sevkiyatlara karşı uyararak, "Bu Ukrayna'daki durumu daha da istikrarsızlaştırıyor" dedi.

TAHILLAR UKRAYNA LİMANLARINDA BEKLEMEDE

G7 ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna işgalinin, yoksul ülkeleri tehdit eden küresel gıda ve enerji krizini tetiklediğine dikkati çekerek, Ukrayna depolarında yaklaşık 40 milyon ton tahılın ihraç edilmesi için acil çözüm üretilmesi konusunda uyarıda bulunmuştu.

Azak Denizi ve Karadeniz'deki birçok limanın Rus ablukası altında olması veya zarar görmesi, sigortalama işleminin yapılamaması, nakliye maliyetlerinin yüksek olması ve bazı gemilerin savaş bölgesine yönelik rotaları kullanmayı tercih etmemesi, Ukrayna'nın depolarındaki yaklaşık 40 milyon ton tahılını ihraç etmesini engelliyor.

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI