PROMASİAD Ömer Karatemiz ile Yola devam kararı aldı

Promosyon ve matbaa sektörünün öncü kuruluşu PROMASİAD, hafta sonu İstanbul TİM Dış Ticaret Kompleksinde 3. Olağan Genel Kurul Toplantısını İKMİB Başkanı Adil Pelister’in de katılımıyla gerçekleştirdi. PROMASİAD 3. Olağan Kongresine hali hazırdaki kurucu başkan Ömer Karatemiz tek liste ile katılırken oy birliği ile yeniden başkan seçildi.
 Tarih: 24-11-2023 19:26:08   Güncelleme: 24-11-2023 19:30:08
PROMASİAD Ömer Karatemiz ile Yola devam kararı aldı

PROMASİAD 3. Genel Kurul toplantısında geçmiş dönem faaliyetleri ve gelir gider bütçesi üyelere raporlanırken, yeni dönem planları da duyuruldu. Geride bırakılan 4 yıllık faaliyet raporunda yer alan ve 81 başlıktan oluşan faaliyet raporunda; üyeleri ile birlikte birçok yerli ve yabancı ticari fuarda sektörel temsiller, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş depreminden sonra bölgede PROMASİAD adına yapılan destekler ve yeniden yapılanma çalışmalarına katkılar dikkat çeken önemli başlıklardandı.

PROMASİAD Başkanı Ömer Karatemiz yapmış olduğu konuşmada “derneğimizin temelini oluşturan her iki sektöründe ne yazık ki saygınlığı istediğimiz ölçüde değildi. Oluşturduğumuz yüksek istihdam rakamlarına rağmen sektörlerimiz adeta kamuda ve özel sektörde, önemli bir sanayi oluşturmamıza rağmen sanayi muamelesi görmüyordu, bu alanda da sektörlerimizin algısını daha da yukarı çıkarmayı hedefleyerek yola çıkmıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuz ile birlikte derneğimizi 2025 yılına taşıyacak ve sektörümüzün önümüzdeki dönemlerde önemli kazanımlar sağlaması için gayret gösterecek kadroyu belirleyeceğiz. Geçtiğimiz 4 yıllık süreçte yola çıktığımız amaçlarımıza ulaşma noktasında önemli bir platform oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Büyüyen birlikteliğimiz bundan böylede sektörlerimize ve işletmelerimize hizmet etmeye devam edecek. İnanıyorum ki derneğimizin bir önceki dönemde başarılı geçen sektörel kabiliyetini daha da arttıracak, öncü ve vizyoner çizgisini önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşıyacaktır. 2022-2023 döneminde derneğimiz faaliyetleri sadece kendi üyelerimiz arasında değil ilişkide olduğumuz sektörlerle de çok yakın iş birliği yaparak geçirdik. Birlikte olduğumuz tüm sektörler, sektörel temsilciler ve bağlı bulunduğumuz odalar ile birlikte pek çok ortak projeler gerçekleştirdik. Bunlardan birisi İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız sektörel araştırma raporumuzdu. Promosyon sektörü açısından çok önemli bir boşluktu. Uluslar arası muhataplarımızla görüştüğümüz zaman ülkemizdeki sektörel durumu yansıtacak verilerin eksikliğini hissediyorduk. Ülkemizdeki sektörümüzü tanıtacak bir imkanımız yoktu. Hazırladığımız rapor bu alanda sektörümüz için önemli bir veri kaynağı oluşturdu” diyerek yapılan önemli çalışmaya dikkat çekti.

Karatemiz konuşmasının devamında gençler için önemli bir oluşum olan Genç PROMASİAD’danda bahsederken “Geçtiğimiz dönemde hayata geçirdiğimiz bir başka önemli faaliyet ise genç PROMASİAD’ı oluşturmak ve bu sayede gençlerimizin yetişmesine önayak olduk. Aynı zamanda burada yetişen gençlerimiz derneğimiz içinde bir insan kaynağı oldu. Bugün görevi devralacak yönetim kurulumuzda Genç PROMASİAD’dan yetişen 5 genç arkadaşımız da  yer alıyor. Genç PROMASİAD’ın sektör ve iş dünyası için ne denli büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekmek istiyorum” dedi.

PROMASİAD Genel Başkanı Ömer Karatemiz, çeşitli sosyal sorumluluk faaliyetlerinden de bahsederken “ malumunuz geçtiğimiz 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli ve bir çok ili etkiliyen üzücü bir deprem felaketi yaşadık. Derneğimiz depremin ilk anlarından itibaren İnisiyatif alarak çeşitli yardım faaliyetleri organize etti. Mersin’de bir misafirhane hazırladık ve burada yaklaşık 200 aileyi misafir ettik. Bunun yanı sıra işbirliği içinde olduğumuz STK ve birliklerle ‘deprem bölgesi ekonomik kalkınma platformu’ adı altında bir platforma öncülük ettik. Bölgeye ziyaret yaptık yaklaşık 200 firmayla yüz yüze görüştük. Yardım faaliyetlerini tek merkezden yönetmeye gayret ettik. Çok çeşitli yardımlar yapıldı ama 42 firmaya yaklaşık 1 Milyon lira civarında karşılıksız hibe desteği verildi. Bunun yanında makine, ekipman desteği bağışları ve ticari hibeler, maliyet esasına mal ve hizmet üretimi gibi desteklerde bulunuldu. ” diyerek deprem sonrası dernek tarafından yapılan çalışmaları da özetledi.

Yeni dönem de yapılması gereken faaliyetlerinden de bahseden Karatemiz” önümüzdeki dönem üretici olmayan üyelerimizin de en az bir çeşit ürün üretmesi konusunda teşvik edeceğiz. Ülkemize ithal olarak getirilen ürünlerin derneğimiz üyeleri tarafından üretilmesini amaçlayarak gerekli çalışmaları yapacağız. Bu konuda bir seferberlik oluşturmayı düşünüyoruz. Yine ihracatı geliştirmek için İKMİB bünyesinde derneğimiz olarak etkin rol alarak işbirliğini attırma konusunda çalışacağız. Kırtasiye ve promosyon sektörlerinde bir endüstriyel tasarım yarışması planlıyoruz. Yine derneğimiz üyelerinden alt komisyonlar oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Matbacılar sitesinde yer alan, büyüme hedefinde olan ve yer yetersizliğinden dolayı bu isteklerini gerçekleştiremeyen üyelerimizin hedeflerini gerçekleştirebilmesi için bir dönüşüm sürecini de planlıyoruz” dedi.

PROMASİAD Genel Başkanı Ömer Karatemiz Gazze’de yaşanan insanlık dramından bahsederek “Biz PROMASİAD olarak Gazze’de bulunan insanlara karşı yapılan bu ayıbı kınıyor, bir an önce sonlanmasını diliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Divan tarafından yapılan oylamalar ile yeni yönetim kurulu belirlendi. Yeni yönetimde kadrosu ise şu şekilde; Ömer Karatemiz, Mustafa Duru, Baha Altınkaya, Bayram Sarıkaya, Orhan Navriz, Nur Kolay Arıcı, Hüseyin Teke, Hüseyin Ekrem Fidan, Yusuf Emre İnce, Nilay Yurdanur, İlkay Yücel, Muammer Dikmen, Azem Gündoğdu, Ebubekir Köse, Özgecan Demirtaş, Gülin Ciyavul, Abdülkadir Uslucan, Abdullah Tümtaş

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI