Pendikspor 0-2 Galatasaray

Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray Siltaş Yapı Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Pendik Stadı’nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-0’lık skorla kazandı.
 Tarih: 02-12-2023 02:01:03   Güncelleme: 09-02-2024 12:25:03
Pendikspor 0-2 Galatasaray

Galatasaray, Pendikspor'u 2-0'la geçti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında konuk olduğu Siltaş Yapı Pendikspor'u 2-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasındaki Siltaş Yapı Pendikspor, Galatasaray'ı konuk etti. 14. dakikada maçtaki ilk etkili atak, Galatasaray kalesinde yaşandı. Sarı-kırmızılı ekibin savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Welinton'da kaldı. Bu futbolcunun pasında sol tarafta topla buluşan Gökcan Kaya, ceza yayı önüne gelip yerden vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

35. dakikada Galatasaray etkili geldi. Ziyech'in pasında sağdan ceza sahasına giren Tete, çaprazdan plase bir vuruş yaptı. Kaleci Erdem Canpolat bu pozisyonda topu kornere göndermeyi başardı.

 

42. dakikada soldan kazanılan kornerde topun başına geçen Romero, arka direğe ortaladı. Kale sahası önünde yükselen Vukovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

63. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak Ziyech'te kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sol çaprazdan vuruşunda, top az farkla yandan dışarı çıktı.

69. dakikada Galatasaray öne geçti. Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Mertens'in sert şutunda kaleci Erdem Canpolat'tan dönen topu kafayla tamamlayan Bakambu, fileleri havalandırdı: 0-1.

82. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Torreira'nın pasında topla buluşan Ziyech, kaleyi karşıdan gören noktada uzak mesafeden çok sert bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Erdem Canpolat'ın sağından filelere gitti: 0-2.

90+3. dakikada ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Kerem Aktürkoğlu kullandı. Bu futbolcunun direkt kaleye gönderdiği top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

Son 2 sezondur takımın en istikrarlı futbolcularından Kerem, dinlenmek istediği için ligin 13. haftasındaki Corendon Alanyaspor mücadelesinde ilk 11'de forma giymedi. Kerem, Manchester United müsabakasında da yedekler arasında bekledi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, 2 maçın ardından ilk 11'e aldığı Kerem'i bu sezonun genelinde kullandığı 10 numara pozisyonunun aksine sol kanatta görevlendirdi.

Nelsson ve Tete'nin ilk 11 hasreti sona erdi

Sarı-kırmızılı ekibin Danimarkalı stoperi Victor Nelsson 4, Brezilyalı kanat oyuncusu Tete ise 6 resmi maçın ardından ilk 11'e girdi.

Davinson Sanchez transferinin ardından yedeğe düşen 25 yaşındaki Nelsson, Süper Lig'deki son 9 müsabakada sadece 1 kez 11'de oynadı. Son olarak ligin 11. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesine ilk 11'de çıkan Nelsson, ondan sonraki 4 resmi müsabakada da başlangıç kadrosunda yer almadı.Hücum oyuncusu Tete ise Süper Lig'de 4, "Devler Ligi"nde ise son 2 müsabakada 11'e giremedi.Pendikspor mücadelesine 11'de başlayan iki futbolcunun ilk 11 hasreti sonlandı.

 

Çocukların ilgi odağı Icardi

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, karşılaşma öncesi seremoniye çıkan çocuklardan büyük ilgi gördü.Seremoniye futbolcuların ellerinden tutarak çıkan çocuklar, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Icardi'nin etrafını sardı. Birçok statta benzer davranışla karşılaşan Icardi, kendisine sarılan çocuklara yakın ilgi gösterdi.

 

Balkonlar tribüne döndü

Pendikspor-Galatasaray karşılaşmasını civardaki balkon ve pencerelerden birçok futbolsever izledi.

 

Pendik'te 1960 kişi kapasiteli butik stadın zemini, etraftaki binaların balkon ve pencerelerinden rahat bir şekilde görünüyor. Karşılaşma için stada gelmeyen futbolseverler, bu binalardan karşılaşmayı seyretti.

 

Bakambu ligde siftah yaptı

Sarı-kırmızılı futbolcu Cedric Bakambu, Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray'a sezon başında katılan 32 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de 7. maçına çıktı. Bakambu, Pendikspor mücadelesinin 69. dakikasında fileleri havalandırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1 golü bulunan Bakambu, Süper Lig'de ilk kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, üst üste çıktığı 2 resmi maçta 3. golünü attı.Hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile yapılan maçta 2 frikik golüne imza atan Ziyech, 3 gün sonra yapılan Pendikspor mücadelesinde de fileleri havalandırdı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, mücadelenin ikinci yarısında üçlü savunmaya döndü. Maça savunma hattında Sacha Boey, Victor Nelsson, Kaan Ayhan ve Kazımcan Karataş dörtlüsüyle başlayan sarı-kırmızılılarda devre arasında değişiklikler yapıldı.

Kazımcan'ı kenara alan Okan Buruk, kanat oyuncusu Barış Alper Yılmaz'ı sahaya sürdü. Bu değişikliğin ardından savunma hattı Boey, Nelsson ve Kaan ile üçlüye geçti.Okan Buruk, Kerem Demirbay'ı maçın yaklaşık son 15 dakikasında stoperde kullandı.

Buruk, mücadeleye stoper tandeminde Nelsson ve Kaan ile başladı. Karşılaşmanın 73. dakikasında Erencan Yardımcı ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Kaan Ayhan'ı 78. dakikada kenara alan tecrübeli teknik adam, yerine Kerem Demirbay'ı sahaya sürdü.

İlk randevunun kazananı Galatasaray

Galatasaray, Pendikspor ile çıktığı ilk Süper Lig mücadelesini kazandı. Sarı-kırmızılılar, tarihinde ilk kez Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde mücadele eden Pendikspor ile ilk kez karşı karşıya geldi. Pendik Stadı'nın ev sahipliği yaptığı müsabakada kazanan taraf Galatasaray oldu.

Pendiksporlu futbolculardan Gazze mesajı

Siltaş Yapı Pendiksporlu futbolcular, yüzlerine sürdükleri kırmızı boya ile İsrail'in saldırısı altındaki Gazze için mesaj verdi.Kırmızı-beyazlı takımdaki bazı futbolcular, yaklaşık 2 aydır İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'yi unutmadı. Oyuncular, çoğunluğunda çocuk ve kadınların olduğu binlerce sivilin hayatını kaybettiği Gazze'ye dikkati çekmek için maçta yüzlerindeki kırmızı boyayla mücadele etti.

Statta elektrikler gitti

Karşılaşmanın yapıldığı Pendik Stadı'nda 2 kez elektrik kesintisi yaşandı. İlki müsabakadan önce takımların ısındığı sırada yaşanan elektrik kesintisinin ikincisi maç oynanırken gerçekleşti. Müsabakanın 37. dakikasında stat ışıklarının kapanmasıyla maça ara verildi. Yaklaşık 15 saniye sonra elektrikler gelirken karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİKSPOR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI