PENDİK'TE TAPU SEVİNCİ

Pendik Belediyesi tarafından yapılan Harmandere 2. Etap’ta tapular hak sahiplerine düzenlenen törenle verildi. Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Erol Kaya, Osman Poyraz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin katıldı, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, MHP Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak ile çok sayıda vatandaş katıldı
 Tarih: 28-12-2021 20:40:14
PENDİK'TE TAPU SEVİNCİ

Pendik Belediyesi tarafından yapılan Harmandere 2.  Etap’ta tapular hak sahiplerine düzenlenen törenle verildi. Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Erol Kaya, Osman Poyraz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin katıldı, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, MHP Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak ile çok sayıda vatandaş katıldı

Pendik Belediyesi, gecekondu dönüşüm alanında bulunan ve yapımı tamamlanan Harmandere 2 Etap’ta hak sahiplerine tapuları düzenlenen törenle verildi. Gecekondu sahiplerine tapuları AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Erol Kaya, Osman Poyraz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin tarafından verildi. Tapularını alan vatandaşlar törende duygu dolu anlar yaşadı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ GECEKONDU

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin tapu teslim töreninde yaptığı konuşmada gecekondu sorununun Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olduğunu belirterek; “Biz 1994 yılında Pendik Belediyesi’ni aldığımızda ilçemizde 13 bin tane gecekondumuz vardı. Bu 13 bin gecekondunun hem sayın Erol Kaya başkanımızın 3 döneminde, ondan sonra Kenan Şahin döneminde ve bizim dönemimizde gecekonduların tahliyesiyle ilgili ve mağduriyetleriyle ilgili çok önemli çalışmalar yapıldı. Hem 2019 senesi itibari ile 1756 gecekondu sayısına ulaştık. Bizim dönemimizde 340 tane gecekondu sahibini daha konforlu ve güvenli konutlara kavuşturduk. Hem Erol beye hem Kenan beye bu çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunarız. Hakikaten büyük gayret gösterdiler ve Pendik’te çok büyük emekleri olduğu için tekrar huzurlarınızda teşekkürlerimizi arz etmek istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Çamçeşme, Şeyhli, Sanayi, Güllübağlar, Kaynarca, Kavakpınar, Yeni Mahalle ve Yayalar Mahallelerinde de vatandaşlarımızın bu tür sorunları var, bu sorunların giderilmesiyle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

PENDİK’İN EN GÜZEL YERLERİNDE BİRİ OACAK

Ayrıca Pendiklilerin Taşlıbayır olarak bildiği Orta Mahalle ve Dumlupınar Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan bölgede yaklaşık 750 bin metrekarelik alanda şuanda kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızı son noktaya getirdik. Hamdolsun Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla TOKİ marifetiyle buradaki ilk etapta 750 bin metrekarelik 142 bin metrekare alanla ilgili çalışma şuanda toparlanmak üzere proje hazır vatandaşlarımızla görüşmelerimizi 3’te 2 çoğunlukla sağlamış bulunuyoruz. İnşallah yakın bir zamanda oraya kazmayı vurmak suretiyle Pendik’in en güzel yerlerinden bir tanesi olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini bu doğrultuda gidermiş olacağız.

2 MİLYON 500 BİN METREKARE ALAN

Yine Aydos bölgesi olarak adlandırdığımız bölgede Ertuğrulgazi, Sülüntepe, Yayalar ve Veli Baba Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 2 milyon 350 bin metrekarelik alanla ilgili plan çalışmalarımız devam ediyor. Bunu da bakanlık üzerinden rezerv alanı ilan etmek suretiyle 5000 binlik planlarımızı bakanlığımıza gönderdik şuanda grup görüşlerinin alınmasından sonra inşallah orada ki plan çalışmaları bitmiş olacak orada da kentsel dönüşümle ilgili önemli bir çalışmayı nihayete erdirmiş olacağız.

VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Bugün burada Harmandere’nin sorunlarından bir tanesi için bir araya gelmiş bulunuyoruz.  Burada 81 gecekondu veya tapu tahsis belgeli vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın da yıllardan beri sorunları vardı. Toplantıdan önce sayın başkanımız Erol Kaya beyle konuştuk. O, 20 yıl öncesinde bu meselenin bu noktaya geleceği ifade etti. Şuan hamd olsun bu noktaya geldik. Sayın başkanımız keşke vatandaşlarımızın bu meseleleri o zaman görmüş olsalardı ve bu tedbiri almış olsalardı ama sonuç itibari ile gelinen bir konta var bu noktada da bu sorunu çözmeyle ilgili biz irademizi ortaya koyarak burada ki 81 gecekondu sahibinin bu mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili çalışmayı başlattık. Ve şuanda 190 bağımsız bölümün olduğu 10 bin metrekare arsa alanı 27 bin 500 metrekare kapalı alanı olan 178 daire ve 12 işyerinden oluşan 190 bağımsız bölümden oluşan bir alan. 2 kapıcı dairesi, 178 kapalı, 42 araçlık ta açık oto parkı bulunuyor. 1500 metrekare çardaklar, yürüyüş yolları ve basket bol sahası ve yeşil modern bir yerleşim alanı. Vatandaşlarımızın burada sağlıklı modern konforlu bir yaşam sürmelerine katkı sunmaya çalışacağız. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

Kısa bir konuşma yapan AK PARTİ İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da Maltepe oturduğunu ama Pendik’te neden oturmadığına dair hayıflandığını ifade ederken, "Pendiklilerin AK hizmetlerden faydalandığını görmek beni mutlu ediyor." dedi.

Eski Pendik Belediye Başkanı AK PARTİ İstanbul Milletvekili Erol Kaya'da yaptığı konuşmada başlattıkları hizmetlerin sonunda kazananların Pendikliler olduğunu ifade etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise konuşmasında AK Parti hizmetlerinin Pendik'te tezahür ettiğini görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, başarılı işlere imza attığı için Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'e teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'da yaptığı konuşmada hem Tuzla'lı hem Pendikli olduğunu ifade ederek iki belediyeden de oldukça memnun olduğunu belirtti. Yıldırım, İstanbul'da halk iradesinin sonucu hizmetlerin aksadığını, ancak sürenin sonuna yaklaşıldığını kalan sürenin 2.5 yıl olduğunu, İstanbul'da yaşayanların zaten aradaki farkı sezeceklerine inandığını söyleyerek, İstanbul’u bekleyen deprem tehlikesine değinerekyeni konutların önemini vurguladı ve Belediye Başkanı Ahmet Cin’in çalışmalarına değinerek “Deprem ne zaman olacak bilmiyoruz, hazırlıklı olmalıyız. Dayanıksız yapılar öldürüyor, deprem değil. Bunları biz İzmir’de, Elazığ’da, Malatya'da gördük. Buralarda Devletimiz çok kısa sürede yaraları sardı." dedi.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI