PENDİK'DE ŞAMPİYONUN ADI SPOR KOMPLEKSİNE VERİLDİ...

Pendik Belediyesi, ilçede ‘Her Mahalleye Spor Kompleksi’ sloganıyla spora desteğini devam ediyor. Geçtiğimiz ay Yayalar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan spor kompleksine 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli’nin adını vermişti. Şimdi de yine 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Erkekler Bireysel Okçulukta Altın Madalya kazanan Mete Gazoz’un adı Güllübağlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan spor kompleksine verdi.
 Tarih: 03-11-2021 17:56:58   Güncelleme: 03-11-2021 18:17:58
PENDİK'DE ŞAMPİYONUN ADI SPOR KOMPLEKSİNE VERİLDİ...

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Erkekler Bireysel Okçulukta Altın Madalya kazanan Mete Gazoz’un adı Pendik'te yeni yapılan spor kompleksine verildi. Pendik Güllübağlar Mahallesi'nde bulunan Mete Gazoz Spor Kompleksi'nin açılışına, Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Ak parti Pendik ilçe Başkanı Ali Şirin ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan katıldı.

YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK               

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Yaklaşık bir ay önce yine Olimpiyat Şampiyonu olan boksörümüz Busenaz kızımızın ismini vererek bir spor kompleksinin açılışını gerçekleştirmiştik. Bugün de yine Olimpiyat Şampiyonu olan ve ata sporumuzun temsilcisi olan okçulukta altın madalya alan Mete Gazoz kardeşimizin ismini vererek yeni bir spor kongresinin açılışını gerçekleştirmiş olduk. Ben katılımlarından dolayı hem Mete kardeşimize hem de Bilal Erdoğan beyefendiye çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu salonlarda yeni olimpiyat şampiyonları yetiştirmek üzere yola çıkmış olduk. Desteklerimiz her zaman devam edecek. Bir kez daha tebrik ediyoruz Mete Gazoz kardeşimizi. Salonumuzun da hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

"BAŞARILARIN BU ŞEKİLDE ONURLANDIRILMASI ÇOK GURUR VERİCİ"

Yaşarken isminin bir spor kompleksine verilmesinin guru verici olduğunu belirten Mete Gazoz; “Ben çok mutluyum öncelikle. Aldığımız başarıların sadece kürsüde ve okçuluk sahasında değil, aynı zamanda bunun dışarıda da takdir görmesi, bu şekilde onurlandırılması çok gurur verici, çok güzel bir şey bizim için de. Ben çok mutluyum, çok teşekkür ederim belediye başkanımıza" dedi.

ATA SPORUMUZDA MADALYA ALMIŞ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Açılışta konuşan Bilal Erdoğan da, "Tabii ki olimpiyatlarda özellikle bugüne kadar madalya almadığımız bir branşta madalya almak Türk sporu için çok önemli. İkinci olarak da bir ata sporumuzda madalya almış olmak çok önemli. Biliyorsunuz güreş bizim ata sporumuz olarak bugüne kadar uluslararası sportif başarının hep önünde gitmişti ama bu sefer altın madalya diğer ata sporumuz olan ama ata sporu olduğu biraz ihmal edilmiş olan, son yıllarda ciddi bir yükseliş trendine giren okçuluk sporunda geldi. Bu da Mete'den geldi. Tam umduğumuz gibi, tahmin ettiğimiz gibi. Onun için Mete kardeşimizi tebrik ediyoruz. Onun isminin bu tür salonlara verilmesi de okçuluk sporunu yaygınlaşması, tanınması için çok önemli. Gençler zaten Mete'yi şimdiden çok sevdiler. Çocuklar çok sevdiler. Onun için Pendik Belediyemize bu salona Mete Gazoz ismini verdiği için çok teşekkür ediyorum.

METE 365 GÜNÜN 350 GÜNÜ ÇALIŞTI

Türkiye için tabii ki bu olimpiyatların en önemli hatırası bizim açımızdan Mete’ydi. Tabii ki Buse Naz kızımız da büyük coşku yaşattı ama Ata sporumuzda Olimpiyatlarda ilk madalyamızı aldık, altın olarak aldık. Mete kardeşimiz, 365 günün 350 gününde çalışan, ailesinden uzakta milli takım kamplarında zaman geçiren, günde 7-8 saat çalışan, 600-700 ok atan bir kardeşimiz.Mete, annesi ve babasıyla okçuluğun içinde. Babası Metin Gazoz Bey, Okçular Vakfı’mızın kuruluşundan beri tanıdığımız, orada emeği olan, hala federasyonda görevli, kendi spor kulübü olan biri. Mete’nin annesi kulübün başkanı. Böyle bir adanmışlık  başarıyı getiren. Mete Gazoz’un başarısı, Türkiye’de okçuluk için bize çok büyük kazanç sağladı. Çok daha fazla gencin bu başarının elde edilebilir olduğunu görmesini, çok daha fazla gencin okçuluğa yönelmesini sağladı.

METE BİR ROL MODEL

Pendik Belediyemiz, tüm Pendiklilere ok attırmış bir belediyemiz. Bu daha çok çocuğun okçulukla temas etmesini, daha yeteneklilerin öne çıkması sağlıyor. Gençliğimiz için Mete bir rol model. Çalıştığınız, azmettiğiniz zaman başarının geleceğinin rol modeli Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki insanlar bazı şeylere kolay yoldan erişeceğini sanıyor. Bunlar bir toplumun çürümesinin göstergesidir. Çalışarak elde edilen başarının en doğru, en helal başarı olduğunu tanıtmak, anlatmak açısından Mete’nin başarısı çok önemli. İnşallah gençlerimize örnek olacak. Yaşı çok genç, uzun yıllar olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek ve bize nice madalyalar kazandıracak. Pendik Belediyesine Mete’nin adını yaşattığı, gençlerimize yönelik kütüphanesinden, spor merkezine bu çalışmalar için teşekkür ediyorum”  dedi.

 

 

  HABER VİDEOSU
https://www.youtube.com/watch?v=eVO3pjOV9Fo
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI