PENDİK BELEDİYESİ YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ HİZMETE SUNDU

Pendik Belediyesi tarafından geçen sene açılışı yapılan ve üç ilçeyi birbirine bağlayan Aydos Orman Caddesi’nde yapay zeka teknolojisi devreye sokuldu. Yapay zeka sayesinde yoldaki buzlanma erken sistemi sayesinde merkeze bilgi verecek ve ekipler anında müdahale edecek.
 Tarih: 14-01-2022 13:37:06   Güncelleme: 14-01-2022 15:51:06
PENDİK BELEDİYESİ YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ HİZMETE SUNDU

Pendik ilçe sınırı ile Kartal’ı birbirine bağlayan ve sürekli kazaların meydana geldiği Aydos Orman Caddesi’nin Pendik’te kalan bölümü duble yol haline getirilmiş sürücülere rahat nefes aldırmıştı. Pendik Belediyesi tarafından 45 günde tamamlanan iki gidiş iki geliş olarak yapılan Cadde, kış ayının gelmesiyle buzlanmaların sebep olacağı kazaları önlemek için yapay zeka teknolojisiyle donatıldı.

Cadde üzerine kurulan yapay zeka teknolojisi uyarı sistemi sayesinde buzlanmaya karşı erken müdahalede bulunarak sürücülerin kaza yapmaları önlenecek.

ASANSÖRLERDE DE KULLANILDI

Pendik Belediyesi ana hizmet binasındaki asansörlerde Covid-19 riskine karşı teması önlemek için yine yapay zeka teknolojisi kullanılmıştı. Asansörlere uygulanan yapay zekâlı sesli komut uygulaması sayesinde asansörü kullananların tuşlara basarak temas etme oranı en aza indirdi.  Yerli mühendisler tarafından üretilen asansörlerde sesli komut özelliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bilişim Vadisi'nin ardından Pendik Belediyesinde kullanılmaya başlandı. Pendik Belediyesi, Türkiye’de bu uygulamaya koyan ilk belediye olma özelliğini taşıyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI