PENDİK BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK VEFA. AHMET ÇALIK SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

Pendik Belediyesi tarafından yapılan ve geçtiğimiz Ocak ayında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Konyaspor’un başarılı oyuncusu milli futbolcu Ahmet Çalık’ın adını taşıyan Ahmet Çalık Spor Kompleksi törenle açıldı. Pendik Belediyesi tarafından ilçede yapılan 14’üncü spor kompleksi olan ve 2615 m² alanda inşa edilen Ahmet Çalık Spor Kompleksi’nde, fitness, pilates, minder sporları ve basketbol salonları yer bulunuyor.
 Tarih: 27-07-2022 18:10:23   Güncelleme: 27-07-2022 18:20:23
PENDİK BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK VEFA. AHMET ÇALIK SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

Pendik Belediyesi 14'üncü spor kompleksine, geçtiğimiz Ocak ayında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık’ın adını verdi. Pendik Kavakpınar Mahallesi’nde  2615 m² alanda inşa edilen Ahmet Çalık Spor Kompleksi, Pendik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 14’üncü spor kompleksi oldu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, spor kompleksine yapımı sürerken üzücü bir kaza sonucu hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık’ın adını yaşatmak için adını verdiklerini kaydetti.

Ahmet Çalık Spor Kompleksi’nin açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları  Vedat Demiröz,  Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Kaymakamı Hülya Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Ahmet Çalık'ın babası Ali Çalık ve ailesi katıldı.

“NE VARSA PENDİKTE VAR”

Açılış konuşmasını yapan Pendik Kaymakamı Hülya Kaya, Pendik’in dünya çapında yetiştirdiği sporcuları ile çok büyük başarılara imza attığını belirterek; “ Gençlerimiz fırsat verildiğinde sporun her alanında kendini geliştirmeye, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor. Pendik belediye Başkanımız ve ekibi bu potansiyelin farkında. Ve bu potansiyelin zirveye çıkartılması için ellerinden geldiğince bu alanda yatırımlarını yoğunlaştırıyor. Ben Pendik Belediye Başkanımıza bu nadide eserlerinden ve yatırımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Ben göreve geldiğimden beri 3’üncü açılışımız. Pendik Gerçekten Anadolu’da yaşanabilecek ve elle gösterilebilecek örnek ilçelerden bir tanesi. Bir kentte yaşayan insanlar gerçekten mutluysa gerçekten orada başarılı bir yönetimden bahsedebiliriz. Ben kiminle görüşüyorsam Pendikli olduğu için büyük bir mutluluk duyuyor. Dolayısı ile buda bizlerin doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Pendikli Belediye Başkanımız çok başarılı işlere imza atıyor kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum.  Ne varsa Pendik’te var diyorum” dedi.

"AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ MARKADIR"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise, "Sporun bir insana nasıl bir kimlik ve karakter kazandırabilir dendiğinde verilebilecek en büyük cevap Ahmet kardeşimizdir. Kendi yaşam tarzıyla da Spora ve sporcula da bir şeyler verebilen ender sporcularımızdan biri olduğunu biliyorum. Tekrar kendisine rahmet ailesine de sabırlar diliyorum. Eser ve hizmet siyaseti hakikaten AK Parti’nin temel şiarlarından birisidir. Sadece Pendik'te benim de katıldığım 3'üncü ya da 4'üncü açılış programını yapıyoruz. Bunlar devam edecek. AK Parti belediyeciliği markadır, hizmet üretmeye eser üretmeye devam edeceğiz. Bu eseri kazandırdığı için Belediye Başkanımız Ahmet Cin’e teşekkür ediyorum" dedi.

“AHMET BAŞKAN BAYRAĞI BİR BAŞKA YERE TAŞIYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Ahmet kardeşimizin değerli ailesine çok teşekkür ediyorum. Ne güzel bir genç yetiştirmişsiniz ki, hakkında kim konuşsa 'güzel bir insandı' diyor. Rabbim cennetinde ona güzel muamele eylesin. Pendik AK Parti Belediyeciliğinin nakış nakış işlendiği ilçelerimizden bir tanesidir. Ahmet başkanım hem siyasi duruşuyla, hem aşkıyla ve Pendik sevdasıyla bayrağı bir başka yere taşıyor. 1 milyon 250 bin kilometrekare yeşil alanı çok kısa zamanda Pendik’e kazandırdı. 3 yılda 3-4 tane spor kompleksi yaptı. Diğer yaptığı işleri saymıyoruz. Pendik, İstanbul’un bütçesinin yatırım oranı en yüksek belediyelerin birincisi. Kendisini tebrik ediyorum.  Kimisi laf üretecek kimisi iş üretecek Ne varsa Pendik’te var derken bunun gereği için gece gündüz çalışıyor” dedi. dedi.

“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılışta konuşma yapan milli futbolcu Ahmet Çalık'ın babası Ali Çalık, "Buraya kadar gelip teveccüh gösterdiniz. Haklarınızı helal edin. Rabb'im başarılarınızın devamını eylesin. Bu güzel eserlerden dolayı başkanımıza çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"ÇOK KARAKTERLİ, SPOR CAMİASINDA SEVİLEN VE BAŞARILI BİR KARDEŞİMİZDİ"

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz’un adını taşıyan spor komplekslerini kısa süre önce Pendiklilerin hizmetine sunduklarını belirterek; “Bugün de yine bir spor kompleksimizi yaptık ama ismi çok anlamlı ve önemli bizim açımızdan; Ahmet Çalık kardeşimizin ismini vermeyi uygun bulduk. Ocak ayında kaybettiğimiz çok karakterli, spor camiasında sevilen ve başarılı bir kardeşimizdi. Bu vesileyle yatırımımızın anlamı bu noktada çok daha özel bir noktaya gelmiş oldu. Yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanı olacak ve voleybol, basketbol ve diğer spor etkinliklerinin yapılacağı bir tesisi, tatlı bir hüzünle bugün açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Ahmet Çalık kardeşimizin annesi, erkek kardeşi ve babası da burada, akrabaları da burada. Onlara da bu anıyı beraber yaşatmak istedik. İstanbul ve Türkiye aslında genç bir nüfusu nüfusa sahip. Dolayısıyla Pendik de genç bir nüfusa sahip. Yirmi beş yaşın altında yaklaşık 220 bin tane genç var. ve bu bölgede de çok yoğun bir genç ve çocuk sayısı var. Dolayısıyla özellikle bu bölgeyi bu yüzden seçmiş olduk. Bizim bu tesisimiz 14. spor kompleksimiz. Daha önce üç tane spor kompleksi açmıştık. Önümüzde iki tane spor kompleksimiz var. Onların da inşallah önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın enerjilerini atacağı, sporların yapabileceği bir ortamı, onları hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Altyapıyı ve üst yapıyı hazırlamak bizden. Burayı kullanmak, değerlendirmek, imkanlarından faydalanmak vatandaşımızdan" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ahmet Çalık Spor Kompleksi'nin açılış kurdelesi yapılam duadan sonra kesildi. 

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI