PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN: BİZ DEVLETİZ…

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, gazetecilerle bir araya gelerek ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Başkan Cin, “Biz devletiz. Pendiklilerin isteklerini imkanlar doğrultusunda karşılamak için bahane üretmeden yapmaya gayret ediyoruz” diyerek göreve geldiği 2.5 yıllık süre boyunca yapılan çalışmaları anlattı.
 Tarih: 23-09-2021 11:49:15
PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN: BİZ DEVLETİZ…

Basın toplantısı Pendik Belediyesi Güzelyalı Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Başkan Cin, toplantıya katılım sağlayan gazetecilere teşekkür ederek; “Düzenli yaptığımız bu görüşmelerde amacımız, sizlerle istişarede bulunmak, yaptıklarımızı sizler aracılığı ile Pendiklilere duyurmak, sizlerin söyleyeceği veya eleştirileriniz varsa onları açık bir şekilde konuşmak” dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, pandemi süreciyle ilgili olarak; “Pandemi halen devam ediyor. Çok sayıda insanımız hatta sevdiklerimiz hastalığa yakalandı ve maalesef hayatını haybetti. Allah kaybettiklerimize rahmet eylesin hastalarımıza şifalar nasip eylesin. Ama hayat devam ediyor. Bu dünyada yaşıyoruz, dünyanın ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçların giderilmesi için yapılması gereken çalışmaları yapmak zorundayız” dedi.

YATIRIMLARIMIZ SON HIZ DEVAM EDİYOR

Pandemiyle yaşamayı öğrendik diyen Cin, “Hizmetlerimizi, yatırımlarımızı ve projelerimizi kurallara uyarak devam etmek zorundayız. Göreve geleli 2,5 yıl oldu. Bu süre zarfında İstanbul’da örnek olarak gösterilen ilçelerden bir tanesiyiz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz bunu ifade ediyorlar. Yatırımlar Pendik’te son hız devam ediyor. Mali açıdan Pendik Belediyesi çok iyi durumda olmaya devam ediyor. Pandemi dolayısıyla sosyal belediyecilik adına yapılması gerekenleri bütün imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Bunları yaparken vatandaşlarla hemhal olmaya da gayret ediyoruz. Yapımız gereği bu konuda hiç zorlanmadık. Ekibimizde buna uyum sağladılar.

2019 ve 2020 YILINDA İSTANBUL’DA EN FAZLA YATIRIM YAPAN İLÇEYİZ

Pandemi sürecinde 2019 ve 2020 YILINDA İstanbul’da en fazla yatırım yapan ilçe konumumuzu koruyoruz. Şuan bütçe gerçekleşmelerine baktığımız zaman bütçemizin yüzde 40’ını yatırımlara ayıran ilçe konumunda olacağız gibi. Yapmış olduğumuz yatırım ve hizmetlerin açılışıyla ilgili pandemiden ötürü gerçekleştirememiştik. Planlı bir şekilde bu hizmetlerimizi açmaya devam edeceğiz” dedi.

ALTIN MADALYA SAHİBİ İLK KADIN BOKSÖRÜN ADI VERİLİYOR

Başkan Cin, Türk boks tarihinde altın madalya kazanan ilk kadın boksör oldan Busenaz Sürmeli’nin adını gelecek hafta açılışı yapılacak olan Yayalar Spor Kompleksi’ne verdiklerini belirterek; “ Yaptığımız yatırımların açışına, olimpiyatlarda altın madalya kazanan ilk Türk kadın boksör olan Busenaz Sürmeli’nin ismini Yayalar Mahallesi’nde yaptığımız spor kompleksi ile başlayacağız. Güllübağlar ve Kavakpınar Mahalleri’nde ki spor komplekslerinin açılışlarını önümüzdeki günlerde yapacağız. Kaynarca ve Sanayi spor komplekslerinin çalışmaları devam ediyor.

YENİ ALTERNATİF YOLLAR ÜRETİYORUZ

Köy konaklarımızı yapmaya devam ediyoruz. Kurtdoğmuş’da bitti Ballıca’da son noktaya geldi yeni olarak Göçbeyli’de Köy Konağı çalışmamız var. Köylerimizde tesis sorunu olmadan oralarda hizmet etmenin çalışmaları yapıyoruz. Çok ciddi yol bakım ve yol açma çalışmalarımız var. Yeni alternatif yollar üretmeyle ilgili çalışmalarımız var. Maalesef pandemi nedeniyle yerel basınla bu hizmetleri gezmeyi planlayamadık. Çamlık Mahallesi’nden Kartal’a giden 5 metre genişliğindeki olan orman yolu inşallah 13 metreye çıkacak. Kartal Cezaevi’nden Tuzla’ya uzanan alternatif yol çalışmamız devam ediyor. Kurtköy’den tersaneye gelecek olan alternatif yol çalışması devam ediyor.

SADECE YOL ÇALIŞMALARINA 65 MİLYON HARCANDI

Bu konuda çok ciddi yatırım yapıyoruz. Bu şekilde 25 kilometre gidiş-geliş yol çalışmasını bitirdik. Bu çalışmalara 65 milyon harcandı. Bunları Pendik’in nüfusuna baktığınız zaman 10-15 yıl sonra bir milyona dayanacak. Bu nüfusun ulaşımını rahatlıkla sağlamasıyla ilgili alternatif hizmetleri üretmek durumundayız. Bu çalışmaları şimdi yapmazsak o gün çok ciddi sıkıntılar yaşarız.

GENÇLERDEN ÇOK TEKEKKÜR ALDIK

Kültür sanat çalışmalarımız da devam ediyor. Pandemi nedeniyle tedbirlerimizi de alarak gençlerimizin daha rahat eğlene bilecekleri konserler, festivaller ve farklı aktivite çalışmalarımız devam ediyor. Hakikaten beklemediğimiz ilgi ve alaka gördük vatandaşlarımızdan ve özellikle gençlerimiz bu organizasyonlar için bizlere teşekkür etti. Bir ara yapmayalım mı diye düşündük ama o kadar çok talep geldi ki… yapmak zorunda kaldık. Kitap Fuar’ımız ve geleneksel el sanatları fuarımız 24 Eylül’de açılacak.

PEAK TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARDI

Özellikle sel ve yangınlarla ilgili ülke olarak çok sıkıntı yaşadık. Biz Pendik Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) olarak bu tür afetlerde ilgili ön hazırlıklarımızı yapmış ve bir ekip kurmuştuk. Şu anda Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi olarak Arama Kurtarma Ekip Belgesi aldı bakanlıktan. Şu anda onaylı bir olay olduğu zaman oraya resmi olarak müdahale edebilecek bir ekibimizin olduğunu Pendik Belediyesi olarak gururla söyleyebiliriz.

100 BİN AİLEYE YARDIM ETTİK

Sosyal belediyecilik adına Aile Danışma Merkezi açma konusunda taahhüdümüz vardı şu anda bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde hizmete almış olacağız. Yine Hayır Çarşısı ile ilgili çalışmamız vardı o da toparlandı. Onu da önümüzdeki günlerde inşallah hizmete almış olacağız. Pandemi sürecinde 100 bin aileye yardım konusunda hizmetimiz olmuştu. Bu hizmet yavaş yavaş rutine binmeye başladı. Pendik’te aylık olarak 13 bin civarında bizim destek verdiğimiz aile var. Onun haricinde talep eden vatandaşlarımıza da yardımlarımız devam ediyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Pendik Belediyesi olarak Türkiye’de ilk olarak üniversiteyi ilk defa kazanan ve yerleşen öğrencilerimize 750 TL öğrenci yardımı başlattık. Özel veya devlet üniversitesi ayrımı yapmadan şuanda talepleri topluyoruz. Bu yardımımız diğer belediyede ki arkadaşları biraz zor duruma düşürdü. Siz yapıyorsunuz biz nasıl yapacağız şeklinde… Bu yardımın kaynağını bulduk. Yaklaşık 3500-4000 öğrenci olduğunu tahmin ediyoruz. Planlamasını yaptık. Biz mali açıdan disiplinli bir belediyeyiz. Yatırımlarımız devam ediyor, sosyal yardımlarımız devam ediyor. Mali açıdan halen sıkıntımız yok elhamdülillah. Sosyal belediyecilik adına da yapmamız gereken ne varsa onları yapmaya devam ediyoruz.

‘NE VARSA PENDİK’TE VAR’ MOTTOSU PENDİK’TE TAM CUK OTURDU

Bizim motto olarak kullandığımız ‘Ne varsa Pendik’te var’ mottosu, yaptığımız hizmetleri gördüğümüzde tam da cuk oturan bir motto oldu. Mesela Pendik’in sanayi kenti olduğunu çok fazla kimse bilmez. Ama Pendik Türkiye ihracatının bende bir sanayici olarak rahatlıkla söylüyorum bunu 1000’de 8’i Pendik’ten ihraç ediliyor. Pendik’te 2019 senesinde 943 tane ihracat yapan firma vardı 2020 senesinde bu sayı 1033 tane firmaya çıktı. Pendik ayrıca teknolojinin merkezi konumunda olan bir ilçe. Sağlık TEKNOPARK Pendik Belediyesi’nin de ortak olduğu bir proje ilk etap bitti bazı firmalar ARGE çalışmalarına başladı şuanda. 350 civarında firma olarak burada. İstanbul TEKNOPARK’ın şuan 3. Etap çalışmaları devam ediyor. Çok ciddi bir çalışma var orada. Türk-Japon Teknoloji Üniversitesi ile ilgili çalışmalar başladı. Bizde sözümüzde olan Pendik’te bir fuar merkezi ile ilgili görüşme ve çalışmalarımız devam ediyor.

PENDİK TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR İLÇE OLMAYA DEVAM EDİYOR

Pendik; kültürel ve sanatsal faaliyetlerde çok önde giden bir belediye, ticarette zaten var olan ve kuvvetlendirilerek devam eden bir Pendik. Teknoloji ve sanayi konusunda çok önemli bir merkez, yatırımlar konusunda İstanbul’un en fazla yatırım yapan belediyelerinden, sosyal belediyecilik anlamında çok önemli ve üst sıralarda yer alan bir yerde Pendik Belediyesi. Dolayısıyla da ‘Ne varsa Pendik’te var’la sözü hakikaten tam cuk oturmuş vaziyette. Bu mottoyu kullanmaya devam ediyoruz. Eksiklerimiz var mı? Vardır mutlaka. Bazı yatırımlar gerçekten yüksek maliyetli olduğu için bir ilçe belediyesi olarak üstesinden gelmemiz çok kolay olmuyor. Bununla alakalı eksikliklerimiz olabilir. Şuana kadar yanlış bir proje yapıyorsunuz diyen olmadı. Pendik Türkiye’ye örnek bir ilçe olmaya devam ediyor. Bu yaptıklarımızın yansımasını görmek adına araştırma şirketlerine arazi çalışmaları yaptırıyoruz. Biz böyle diyoruz ama vatandaş ne diyor diye.  Kendimizi tartıyoruz. Hamdolsun şuanda çok iyi durumdayız. Bizim hedef olarak koyduğumuz yüzdeyi yakalamış durumdayız. Bunun üzerine artı ne koyabiliriz onun hesaplamasını yapıyoruz.

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN, BASIN TOPLANTISI SIRASINDA SOSYAL TESİSTE BULUNAN ÖĞRENCİLERİN KENDİSİNE, "AHMET ABİ NASILSIN" SÖZÜ ÜRERİNE TOPLANTIYA DAVET ETTİ. BAŞKAN CİN, GENÇLERİN BU SAMİMİ YAKLAŞIMI KARŞISINDA ONLARA HEDİYE VERDİ. 

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN, TOPLANTI SONUNDA GAZETECİLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI