ÖZTÜRK: İYİ PARTİ HERGÜN YÜKSELEN BİR PARTİ

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Öztürk, gazetecilerin günlerini kutlayarak yaklaşan genel ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
 Tarih: 24-07-2022 16:58:11   Güncelleme: 24-07-2022 17:06:11
ÖZTÜRK: İYİ PARTİ HERGÜN YÜKSELEN BİR PARTİ

İYİ Parti Sancaktepe lçe Başkanı Sezgin Öztürk, seçim sürecinde hem yerelde hem de genel seçimlerde iktidar olmak için kendi adaylarını çıkaracaklarını belirterek; “İYİ Parti her gün yükselen bir parti. Muhtemelen kendi adayımızla seçime gideceğiz." dedi.

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Gazetecilerin basın bayramını kutlayan Başkan Öztürk, hemen akabinde basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Millet İttifakı sürecinden, mülteci problemine, İBB tarafından beton dökülerek kapatılan Yenidoğan metrosu ve Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü'nün seçim vaatlerine kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Öztürk, "Vatanına bayrağına saygısı olan herkesin, başımızın üzerinde yeri var. " dedi.

"PARA ALAN EMİR, ALIR"

Öztürk'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle; "Ne yazık ki günümüzde siyaset ekonomiyle yapılır hale geldi. Bizim partimizde her şey kendi aramızda İmece usulü ile hallediliyor. Biz aidatlarla ayakta kalan bir partiyiz. Hiçbir iş adamı diyemez ki, biz Sancaktepe ilçe başkanının bu ayki masraflarını karşılıyoruz. Çünkü para alan, emir alır. Biz sadece yönetim kurulunda ki arkadaşlarla gücümüz neye yetiyorsa onu yapıyoruz.

"SANCAKTEPE’DE 3 BİN ÜYEYE ULAŞTIK"

İYİ Parti Sancaktepe teşkilatının içinde Sancaktepeli olmayan kimse yok. Şuanda partimize kayıtlı 3 bin üyemiz var.  Prensip olarak sadece Sancaktepe'de oturanları şartıyla; her dilden, her mezhepten, her bölgeden arkadaşlarla çalışıyoruz. Bizim içimizde sosyal demokratından, milli görüşçüsüne ve hiç siyaset yapmayan arkadaşlarda var. Vatanına bayrağına saygısı olan herkesin, başımızın üzerinde yeri var. İlk seçimlerde %4,5 oy aldık. Şuanda bizlere gelen anketlerde ortalama %15, %16 civarlarında oy oranı çıkıyor. Sancaktepe olarak İstanbul'un 39 ilçesi içerisinde 16. sıradayız.

"CHP İLE RESMİYETTE BİR İTTİFAKIMIZ YOK"

CHP ile şuanda anlaşılmış resmiyette bir ittifakımız yok. Biz seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece seçim ittifakı yaptık. Bizim o ittifakımız, bitti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ayrı bir siyaseti var. İYİ Parti'nin ayrı bir siyaseti var. Ben İYİ Parti'nin ilçe başkanıyım. Ben istiyorum şuan, İYİ Parti iktidar olsun. Bu gün Ekrem İmamoğlu da benim muhalefetimdir. Cumhuriyet Halk Partisi de bugün benim muhalefetimdir. Biz kimsenin hegemonyası altında olan bir parti değiliz. Şuanda her hangi bir anlaşma yapılmadı. 6'lı masada oturulup konuşuldu. Ancak, belki de biz tek başımıza seçime gideceğiz. Bu noktada genel merkezin alacağı karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Benim için Ak Parti nasıl bir muhalefet partisiyse, Cumhuriyet Halk Partisi de muhalefet partisidir. Yanlışa her zaman, yanlış diyeceğiz.

"ŞEYMA HANIMI MAHKEME VERECEĞİZ"

Şeyma hanımın, seçimin hemen ardından ilk yaptığı şey kiralık araçları geri göndermesi oldu. O dönemde bu hareketi, hoşumuza gittiği gibi kendisine de teşekkür ettik. Şeyma hanım sivri dilli, kırıcı üslubu olan biri değil. O yönünü de seviyoruz. Ancak verdiği sözlerden yerine getirmedikleri var ve biz bunun takipçisiyiz.

24 OKUL SÖZÜNÜ HATIRLATACAĞIZ

Şeyma hanımın vaatte bulunduğu şeyleri yerine getirmediği için yasal bir boşluk arıyoruz ve yerine getirmediği sözler için kendisini mahkemeye vermeyi düşünüyoruz. 50 bin istihdam, her mahalleye kreş ve 24 okul gibi bir çok söz verdi ve bunlar 3 yıl olmasına rağmen yerine gelmedi. 24 okuldan daha bir tanesinin bile henüz temeli atılmadı.

"SANCAKTEPE'Yİ SANCAKTEPELİLER YÖNETMELİ"

Sancaktepe'yi, Sancaktepeliler yönetmedi. Hep dışardan gelenler yönetti. İstanbul'un en çok ruhsat veren ve gayrimenkul satan ilçesi. Ne yazık ki en çok borcu olan ilçe de Sancaktepe. Bizim evimiz, mahallemiz burası. Neden, bizim evimizde icra mahallesi geziyor. Bu bizim kanımıza dokunuyor. Yıllık 600 milyon bütçe açıklayan Sancaktepe Belediyesi, ne yaptı bu kadar parayı? Bize bunu açıklasınlar. Şeyma hanım üç buçuk yıldan beri yaptığını açıklasın. 7 bin aileye doğrudan yardım yaptık diyor, Şeyma hanım.  İktidar partisinin belediye başkanı fakirlikle övünüyor. Olabilecek iş değil.  Biz İYİ Parti olarak Sancaktepe'ye yapılacak olan her iş için yanındayız. Büyükşehir Belediyesi buradaki yatırımı engellerse, gider büyükşehir belediyesinin de karşısında dururuz. Ancak, bur ilçenin 1 lirası heba edilmesi durumunda, biz buna da karşı çıkacağız."

“TOPRAKLA KAPATILAN YENİDOĞAN METROSU YENİDEN PROJELENDİRİLECEK”

Çökme riski iddiasıyla açılan metro ayağının İBB tarafından betonla doldurmasına değinen Başkan Öztürk, metro hattının yeniden projelendirilerek tekrar çalışmalara başlanılacağının müjdesini vererek şöyle konuştu;

"Şuan da orası yeniden projelendirilirdi. Oranın metro hattı Taşdelen’den girilecek ve Kadıköy'e kadar bağlanacak şekilde projesi tamamlandı. O hattın kazıldığı için çökme tehlikesi vardı. Çökme tehlikesi olduğu için doldurulmak zorunda kaldı. Biz oranın kapatılmasına da karşıydık. Haberimiz olsaydı, yine orada olarak kapatılmaması için gereken mücadeleyi de verirdik. O hatta eski projeye göre kredi çıkmıyordu. Bundan dolayı kredi çıkabilmesi için o hat yeniden projelendirilerek uzatıldı. Şuanda Yenidoğan metro hattının yeni projesi Göztepe'ye kadar uzatıldı. Geçen günlerde de bu konuyla alakalı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamada bulundu. Kredi alındığında yeniden çalışamaya başlayacaklarını söyledi.

"SURİYELİ MÜLTECİLERİ MİSAFİR ETTİK, ARTIK GERİ DÖNMELERİ GEREKMİYOR MU?"

Ülkede yaşanılan mülteci sorunları hakkında da basına açıklamada bulunan Başkan Öztürk, şu ifadeleri kullandı;

"Şuanda bildiğim kadarıyla Sancaktepe'de yaklaşık olarak 19 bin 700 resmi mülteci var. Ülkemizde çok ciddi bir mülteci sıkıntısı var. Zamanında biz bunu söylediğimizde bizi ırkçılıkla suçladılar. Bugün ki gelinecek olan noktayı biz önceden görüyorduk. Hakikaten sokakta insanlar gezmeye korkar, oldu. Sahile gidiyoruz bütün plajları almışlar. Parka gidiyoruz, parkın ortasında sere serpe oturmuşlar. Taciz konularından bahsetmiyorum bile. Bunlar bize sığınmacı olarak gelmişti hani? Kaç yıl, oldu misafir ettik, ağırladık. Artık geri dönmeleri gerekmiyor mu? Bayramlarda nasıl ülkelerine ziyarete giderek geri dönebiliyorsa, demek ki orada ki iç savaş bitmiş demektir. Gidip, kendi ülkelerinde de yaşayabilirler. Bunların, bu ülkenin kurulmasında, gelişmesinde hakkı yok. Ancak seçimde bu ülkenin kaderini belirlemek için bir hak veriliyor. İşte bu haksızlık. Biz bunların karşısında olacağız." şeklinde konuştu.

İYİ PARTİLİ CEMAL DOĞAN BASINLA BULUŞTU

İYİ Parti'ye katılan Cemal Doğan, yaptığı konuşmasında gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. İYİ Parti kadrosuna yeni katılan Sancaktepe'nin kanaat önderlerinden Cemal Doğan,ilçe teşkilatında başkan danışmanı olarak göreve başladı. Doğan, yeni bir sayfa açtığını belirterek, "İYİ Parti ile tertemiz bir sayfa açtım. Yüzümüzün akıyla yola  çıktık. Başkanım sağ olsun davet etti. Bizde, bu davetini kabul ettik. Bize verdiği sözün üzerinde durduğu sürece, bizde sonuna kadar arkasındayız." ifadelerini kullandı.

DOĞAN: GENÇLERE DEĞER VERİYORUM

Ayrıca Doğan, kendisini bu noktaya getiren en önemli değerin gençler olduğuna belirterek; “Gençlere her zaman değer veriyorum. Büyüklerimin de düşüncelerine saygı duyuyorum. Gençlerin beni sevmesi ve benim onlara verdiğim değer beni bu noktaya kadar getirdi. Bu noktada gençlerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: CEMAL BEY PARTİMİZE GÜÇ KATTI

Doğan'ın partisinden ayrılarak İYİ Parti'ye geçmesini yeni bir güç olarak değerlendiren Başkan Öztürk şu açıklamada bulundu;

"Cemal bey, 500 kişilik bir katılımla çalışmalara, başladılar. Bu değişimle birlikte şuanda, Sancaktepe'de bazı taşlar oynamaya başladı. Cemal bey partimize güç kattı ve ben biliyorum ki Cemal beyin kendi çevresiyle hareket ettiğinde daha çok kitleye ulaşacağız. İlk seçimde Sancaktepe'den 12 tane milletvekili aday adayımız vardı. Bu seçimde de 30'u bulacağını düşünüyorum." dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI