Oruç tutarken bu besinlerden uzak durun!

Ramazan ayında oruç tutarken sahurda yenilen besinlerin gün içinde tok tutan ve susatmayan besinler olmasına özen göstermeliyiz.
 Tarih: 04-05-2021 21:30:00
Oruç tutarken bu besinlerden uzak durun!

Ramazan’da beslenmede bilmemiz gereken en önemli konulardan biri de gün içinde susatan ve çabuk acıktıran besinleri soframızdan uzak tutmamız gerektiğidir. Bu
besinlerden uzak durarak Ramazan ayını çok daha rahat bir şekilde geçirebiliriz. 

Bağırsak dostu besinler: Elma, tarçın, ıspanak...


İşte o besinler;

Sucuk, pastırma, salam gibi tuzu yüksek işlenmiş gıdalar; işlenmiş gıdalar yüksek sodyum içeriği nedeniyle gün içerisinde su ihtiyacımızı artırır.

Zeytin gibi tuz oranı yüksek besinler gün içerisinde tok kalma süremizi arttırsa da tuzlu olması sebebiyle de susamaya neden olur.

Tok tutmayan paketli gıdaları tüketirseniz hem vücuda herhangi bir vitamin ve mineral girişi olmaz hemde tuzlu olması sebebiyle susatabilir. Bu besinler yerine tercihimizi hem tok tutan hem su ihtiyacımızı karşılayan besinlere yönlendirmeliyiz.

Şekerli içecek ve meşrubatlar tüketilmesi de son derece yanlıştır. Bu içecekler bizler için hem ekstra kalori kaynağı olur hem de tükettiğimizde su ihtiyacımızı artırır.

Karbonhidrat oranı yüksek besinler tüketildiğinde yüksek insülin seviyelerine neden olur ve böylece böbreklerdeki sodyum emilimini artırarak ödem tutmamıza yol açar. Ayrıca tok tutuculuğu oldukça düşüktür. Bu nedenlerden dolayı rafine karbonhidratlar yerine tam tahıllı karbonhidratlara yönelirsek işimiz çok daha kolaylaşır.

Ramazan ayında daha rahat şekilde oruç tutmak ve sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için tüketilen besinler son derece önemlidir. Bu sebeple hangi besinleri tükettiğiniz kadar hangilerini tüketmeyeceğiniz de son derece önemlidir.

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI