Müzisyen Itri İmanlı Cumhuriyet’ in 100. Yılı için beste yaptı

Beste ve güftesi İmanlı’ya ait olan 100. Yıl Cumhuriyet Marşı’ nı solist Şeyda Türk seslendirdi. İmanlı: ‘’Bu marş melodik, anlamlı, akıcı, akılda kalıcı ve en önemlisi coşku dolu’’
 Tarih: 25-10-2023 22:56:00   Güncelleme: 25-10-2023 23:41:00
Müzisyen Itri İmanlı Cumhuriyet’ in 100. Yılı için beste yaptı

Sanatçı Itri  İmanlı Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel marş besteledi.  Beste ve güftesi  İmanlı’ya ait olan 100. Yıl Cumhuriyet Marşı’nı solist Şeyda Türk seslendirdi. Soyal medyadan  yaymlanan marş, takipçilerinden büyük  beğeni aldı ve defalarca paylaşıldı.,

Bülten İstanbul Gazetesi'ne açıklamada bulunan besteci, aranjör ve düzenlemeci  Itri İmanlı, Cumhuriyet’in 100. Yılında 7’den 70’e herkesin aklında ve dilinde kalacak coşkulu bir marş olmasını istediğini söyledi. 

 İmanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:‘’ 100. Yıl Cumhuriyet Marşı ‘nın hem bestesini hem güftesini  15-20 dakikada yaptım. Marşın sözlerirnri yazdım aynı anda da besteledim. Sözlerle melodi çok uyumlu birbirini destekleyen türde. Tabi bunun arkasında yaklaşık 45 senelik bir birikim, tecrübe, bilgi var. Marş melodik, anlamlı, akıcı,  akılda kalıcı ve coşku dolu. Batı normlarında olan marşın  içinde gizli Türk müziği motifleri  bulunuyor.’’

Sözlü eserlerinin yanı sıra onlarca ensrümantal tarzda eserleri bulunduğunu anlatan İmanlı, ‘’Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Ben 50 yaşındayım. Müzik okulum 25 yaşında.  Müziğe ve sanata adanmış bir ömür’’ diye konuştu.

Müzik insanı İmanlı, Itri Müzik Okulu’nda Batı müziği, Türk müziği, çeşitli enstrümanlar ve koro alanlarında eğitimler verildiğini, kendisinin de kanun, ud ve piyano dersleri verdiğini kaydetti.

İmanlı, marşların ortak kültürel ve milli değerler olduğuna da işaret ederek,  marşının Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamalarında yapılacak tören, yürüyüş. Fener alayı gibi etkinleride yer almasından büyük gurur ve mutluluk  duyacağını ifade etti.

 -100. Yıl Cumhuriyet Marşı

İki dörtlükten oluşan marşın sözleri şöyle:

Cumhuriyet hürriyet

Cumhuriyet fazilet

Ata’dan armağandır

Şehitlerden Yadigar

 

Şanlı bayrağımız

Dalgalanır göklerde

100 yıllık bir sevinçle

Türk’ün şanı Cumhuriyet

-ITRİ İMANLI HAKKINDA

 İstanbul’da dünyaya gelen Itri İmanlı, 4 yaşında kanun dersleri almaya başlayarak müzik hayatına atıldı. 9 yaşında kendisinin notaya aldığı ilk bestelerini yapmaya başlayan sanatçı, çocuk yaşlarında kazandığı başarılarla ulusal medyada adından söz ettirdi.

 İstanbıul Teknik Üniversitesi (TÜ Fizik Mühendisliği’nin ardından Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans programını tamamladı, İTÜ’ de Müzikte İleri Yöntemler Master programında Batı Müziği eğitimi gördü.

Sanatçının 1999 senesinde Nermin Aksu ile birlikte kurduğu Itri Müzik Okulu, gerek üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri, gerek sunduğu eğitimin kalitesi, gerekse müzikal verimliliği ile ulusal ve uluslararası başarılara imza atmakta, kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunmaktadır.

Itri İmanlı, 2004 senesinde kurduğu The Bosphorus Ensemble adlı toplulukla yurtiçi ve yurtdışı konserler verdi, Dışişleri ve Kültür Bakanlıklarına bağlı pek çok organizasyonda görev aldı. Sanatçı çalışmalarını koro şefi, besteci ve aranjör olarak sürdürmektedir.

  HABER VİDEOSU
Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI