MARMARA DENİZİ’NDE Kİ KİRLİLİK GÜNIŞIĞINA ÇIKARILDI

 Tarih: 08-06-2021 13:45:31
MARMARA DENİZİ’NDE Kİ KİRLİLİK GÜNIŞIĞINA ÇIKARILDI

Çevre Günü dolayısıyla denizlerde oluşan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK), İnsani Yardım Vakfı (İHH), Teknopark İstanbul ve Gedik Üniversitesi ekipleri denizden tonlarca atık çıkardı.

TONLARCA ATIK ÇIKARILDI

Sivil toplum kuruluşlarından gönderilen dalgıçlar ve PEAK dalış ekiplerinin katılımıyla onlarca dalgıç ile gerçekleşen çalışmalarda, plastik atıklar, araç lastikleri, olta takımları, ve pet şişeler çıkarılarak kirliliğin önüne geçilmeye çalışıldı.

SOSYAL BİLİNÇ OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ

Marmara Denizi’nin “DENİZ SALYASIYLA” boğuştuğu bu günlerde önemli görülen etkinlikte çevre kirliliğine karşı sosyal bilinç oluşması hedefleniyor. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Deniz kirliliğine karşı mesaj vermek adına temizlik organizasyonunu başlattıklarını ifade ederek "Gedik Üniversitemiz, teknoparkımız ve Tersane komutanlığımızla bir organizasyon gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince bu gün buranın temizlenmesi için bir çalışma başlatmış olacağız. Zaten Öğleden sonra da temizlik çalışması ile ilgili bakanlığımızın bir projesi başlayacak. Pendik'te de bu çalışma olacak. Tüm Marmara'da müsilajla ilgili koordineli bir çalışma olacak.Sivil Toplum örgütleri burada, İHH vakfımız burAda, belediyemize ait PEAK organizasyonu burada.. Dolayısıyla bu gün Marmara genelinde başlatılan temizlik çalışmalarına Pendik'ten destek vermeye çalışıyoruz." dedi.

BİYOLOJİK ARIZTMA TESİSİ YAPILACAK

Musilajın oluşmaması için teknolojinin arıtma tesislerine girmesi gerektiğini de söyleyen Ahmet Cin, "Marmara Denizini bir göl olarak düşünürsek, bunun etrafından yaklaşık 20-25 milyon vatandaşımızı yaşadığını biliyoruz. Yani arıtılmış olsa da olmasa da mecburen belli noktalarda denize su akıntısı oluyor. Bu süreçte Bakanlığımızın da desteği ile arıtma tesislerinin bundan sonra biyolojik arıtma tesisine dönüşmesi ile ilgili çalışma var. Deniz salyasının oluşmasının önlenmesine yönelik bu çalışma gerekliydi. Bu tesislerin teknik donanımlarının arttırılması ve modernize edilmesi lazım. Bunlar gerçekleştiğinde inşallah bu sorundan da kurtulmuş olacağız." diye konuştu.

Pendik’te Çevre kirliliğine karşı sivil toplum ve yerel yöneticilerle her zaman bir araya geldiğini de söyleyen Ahmet Cin; "Bu organizasyonlar artık devam edecek. Tehlike arz eden durumlar oluştukça biz yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarımız Üniversitelerimiz güç birliği yaparak devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI