MALTEPE’DE ‘’SÖMESTR ÇOCUK ŞENLİĞİ’’

EĞLENCELİ, EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNİ KAPSAYAN ŞENLİK BAŞLADI
 Tarih: 22-01-2024 22:27:22   Güncelleme: 24-01-2024 22:55:22
MALTEPE’DE ‘’SÖMESTR ÇOCUK ŞENLİĞİ’’

Maltepe Belediyesi’nin, yarıyıl tatiline giren Maltepeli çocuklar için düzenlediği birbirinden eğlendirici, eğitici ve öğretici kültür sanat etkinliklerini içeren ‘’Sömestr Çocuk Şenliği” başladı.

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 4 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek şenlik kapsamında bu yıl 14 tiyatro oyunu sahnelenecek.

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği şenlikte Fanzin Tiyatro, “Shakespeare’in Perileri” isimli oyunla minik izleyicilerin karşısına çıktı.

Özlem Elmalıoğlu’nun yazdığı oyunda, Türkçe dersi için bir hikaye yazması gereken Peri’nin macera dolu öyküsüne yer verildi.

Ücretsiz şenlikte Peripeti Yapım “Peluş Amca’nın Oyuncak Makinesi”, Mask- Kara Tiyatrosu “Merhaba Gölgem”, Çizgi Kukla Atölye “Mutluluğu Arayan Ayıcık”, Köstekli 34 Tiyatro “Afacan Krak Macera Peşinde”, Deniz Sanat Akademisi “Dostluk Adası”, F Prodüksiyon “Deniz Kızı Ariel”, Sahnebaz “Ormanlar Kraliçesi Pırıl Müzikali”, Bilim Parkı Çocuk Tiyatrosu “Eğlenceli Bilim Partisi”, Üç Kafadarlar “Aslan ile Fare”, Vagon Sanat “Boncuk Usta’nın Mutfağı”, Tiyatro Fil “Bir Yüzgeç Hikayesi”, Tiyatro Ka “Küçük Prens”, Peripeti Yapım “80 Günde Devr-i Alem” isimli oyunları sahneleyecek.

Şenlikte Maltepeli çocukların küçük yaşta sanatla tanışmalarını sağlayacak ücretsiz atölye çalışmaları da başladı.

7-12 yaş arasındaki Maltepeli çocuklar, bugün Songül Bozacı ile “Bi Dolu Oyun” atölyesine katıldı. Çocuklar birbirinden farklı yaratıcı drama oyunları ile eğlenceli bir deneyim yolculuğuna çıktı. Bedenin, sesin ve bütün duyu organlarının kullanıldığı bu yolculukta interaktif bir oyun oynama süreci gerçekleşti.

8-12 yaşındaki çocuklar için Gürşat Özdamar ile birlikte “Sinema Atölyesi” de düzenlendi.

Atölyeye katılan çocuklar, yedinci sanat sinemaya dair temel bilgileri eğlenerek öğrendi. Şenliğin davetiyeleri Türkan Saylan Kültür Merkezi gişesinden ve www.tskm.org.tr adresinden edinilebilir.

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MALTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI