Maltepe’de Gılgamış Destanı temalı film ve sergi

“Geçmişin Sesi& Kahramanın Yolculuğu” isimli kısa filmin gösterimi ve sergisinin açılışı Maltepe’de yapıldı
 Tarih: 03-11-2023 14:30:59
Maltepe’de Gılgamış Destanı temalı film ve sergi

Teması Gılgamış Destanı olan “Geçmişin Sesi& Kahramanın Yolculuğu” isimli kısa filmin gösterimi ve sergisinin açılışı Maltepe  Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılışta filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Setenay Acı Uruç, filmini Maltepeli sinemaseverler ile birlikte izledi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Levent Turhan Gümüş, Setenay Acı Uruç’u tebrik ederek, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına el yapımı tabak takdim etti.

-Gılgamış Destanı’ndan öğelere yer verdi

Filmde tarihin ilk yazılı metni olan Gılgamış Destanı’ndan öğeler ile 2021’in modern yıllarında yaşayan bir kadın karakterin öyküsünü aktaran Uruç, şunları kaydetti:

“İnsanlığın ortak mirası olan yas ve kültüre göre değişen yas süreçleri mitolojiyi şekillendirmiştir. Bu derin bağ filmin en güçlü motivasyonlarından biri. Bu macera insanın kendi içerisine yaptığı yolculuğun tüm aşamalarını gözler önüne seriyor. Hepimiz birbirimize görünür görünmez bağlarla bağlıyız çünkü dünya yaratıldı. Ve her kahraman kesinlikle bir maceranın tek temsilcisidir.”  

Filmin hazırlık süreciyle ilgili fotoğrafların yer aldığı sergi.15 Kasım Çarşamba gününe dek Galeri A+B’de ziyarete açık olacak.

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MALTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI