MALTEPE BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI

BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ: HİZMET BAYRAĞINI DEVRALACAK ARKADAŞLARIMIZIN 10 YILDAN BU YANA EKTİĞİMİZ SEVGİ VE KARDEŞLİK TOHUMLARINI 1 NİSAN’DAN İTİBAREN YEŞERTMEYE DEVAM ETMELERİ EN BÜYÜK ARZUM VE BEKLENTİMDİR.
 Tarih: 06-02-2024 13:08:27   Güncelleme: 06-02-2024 13:35:27
MALTEPE BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ''Hizmet bayrağını devralacak arkadaşlarımızın 10 yıldan bu yana  ektiğimiz sevgi ve kardeşlik tohumlarını 1 Nisan’dan itibaren yeşertmeye devam etmeleri en büyük arzum ve beklentimdir. Kalktığımız koltukta, bıraktığımız sandıkta sevgi, kardeşlik, adalet ve eşitlik düşüncesi var. Bizden sonra görev alacak arkadaşlara bu emaneti teslim ediyoruz'' 

Maltepe Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de demokrasi şöleni sürecine girildiğini söyledi.

Ali Kılıç, 31 Mart’ta ülke genelinde gerçekleşecek yerel seçimlerde halkın bir kere daha demokrasinin gereğini yerine getireceğini ve  kendilerini beş yıl boyunca yönetecek yöneticilerini seçeceklerini belirtti.

Başkan Kılıç, ‘’Maltepe’de 10 yıldır gururla taşıdığımız hizmet bayrağını yeni dönemde yeni arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Maltepe’de demokrasi bayrağını dalgalandıracak tüm siyasi partilerimizin adaylarına bir kere daha başarılar diliyorum. Bu demokrasi şölenimize onların da sunacağı katkıyla Maltepe’de güzel çalışmaların altına hep birlikte bu çok sesli koronun oluşmasına katkı sunacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

2014 yılında yüzde 49’luk oy oranlarını 2023’te yüzde 63’e çıkardıklarına işaret eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sonucu hep birlikte elde ettik. Hizmet bayrağını devralacak arkadaşlarımızın 10 yıldan bu yana ektiğimiz sevgi ve kardeşlik tohumlarını 1 Nisan’dan itibaren yeşertmeye devam etmeleri en büyük arzum ve beklentimdir. Kalktığımız koltukta, bıraktığımız sandıkta sevgi, kardeşlik, adalet ve eşitlik düşüncesi var. Bizden sonra görev alacak arkadaşlara bu emaneti teslim ediyoruz. Bu görevi devralacak  arkadaşlar bu düşünceyle yanaşsınlar. Unutmayalım ki güç birlikten doğar. Bu bir veda değil kısa bir mola konuşması. Karda değil kalpte iz bırakacak mücadelemiz devam edecek. Koşullar ne olursa olsun daima sevgi kazanacak.”    

HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞTIK

Maltepe’de 2014 yılında başlattıkları değişim ile dört genel seçimde birinci parti olarak yer aldıklarını kaydeden Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “Bu süre zarfında 2017 yılındaki referandumda CHP’ye yine en yoğun destek Maltepe’den geldi. Genel seçimlerde sağlanan bu başarıyı yerel seçimlerde de taçlandırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle koordineli çalışmalarımızın sonucunda Maltepe’de oy oranımızı yüzde 63’e çıkardık. Bu rakamlar bizi hiçbir zaman şımartmadı. Tam tersine hizmet aşkımızı daha da tetikledi. Bu süreçlerde her zaman yanımızda olan Maltepe halkına, çalışma arkadaşlarıma, büyük ailem Maltepe’ye bir kere daha çok teşekkür ederim.”

Görevde bulundukları süre içinde Maltepe halkının yararına atılacak adımlardan asla geri durmadıklarını vurgulayan Kılıç, yapılması gerekenleri meclisten bazen oy birliğiyle bazen oy çokluğuyla karara ve ardından hayata geçirdiklerini belirtti.

 Başkan Ali Kılıç, şunları kaydetti:

‘’Çünkü çok iyi biliyoruz ki bahane tüy gibidir. Her insandan yolunabilir. Çözüm üretmekse huy gibidir ne yazık ki her insanda bulunmuyor. 10 yıl boyunca kul halkına girmemeye azami derecede dikkat ettik çünkü biliyoruz ki hak haktır. Bir gün ulu divan kurulur. Hak sahibini bulur. Kul hakkına girenden de elbet bir gün hesap sorulur. Maltepe’de kimseyi ötekileştirmeden, kimseyle kavga etmeden, her siyasi anlayışı ve düşünceyi demokrasi kültürünün vazgeçilmez zenginliği kabul ederek, kul hakkını gözeterek yarım asra dayanan kronikleşmiş kentsel dönüşüm planları yerine kalıcı kat artışları, zamandan çalan trafik sorununa altgeçit tüneli, Maltepe’den Kadıköy’e planlanan hafif raylı tramvay projesi,  M’EXPO ve yeşil alanlarının çoğaltılması gibi nefes aldıracak projeleri planladık. Hayata geçirmek için el birliğiyle burada çalıştık. Kültür sanat alanında yaptığımız çalışmalarla Maltepe sınırlarını aşarak ilçemizi ve halkımızı dünyanın köklü kültürleriyle buluşturduk.”

Toplantı, gündemdeki maddelerin görüşülerek karara bağlanmasından sonra sona erdi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MALTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI