MAÇ SKORU GİBİ DÖRT DÖRTLÜK BİR FARKINDALIK OLDU

Pendik Belediyesi, Dünya Engelliler Günü’nde farklı bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte, Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takımı ile Anadolu Adliyesi ve Beykoz Adliyesi başsavcı ve başsavcı vekilleri arasında bir futbol maçı gerçekleştirdi. 4-4 berabere sonuçlanan maçı FIFA kokartlı eski hakemlerden Ahmet Çakar yönetti.
 Tarih: 03-12-2021 15:36:44   Güncelleme: 03-12-2021 17:08:44
MAÇ SKORU GİBİ DÖRT DÖRTLÜK BİR FARKINDALIK OLDU

Türkiye’de belediyeler arasında ampute standartlarına sahip ilk futbol sahasında gerçekleşen etkinliğe, Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, hakim ve başsavcı vekilleri katıldı. Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak için Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takımı ile başsavcı vekilleri arasında futbol karşılaşması yapıldı.. İki takımın centilmence yaptığı ve renkli görüntülere sahne olan karşılaşma 4-4 berabere sonuçlandı. Maçı FIFA kokartlı eski hakemlerden Ahmet Çakar yönetirken başlama vuruşunu Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar yapıtı. Sahanın tek kadın oyuncusu Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Başak Eryılmaz oldu. 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini belirterek; “Bugün başsavcılarımızla ortak bir organizasyon gerçekleştirerek farkındalık oluşturmak istedik. Ampute takımımız ve başsavcılarımızla karşılıklı bir maç yapacağız. Dünya Engelliler Günü ama biz Pendik Belediyesi olarak engellilerimizle neredeyse her gün 12 ay, her türlü çalışmayı beraber gerçekleştiren bir belediyeyiz.

İLK AMPUTE STANDARTLARINDA BİR SAHA

Hem Ampute takımımızın olması, tekerlekli sandalyeli basketbol takımımızın olması, Engelli Yaşam Merkezimizle onlarla her gün hemhal olmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onlar içimizden birileri, kesinlikle onları kendimizden ayrı görmüyor ve düşünmüyoruz. Nasıl bir faaliyetimiz varsa onlarda bizlere eşlik ediyor anlarla birlikte olmaya gayret ediyoruz. Bu sahamız sadece Ampute katımımıza tahsis edilmiş bir saha. İlk ampute standartlarında olan bir saha. Takımımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Maç skoru gibi dört dörtlük bir etkinlik oldu” dedi.

GURUR DUYDUM

Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ise yaptığı konuşmasında; “Açıkçası ben belediye başkanım böyle büyük bir organizasyon olduğunun farkında değildim. Bana yerel çapta bir program demişlerdi. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Pendik Belediyesi’nin Ampute Takımı olduğunu milli maçlarda süper ligde oynadığını belediye başkanımız sahaya gelmeden bahsetti ben gurur duydum böyle bir bölgede görev yapmaktan. Böyle güzel bir günde güneşli bir İstanbul sabahında Dünya Engelliler Günü’nde hepinize hoş geldiniz diyorum. Anadolu Adliyesi arasında yapılacak maçta da dostluk maçı olarak inşallah berabere kalırlar.” Dedi.

BURADA Kİ EMEĞİ ALKIŞLIYORUM

Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik Belediyesi Ampute Takımı’nın formasını giymekten ötürü onur duyduğunu ifade ederek; “Pendik’te çalışmaktan onur duyuyorum. Engelliler gününde yapılan bu programı çok anlamlı buluyorum. Gerçekten bizim bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Herkes her şeyi her şekilde yapamaya bilir ama bunu sağlayacak imkanı verdiğimizde bu kıymetli kardeşlerimizin hayatını bizim gibi zenginleştirdiklerini hatta bizden daha öteye gittiklerini görüyoruz. Dün bir okulumuzdan öğretmen ve öğrencilerimiz beni ziyarete geldi. Vermiş oldukları el emeği ürünleri görünce dedim ki ben kendimden utandım. Biz böyle bir şey yapamıyoruz. Dolayısı ile kimin neyi nasıl yaptığı burada çok önemli. Verilen emek önemli. Burada ki emeği ben alkışlıyorum. Bir daha ki sefer bende oynamak istiyorum. Futbolda iyi değilim ama bu etkinliğin içerisinde yer almak isterim kesinlikle. Bir tane bayan başsavcı vekili oyuncumuz var. Kendisini kutluyorum. Böyle bir etkinliğin içerisinde yer aldığından dolayı. Ben şimdiden açık yüreklilikle şunu söylüyorum, Ampute Futbol Takımımızı destekliyorum. İnşallah onlar kazanırlar. Başarılar diliyorum.

BİZLER İÇİN ONUR VERİCİ

Anadolu Adliyesi’nde görevli engelli personel Abdülsemih Koç, “Bugün Dünya Engelliler Günü bende engelli adliye çalışanı olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Çünkü, engellilerin bu toplumdan ayrıştırılmadan hepimiz bir bütün olarak kendimizi daha iyi yerlerde hissetmek bizler için çok onur verici bir durum. O yüzden böyle bir günde bizlerin yanında olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ve Ahmet Çakar'a katılımlarından ötürü plaket takdim etti. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI