Kızının karaciğeri çifte umut oldu!

Hepatit B’ye bağlı karaciğer tümörü ve siroz rahatsızlığı olan 59 yaşındaki baba, kızından aldığı nakille hayata tutundu. Kızın karaciğer ile hem Hepatit B ve sirozu yendi, hem de kanserden kurtuldu.
 Tarih: 27-07-2021 09:30:00
Kızının karaciğeri çifte umut oldu!

Hepatit B’ye bağlı karaciğer tümörü ve siroz rahatsızlığı olan 59 yaşındaki baba, kızından aldığı nakille hayata tutundu. Kızın karaciğer ile hem Hepatit B ve sirozu yendi, hem de kanserden kurtuldu.

İSTANBUL (Ulusal Ajans) - Yaklaşık 3 ay önce göğsünde yaşadığı yoğun ağrı nedeniyle hastaneye başvuran Asım Bekdemir’e yapılan incelemeler sonrasında karaciğerinde tümör tespit edildi. Karaciğerinde Hepatit B’ye bağlı siroz geliştiği ortaya çıkan hasta için nakil tek tedavi şansı oldu.

Hayatı boyunca hastaneye gitmeyi sevmediği söyleyen ve ilaç kullanmadığını anlatan Asım Bey’in tedavisini gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, "Hastanın raporlarını incelediğimizde zaman kaybetmeden nakil olması gerektiğini gördük. Zira Hepatit ve sirozla birlikte karaciğerinde tümör de gelişmişti. Bunun üzerine Asım Bey ile telefonda görüşerek durumunu anlattım ve karaciğer nakli olması gerektiğini söyledim. Asım Bey’in karaciğerindeki tümör 7 santimin altında olduğu için nakil için uygun bir adıydı. Eğer tümör 15 santime ulaşsaydı hastamızın karaciğer nakli başarılı olamayabilirdi" dedi.

Karaciğerde gelişebilecek, Hepatit B, siroz ya da tümör gibi sorunların hastalarda herhangi bir şikâyete neden olmadan ilerleyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, “Unutulmamalıdır ki, hiçbir şikâyet olmasa da karın içinde ciddi bir hastalık gelişebilir. Ancak sorun çok büyüdüğünde ortaya çıkabilecek belirtilerle kendini gösterir. Bu durumda da tedavi açısından zaman kaybedilmiş olur. Örneğin karaciğer tümörleri 15 cm’nin üstündeyse hastanın nakil şansı kalmayabiliyor. Bu nedenle düzenli sağlık kontrolleri çok önemli” diye konuştu. 

Nakil sonrasında da hastaların özellikle enfeksiyondan korunmak adına çok dikkatli olmalarını gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, “Asım Bey için de yeni karaciğeriyle birlikte yeni bir hayat başlıyor. Bundan sonra da korumak onun görevi” diye konuştu. 

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI