KIZILAY PENDİK ŞUBESİ GÖNÜLLÜLÜKTE İSTANBUL BİRİNCİSİ

KIZILAY PENDİK ŞUBESİ BAŞKANI ASLANOĞLU: GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARINDA İSTANBUL BİRİNCİSİSİYİZ
 Tarih: 08-05-2024 12:10:41   Güncelleme: 08-05-2024 21:55:41
KIZILAY PENDİK  ŞUBESİ GÖNÜLLÜLÜKTE İSTANBUL BİRİNCİSİ

Kızılay Pendik Şube Başkanı Cihat Aslanoğlu, geçen yıl gönüllük çalışmalarında Pendik Şubes’nin İstanbul birincisi olduğunu söyledi.

Esenler Mahallesi’nde bulunan Kızılay Aşevi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Aslanoğlu, İstanbul'un gönüllülükte en başarılı şubesi olduklarına ifade ederek,  Pendik'te 600'den fazla gönüllüsü olduğunu  belirtti.

Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Korkmaz’ın da katıldığı toplantıda Aslanoğlu, göreve geldiğinde bu yana yaptıkları çalışmalar ve hizmetler hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.Kızılay’ın gönüllülük esasıyla çalışan köklü bir kurum olduğuna dikkati çeken Cihat Aslanoğlu, “İstanbul'un gönüllülükte en başarılı şubesiyiz. 2023 yılında Pendik Şube gönüllülük çalışmalarında İstanbul birincisi.. Pendik'te Türk Kızılayı’nın 600'den fazla gönüllüsü bulunuyor” diye konuştu.

Aslanoğlu,  özellikle gençlerin Kızılay’a gönüllü olarak kazandırılması amacıyla geniş kitlelerin dahil edileceği iyilik hareketini daha yaygın bir hale getireceklerini söyledi.

Aslanoğlu, “Geçtiğimiz Ramazan'da, Pendik Kızılay’a gönüldaşlarımız tarafından iletilen fitre ve fidye gibi emanetler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır" ifadesini kullanarak tüm bağışçılara da teşekkürlerini iletti.

Çocuklara iyilik hareketini aşılamak için okullarda düzenli olarak çeşitli faaliyetleri düzenlediklerini ne de işaret ederek, şube faaliyetlerini medya mensuplarıyla paylaşmaya devam edeceklerini ve Pendikliler’in çalışmalardan haberdar olmasını sağlayacaklarını da ifade etti.Şubenin maaşlı çalışan 4 personeli bulunduğunu, gönüllüler ve hayırseverlerin katkılarıyla   hizmetlerini sürdürdüklerini anlatan Cihat Aslanoğlu, göreve geldiği 2 aylık sürede yapılan hizmet ve çalışmaları şöyle özetledi:

Kızılay Pendik Şube Başkanlığı tarafından son iki ayda Gazze'ye 2 bin 500 gıda kolisi gönderildi. 475 haneye 1 milyon 132 bin 600 TL nakit yardım desteğinde bulunuldu. 1500 adet 500 TL değerinde alışveriş çeki ihtiyaç sahiplerine verildi. Kızılay Aşevi’nden günlük 1000 kişilik yemek ve kahvaltılık malzeme dağıtımı yapıldı. 8 haneye 8.100 TL fidye teslimi, 2 haneye 6 bin 500 TL fitre teslimi, 66 öğrenciye 110 bin 500 nakdi burs desteği, 20 depremzedeye 2000 TL tutarında market kartı teslimi gerçekleştirildi.

ŞEHİDİN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Korkmaz da  Pençe Kilit operasyonunda şehit olan Astsubay Yusuf Ataş adlı şehidin “Şehit olursam lösemili bir kız çocuğunun tüm masraflarını karşılayın ve bayramlarda ailemi ziyaret edin” şeklinde vasiyeti olduğunu anlatarak, bu vasiyeti yerine getirmek için  vasiyeti yerine getirmek için Pendik Kızılay olarak  bir dizi programlar yaptıklarını kaydetti.

Korkmaz,  şunları söyledi: Bu programlardan elde ettiğimiz gelirle, bu amaçlarla toplanan bağışlarla bayramda şehidin ailensin memlrketi Elazığ’a gittik. Şehidmize mezarında dua ettikten sonra ailesinin ziyaret ederek ellerini öptük. Şehidimizi vasiyeti üzerine Elazığ’da lösemili çocuğumuzu  bulduk. Aynı aileden iki kız kız kardeşinin  lösemi hastası olduğunu öğrendik.  Aileye   cüzi miktrarda bağış yaparak yaralarını  sarmaya çaılştık. Şehidimizin vasiyeti üzerine gerçekleşti bunlar. Allah razı olsun tüm hayırseverlerden.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI