KARTAL KAYMAKAMI EDİP ÇAKICI, TRAFİK DENETİMİNDE

EDİP ÇAKICI, KARAYOLLARI TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA YAYA GEÇİTLERİNİN ÖNEMİ HAKKINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA TRAFİK DENETİMİ YAPTI.
 Tarih: 09-05-2024 16:58:42   Güncelleme: 09-05-2024 19:39:42
KARTAL KAYMAKAMI EDİP ÇAKICI, TRAFİK DENETİMİNDE

Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı'nın da katılımı ile 4-10 Mayıs Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik denetimi yapıldı.

Kaymakam Edip Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı ve trafik polisleri ile birlikte Ankara Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinde sürücülerin yayalara öncelik vermesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla trafik denetimi yaptı.

Uygulama başlamadan önce gazetecilere açıklama yapan Edip Çakıcı, Karayolları Trafik Güvenlik Haftası kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kartal’da yayalara öncelik verilmesi için bir trafik uygulaması yapacaklarını söyledi. Hem sürücülerin emniyet kemerleri kontrollerini yapılacağını hem yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi için bir farkındalık oluşturulmaya çalışılacağını kaydeden Çakıcı, tüm dünyada olduğu gibi trafik kazalarının Türkiye’de önemli ölçüde can aldığını ve önemli ekonomik kayıplara neden olduğunu anlattı.

 Kaymakam Çakıcı, “ Her bir can bizim için ayrı değerlidir.Trafik kazaları nedeniyle oluşan can kayıpları ve maddi hasarları en aza indirmek için bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız” dedi. Çakıcı, hafta kapsamında tüm Türkiye’de jandarma ve polis ekiplerinin trafik kontrollerini sürdürdüklerini ayrıca, öğrenciler yönelik okullarda çeşitli etkinlinler düzenlendiğini aktardı.

 Uygulama sırasında sürücülere trafik kurallarına uydukları ve emniyet kemeri taktıkları için teşekkür eden Çakıcı, yaya geçitlerinin önemine özellikle dikkat çekti. Çakıcı, bazı yayalarla da sohbet ederek, trafikle ilgili sıkıntı ve sorunların çözülmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

Uygulamada sürücü ve yayalara trafik polisleri tarafında kolonya ve çikolata ikram edildi. Ayrıca bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kartal Kaymakamı Çakıcı uygulamadan sonra da şunları aktardı: “Mevzuat yapmak kolay. Yasa çıkıyor yönetmelikler çıkıyor, trafikle ilgili düzenlemeler yapılıyor ama asıl mesele sürücülerimizi çıkan yasal mevzuata insan hayatına da özen göstererek dikkat etmeleri, öğrendiklerini uygulamaya geçirebilmeleri Bu yönden bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Gerekirse cezai müeyyideleri kullanarak vatandaşlarımızı can ve mal güvenliğini hep birlikte sağlayacağız. Bu sadece trafik polislerinin, kamu görevlilerinin çalışmalarıyla olmaz, tüm vatandaşların ortak hareket etmeleri ve farkındalığa sahip olmaları gerekiyor.”

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI