KARTAL’DA YASAKLANAN ÜRÜNLERE SIKI DENETİM

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan okul kantinlerini denetlemeye başladı. Öğrencilerin alışveriş yaptığı okul kantinlerinin hijyen ve sağlık koşullarına uyup uymadıkları ile yasaklanan ürünler kontrol edildi. Ekipler kontrollerinde Covid 19 pandemisine yönelik alınan tedbirleri ve çalışma ruhsatlarını da denetledi.
 Tarih: 10-09-2021 13:00:00
KARTAL’DA YASAKLANAN ÜRÜNLERE SIKI DENETİM

İŞLETMECİLERE SÜRE VERİLDİ

Kartal genelinde bulunan muhtelif okullarda Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde çalışma ve hijyen şartlarının yanı sıra pandemi önlemleri de kontrol edilerek tespit edilen eksikliklerin tamamlanması istendi.

YAZAKLANAN YASAKLANAN ÜRÜNLER DENETLENDİ

Kartal genelindeki okulların kantinlerinde denetim yapan Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışanların kılık - kıyafeti, sağlık muayene kartları,  mekânın genel temizliği, satışa sunulan ürünlerin muhafazası ve son kullanım tarihine yönelik kontrolleri yaparak; tespit edilen eksiklikler ile ilgili olarak kantin işletmecilerine uyarılarda bulundu. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinde satılması yasaklanan hızlı tüketim gıdaları ve gazlı içecek satışının kontrolleri yapıldı.

YASAL İŞLEM UYGULANIYOR

Denetimlerde çalışanların Covid 19 pandemisine yönelik aldıkları önlemler de incelenerek, maske, dezenfektan ve sosyal mesafe kuralları denetlendi. Yangın tüplerinden, ilaçlama tutanaklarına, çalışma izin ruhsatlarından, ambalaj atıklarının nasıl toplandığına kadar birçok uygulamanın yapıldığı inceleme sonucu uyarıları dikkate almayan ve ruhsatsız çalışan okul kantini işletmecilerine yasal işlem yapılıyor.

 

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI