KARTAL'DA SOYSAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

KARTAL BELEDİYESİ, ‘EVDE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ’ İLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLUYOR
 Tarih: 25-07-2022 14:43:24   Güncelleme: 25-07-2022 14:57:24
KARTAL'DA SOYSAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Kartal Belediyesi, sosyal belediyecilikte rehber olacak çalışmalara devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, 65 yaş üstü yatalak hastalar ile durumu hastanelere gitmeye elverişli olmayan vatandaşların, sağlık bakım ve ihtiyaçlarını ‘Evde Ücretsiz Sağlık Hizmeti’ adıyla uzman ekipler tarafından ücretsiz bir şekilde karşılıyor.

Hemşireler, Hastaların Tedavilerini Özveri ve Titizlikle Gerçekleştiriyor

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen ’Evde Ücretsiz Sağlık Hizmeti’ projesi ile, 65 yaş üstü kronik ve yatalak hastaların; yara bakım ve ameliyat pansumanı, kan alma işlemleri, serum takma ve enjeksiyon gibi tedavileri gerçekleştiriliyor. Evde Ücretsiz Sağlık Hizmeti ileyaşlıların sağlık yönünden ve sosyal açıdan desteklenmesi,iyileşme döneminin kesintiye uğramadan devam etmesi, iyileşme sürecinin hızlandırılması, sağlık maliyetinin azaltılması ve hastaların yaşadıkları ortamın sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi sağlanıyor.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hemşireler, hastaların tedavilerini büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştiriyor. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Kartal Belediyesi Komşu İletişim Merkezi’nin 444 4 578 numaralı telefonunu arayarak, talep oluşturup program dâhilinde hizmet alabiliyor. Gelen taleplere göre planlama yapan ekipler, gün içinde ziyaretler gerçekleştirerek ihtiyacı olan vatandaşlara ‘Evde Ücretsiz Sağlık Hizmeti’ veriyor.

Başkan Gökhan Yüksel’den Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekiplerine Teşekkür

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, hastaların tedavilerini gerçekleştiren uzman ekiplere teşekkür ederek; “Kartal Belediyesi olarak her alanda komşularımızın yanındayız. Sağlık İşleri Müdürlüğü’müze bağlı ekipler, 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan ve yatalak hastalarımıza tedavi süreçlerinde büyük bir özveri ile destek oluyor. Tüm personelimize sonsuz teşekkür ediyoruz.Sosyal belediyeciliği her alanda, kendimize referans almaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI