KARTAL’DA ÇOCUKLAR İÇİN ‘’YAZAR EŞLİĞİNDE KİTAP OKUMA’’ ETKİNLİĞİ

YAZAR SİNEM EREN, KENDİ KİTABINI KREŞ ÖĞRENCİLERİ İLE BERABER OKUDU
 Tarih: 10-02-2024 00:10:05
KARTAL’DA ÇOCUKLAR İÇİN ‘’YAZAR EŞLİĞİNDE KİTAP OKUMA’’ ETKİNLİĞİ

‘‘Dilimizin Zenginlikleri Sözlük Özgürlüktür’’ projesi kapsamında Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ‘’Yazar eşliğinde kitap okuma’’ etkinliğinde yazar Sinem Eren, çocuklarla bir araya geldi.

Çocukların ana dilin zenginliğini tanımaları, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmaları ve buna bağlı olarak dilin iyi kullanılmalarını ve düşünce dünyalarını geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında   Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe belediyenin 14 kreşinde öğrenim gören  toplam 294 öğrencinin katıldı.

Etkinlikte ‘’Her Şeyden Bir Şey Yapan Çocuk’’ adlı kitabını kreş öğrencileriyle birlikte okuyan yazar Eren, çocuklara keyifli saatler yaşattı.  Çocuklarla sohbet ederek sorular soran Eren, kitapların büyülü dünyasını gözler önüne serdi.

Yazar Eren, 6 yaş öğrencilerinin katıldığı etkinlikte kitap içerisinden sorular sordu.

Sorulara cevap vermek için birbirleriyle yarışan çocuklar birbirinden komik ve yaratıcı cevaplar verdiler.

Glecekte seçecekleri meslekleri soran Eren’e çocuklardan ,astronottan otobüs şoförüne çok çeşitli cevaplar geldi.

Etkinliğe Kreş Müdürü Hilal Kıraç ile katılan Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Kars, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına yazar Sinem Eren’e çiçek takdiminde bulundu.

Başkan Yardımcısı Kars, “Çocukların yaratıcı yönlerini geliştirecek böylesi güzel ve tatlı çizimlerle süslenmiş eseri bugün bizlere sunduğu için Sinem Hanım’a teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle eğitici kitaplar çocuklarımızın gelişiminde çok önemli rol oynadığı için gelişim çağındaki çocukları kitapla tanıştırmak çok önemlidir” diye konuştu.

 

Yazar Sinem Eren de, “Kartal Belediyesi ailesine ve Başkan Gökhan Yüksel’e bugüne kadar ortaya koyduğu kreşler ve çocuklara verdiği değer için çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Eren, etkinlik sonunda kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye etti.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI