KARTAL'DA 1 TON EVSEL ATIK İLAÇ İMHA EDİLDİ

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde atık yönetimi ve sıfır atık seferberliği ile ilgili çalışmalarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.
 Tarih: 23-06-2022 13:17:36
KARTAL'DA 1 TON EVSEL ATIK İLAÇ İMHA EDİLDİ

Kartal Belediyesi ve İstanbul Eczacılar Odası arasında yapılan protokol kapsamında, gönüllü eczanelerde toplanan evsel atık ilaçlar imha ediliyor. İnsan ve çevre sağlığı açısından büyük risk oluşturan evsel atık ilaçların toplanarak bertaraf edilmesi sağlanıyor.

Halkın sağlığını ilk sırada tutarak hizmetlerine öncelik veren Kartal Belediyesi,  evsel atık ilaçların toprağa karışmasını engellemek, doğayı korumak ve evsel atık ilaçların toplanarak güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi amacıyla ilçede genelinde bir çalışma başlattı.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında gönüllü eczanelere atık kovaları bırakılarak evsel atık ilaçların toplanması sağlandı. Bırakılan evsel atık ilaçlar toplanarak imha edilmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık İmha Tesisi’ne teslim edildi. Yapılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde toplanan 1 ton evsel atık ilacın imha edilmesi sağlandı. Halkın sağlığını olumsuz etkileyerek riskin önüne geçilmiş oldu.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI