KARTAL BİLİM, MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ MAKİNA HANGAR AÇILDI

MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARIN GERÇEKLEŞECEĞİ, İNOVASYON VE ARGE FAALİYETLERİNİN YAPILACAĞI MAKİNA HANGAR’DA FARKLI YÜZLERCE KONUDA EĞİTİMLER DE VERİLECEK
 Tarih: 10-02-2024 19:51:32
KARTAL BİLİM, MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ MAKİNA HANGAR AÇILDI

Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube ortaklığıyla hayata geçirilen Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi Makina Hangar, törenle hizmete açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kutlama mesajı gönderdiği törene, CHP Genel Başkan yardımcıları  Suat Özçağdaş ve Volkan Demir, Parti Meclis Üyesi Bedirhan Berk Doğru, CHP’li milletvekilleri Ali Gökçek ve Tahsin Ocaklı, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, CHP İlçe teşkilatı üyeleri de ve çok sayıda davetli katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, törende yaptığı konuşmada  bir toplumun kalkınmasının  ancak katma değerli üretimle mümkün olduğuna işaret ederek, ‘’Katma değerli üretimin sağlanabilmesi için de bu Makine Hangar gibi yenilikçi alanlara ihtiyacımız var’’ dedi.

BU TÜR MEKANLARA İHTİYACIMIZ VAR

Tüm dünyanı bugün bilim teknoloji, mühendislik sanat ve matematiğin içinde olduğu eğitim yaklaşımını benimsediğini vurgulayan Özçağdaş, ‘’Çocuklarımızın yaratıcı düşünce becerilerini, eleştirel, analitik düşünce becerilerini geliştirmeliyiz. Sistem düşüncesini onlara genç yaşlarından itibaren aşılayabilmeliyiz. Bunu sağlayamadığımız takdirde başkalarının teknolojilerini satın almaktan  başka çaremiz yok. O teknolojiyi üretebilecek bir potansiyele sahibiz’’ şeklinde konuştu.

Bu ülkenin bu miletin geçmişten bu yana bu potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini belirten Özçağdaş, şöyle devam etti:

‘’Ancak bunun için bu tür mekanlara ihtiyacımız var. Bir ülkenin geleceğini kurmak istiyorsanız yapmak zorunda olduğumuz başlıca yatırım ilme fenne mühendisliğe olması gerekiyor. Bugün Kartal’daki Makina Hangar belediye, sivil toplum, meslek odaları, özel sektörün birlikte buluştuğu, birlikte üreteceği, 7 ‘den 77 ye heekesin yer alabileceği bu merkez Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri için de çok önemli bir dönüm noktası olacak.’’ 

BİR HAYALLE BAŞLADI MAKİNE HANGAR

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de konuşmasında  ‘’Bir hayalle başladı makine Hangar’’ diyerek, Kartal’daki çocukların akıllı telefonlarda oynadıkları oyunların nasıl yazıldığını hayal ettirmek istediklerini anlattı.

Yüksel, 2030 yılına kadar belki daha erken yazılım ve kodlamayı öğrenememiş, içselleştirememiş bununla ilgili teknolojiyle haşır neşir olamamış bir geleceğin nitelikli iş gücünden, teknolojiden çok uazaklaşacağını, beden gücü dışındaki birçok mühendislikten kendisine pay alamayacağını bildirdi.

Makina Mühendisleri Odası ile yaptıkları işbirliğiyle ortaya konulan Bilim Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde ilkokul hatta kreş öğrencilerinin bile yararlanabileceği öğrenebileceği parkurlar bulunduğunu anlatan Yüksel, ‘’Önce Kartal’ın tüm çocuklarını sonra İstanbul’un tüm çocuklarını burada yazılımla kodlamayla buluşturmuş olacağız. Yarının mühendisleri yarını mühendislik ufkunu burada almış olacaklar’’ dedi.

Gökhan Yüksel, ihtiyaç duyulan iş gücünü yetiştirmek adına da burasının bir okul niteliğinde olduğunu kaydederek, teknolojinin sanayinin hangi alanında eksik iş gücü varsa meslek lisesi öğrencilerinin burada eğitim alacaklarını söyledi.

HEYECANLIYIZ GURURLUYUZ BU TESİS YAŞAYAN BİR TESİS OLACAK

 Başkan Gökhan Yüksel, şunları dile getirdi:

‘’Yurt dışında örnekleri olan kuluçka merkezi, start up gibi yeni buluşların gerçekleştirileceği alanların onlara rehberlik edecek eğtmenlerin de içinde olduğu bir merkez. Yakın gelecekte önümüzdeki dönemde Kartal’da hayata geçireceğimiz tekno parkın tekno kentin uydusu olabilecek düzeyde bir merkezden bahsediyorum. Heyecanlıyız gururluyuz bu tesis yaşayan bir tesis olacak. Hafta içi öğrencilerin eğitime geldiği,  7/24 mühendislerin yararlanacağı bir mekan olacak. Burada inovasyondan yapay zekaya dijital dönüşüme hep sihirli kelimeler Kartal’da hayat bulacak.Muassır medeniyetler seviyesine ulaşabilmemiz için yarının mühendislerini yapay zekayı inovasyonu yakalayabilmemiz için bu güzel tesis Kartalımıza İstanbulumuza ve Türkiyemize hayırlı olsun.’’

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koromaz da bilimin tekniğin, icatların, savaşlar için kullanılmadığı barış için insanların genel refahını artırmak için kullanıldığı bir dünya yaratmak için çabalıyoruz. Hedefimiz böyle bir dünya ve ülke yaratmak. Böyle bir tesis de bu amaca hitap eden önemli adımlardandır’’  

Koromaz, ülkedeki birinci önceliğin Arge çalışmaları, sanayileşmek, kalkınmak, üretmek olmak gerektiğini altını çizdi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ise de ‘’Umuyorum ki bu merkez buraya gelen çocuk ve gençlere ilham versin onları bilim teknoloji ve mühendisliği sevmelerine vesile olsun’’ dedi.

UMARIM BU MERKEZ ÖNCE İSTANBUL SONRA TÜRKİYE’YE IŞIK TUTAR

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tataroğlu da ‘’Bu projeyle birlikte tüm mesleki birikimimizi başta Kartal olmak üzere önce İstanbul ve sonra Türkiye’ye yaymak için adım atıyoruz. Çocuk ve gençlerin bilim teknoloji ve mühendislikle buluşturulması için elimizden gelen tüm gayreti buraya taşıyacağız. Onları geleceğini hep beraber inşa edeceğiz ‘’ dedi.

Proje sırasında Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde benzer ve eşdeğer teknoloji merkezlerini ziyaret ettiklerini kaydeden Tataroğlu, hepsinden farklı örnekler aldıklarını ama buraya hiçbirinde olmayan bir çok özelliği de kattıklarını söyledi.

Tataroğlu ‘’ Umarım bu merkez önce İstanbul sonra Türkiye’ye ışık tutar ve pek çok yerde çoğalarak devam eder’’ dedi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Kartal Bilim Mühendislik ve Teknoloji Merkezi Makine Hangar’ın açılışı gerçekleştirildi.

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Genel Başkan yardımcıları Suat Özçağdaş ve Volkan Demir ve MMO yöneticileri ile merkezi gezdi.,

MAKİNA HANGAR HAKKINDA

Mühendislik ve teknoloji alanında önemli çalışmaların gerçekleşeceği, İnovasyon ve ARGE faaliyetlerinin yapılacağı Makina Hangar’da birbirinden farklı yüzlerce konuda eğitimler de verilecek.

Üye, sektör ve bölge ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen, seminer odalarının, konferans salonlarının, uygulamalı eğitim modüllerinin, üretkenlik atölyelerinin, ortak çalışma alanlarının ve sosyal tesislerin yer aldığı mühendislik ve teknoloji merkezinde çeşitli sanayi dallarının sektörel konularında seminerler, sempozyumlar, kongreler ve eğitimler düzenlenecek.

2.860 metrekare  kapalı ve 2.400 metrekare açık alana sahip Makina Hangar, farklı sektörlere yönelik konferans, panel, sempozyum, workshop, eğitim ve seminerler, şirket toplantıları ve lansmanlar, sergiler ve çocuklar için eğitimler gibi her türlü sosyal ve profesyonel etkinliğe ev sahipliği yapacak

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI