KARTAL BELEDİYESİ VELİ AKADEMİSİ BAŞLADI

EĞİTİM PROGRAMI, KREŞLERİN YANI SIRA İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN VELİLERİNE YÖNELİK DÜZENLENDİ
 Tarih: 08-02-2024 11:06:09
KARTAL BELEDİYESİ VELİ AKADEMİSİ  BAŞLADI

Kartal'da kreşlerin yanı sıra ilkokul ve ortaokullarda okuyan öğrencilerinı velilerine yönelik hazırlanan “Veli Akademisi” adlı eğitim programı, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde başladı.

Eğitim programına katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, hem eğitim konusunda Kartal’da hayata geçirdikleri önemli projelerden bahsetti, hem de bir ebeveyn olarak yaşadığı tecrübeleri diğer velilerle paylaştı.

Sahip olduğu 14 kreş ile Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasında yer alan Kartal Belediyesi’nin, eğitim ile ilgili gerçekleştirdiği projelerden biri daha hayata geçirildi.

Kreşlerin yanı sıra ilkokul ve ortaokulda öğrencileri bulunan Kartallı velilere yönelik hazırlanan ve Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Maltepe Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Veli Akademisi” adlı eğitim programı, gerçekleştirilen ilk oturum ile başladı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, akademiye katılan velilere yaptığı konuşmasında kendisinin de 4 yaşında bir oğlu olduğunu ifade ederek, oğlu Eymen Ali ile yaşadıkları iletişimden de örnekler verdi.

Başkan Yüksel, çocukların ve çocuk eğitiminin herkesin üzerine titrediği bir konu olduğunu bu sebeple Kartal Belediyesi olarak kreşlerden başlayarak ilkokuldan, liseye kadar olan süreçte sanat alanında çocuklarla ilgili projeler geliştirdiklerini belirtti.

Sanat Akademisi örneğini veren Yüksel, Kartallı çocuk ve gençler için Satranç Akademisi ile Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu ile spor kursları ile kız yurdu ile eğitim alanında pek çok yatırım yaptıklarını kaydetti.

MAKİNA HANGAR CUMARTESİ AÇILACAK

Kartal Belediye Başkanı Yüksel, yapılan parklarda spor alanlarında mutlaka çocukların spor yapması ile ilgili fonksiyonlar koyduklarını vurgulayarak, 10 Şubat Cumartesi günü açılacak Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi Makina Hangar müthiş bir merkez haline getirildiğini ve bu projede ilkokul çocuklarına yönelik eğitim parkuru oluşturduklarını ifade etti.

Yine açılmak üzere olan Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’nde de Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu gibi bir dershane olarak kapasitesinin artmasını sağladıklarını dile getiren Yüksel, her yaş grubunun eğitim ile ilgili endişelerini azaltmaya çalıştıklarını söyledi.

Yüksel, Eğitim Destek Eğitim Kursu’na devam eden bir öğrencinin Türkiye çapında derece elde etmesinden dolayı da gurur duyduklarını bildrdi.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Kars da Veli Akademisi’nin ilk kez düzenlendiğini, ancak gelecek yıllarda da tekrar edilmesini umduklarını belirtti.

Kreşlere devam eden çocukları emanet olarak gördüklerini ve eğitimlerini önemsediklerini kaydeden Kars, uzmanların danışmanlığında daha bilinçli bir şekilde çocuk yetiştirmeleri konusunda velilere yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

ÇOCUKLA İLETİŞİM DERSİ

Kars’ın konuşmasının ardından Maltepe Üniversitesi öğretim üyeleri Diğdem Enerem ve Gülşah Aydın Yeşilyurt “Çocukla İletişim” konulu ilk derse başlandı.

Akademik verileri paylaşan ve aynı zamanda birebir kendi yaşamlarından örneklerle yaklaşık iki saatlik bir eğitim programı düzenleyen akademisyenler, ardından velilerin sorularını cevapladı.

Başkan Yüksel, Veli Akademisi’nin ilk dersini veren öğretim üyeleri Diğdem Enerem ve Gülşah Aydın Yeşilyurt’a teşekkür etti ve plaket takdiminde bulundu.

Veli Akademisi, 14, 21, 28 Şubat ve 06, 13 Mart tarihlerinde de gerçekleştirilecek ve her biri ayrı bir konuda olan eğitim programları ile devam edecek.

Veli Akademisi eğitim programının açılışına Kartal Belediye Meclisi Başkanvekili Özlem Bulut, Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Hilal Kıraç ve veliler de katıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI