KADIKÖYLÜLER BENİ BAĞRINA BASTI

İş insanı Faruk İbrahim Özbek; “Kadıköy’de AK Parti olarak Belediye Başkanlığı’nı almak için bu yola çıkıyoruz. Ve şunu kabul etmiyoruz. Kadıköy zor bölge. Kadıköy filanca partinin kalesi. Burada seçim almak zordur. Gibi sözleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz Kadıköylüleri çok iyi tanıyoruz, Kadıköylüler evlatlarını bizi çok iyi tanırlar. Kadıköy halkı kaos ve istikrarsızlık istemiyor.” dedi.
 Tarih: 09-12-2023 14:47:00   Güncelleme: 09-12-2023 15:11:00
KADIKÖYLÜLER BENİ BAĞRINA BASTI

- KADIKÖYLÜLER BENİ BAĞRINA BASTI. - KADIKÖYLÜLERİ GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTURDUK

 

İş insanı Faruk İbrahim Özbek,  Kadıköy Belediye Başkan Aday Adaylık başvuru belgesini AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya’ya teslim etti.

KADIKÖY HALKI KAOS İSTEMİYOR…

Faruk İbrahim Özbek, gazetecilerle ByOTELL’de bir araya gelerek projelerini anlatarak sorulara cevap verdi. Özbek, “Kadıköy’de AK Parti olarak Belediye Başkanlığı’nı almak için bu yola çıkıyoruz” diyerek şöyle devam etti; “Ve şunu kabul etmiyoruz. Kadıköy zor bölge. Kadıköy filanca partinin kalesi. Burada seçim almak zordur. Gibi sözleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz Kadıköylüleri çok iyi tanıyoruz, Kadıköylüler evlatlarını bizi çok iyi tanırlar. Kadıköy halkı kaos ve istikrarsızlık istemiyor.” dedi.  

31 Mart Yerel Seçimlerinde Kadıköy’den Belediye Başkan A.Adayı olan Faruk İbrahim Özbek, gazetecilerle bir ayara gelerek projelerini anlattı. Özbek, 1970 yılında Şanlıurfa Şirvan doğumlu olduğunu 1978 yılında bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmek zorunda kaldıklarını kaydetti. Kadıköy Erenköy’de ailesiyle yaşamaya başlayan Özbek, babasının devraldığı markette çalışmaya başlayarak iş hayatına girdiğini söyledi. Askerden sonra kendine ait trafik müşavirliği şirketi kuran Özbek, MÜSİAD’a üye olarak çeşitli görevlerde bulunarak teşkilat başkanlı görevine kadar yükseldi. ‘Kadıköy Benim Platformu’nu kuran Özbek, önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek Kadıköylülerin gönlüne girdi.

KADIKÖYLÜLER BENİ BAĞIRLARINA BASTI…

Özbek şöyle devam etti; “ Tam 45 yıldır Kadıköy’ün güzel insanları ile bir arada dürüstlükle, güvenilirlikle yapa bileceğimiz ne varsa bir tüccar olarak hem ticaret yaptık hem de güzel dostluklar kurduk. Bu süreçte çok insan biriktirdik. Kadıköylüleri çok iyi tanıyoruz ve Kadıköylülerde bir evladı olarak bizi bir evladı olarak çok iyi tanıyor ve bağırlarına basıyorlar.

KADIKÖY’DE İZ BIRAKTIK…

2015 yılında Vakkas Aygül’le birlikte ‘Kadıköy Benim Platformu’nu kurduk. Platform tv, reklam, gazete, dergi bir medya oluşumu ile başladık. Sonra bu platformu bir STK tarzında yürütmeye başladık ve çok önemli işlere imza attık. 18 Mart şehitleri ve 15 Temmuz şehitlerini anma programları düzenledik. ‘Anneler Konuşuyor’ programı düzenledik. Uyuşturucu ile mücadele için ‘İradenin Zaferi’ isimli tiyatro oyununu 5 tane okulda oynattık. ‘Kadıköy’den Van’a Kardeşlik Köprüsü’ ile Van, Gevaş Görümlü köyünde bir ilkokul yaptırdık. 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan depremde, Kadıköylü gönüllü dostlarımızla 3 tır ısınma, giyim, barınma ve gıda malzemelerini deprem bölgesine gönderdik. Bu programlarla Kadıköy’de iz bırakmış olduk.

İNSANLARIN BAZI ŞEYLERE RUHU AÇ…

En önemli projelerimizden biri olan Kadıköy’ün en müstesna yerlerinden biri olan Caddebostan sahilde ’30 Gün 30 İftar’ programı düzenledik. İftarları Kadıköy’ün önde gelen iş insanlarına verdirdik. Ali Şen, Aziz Yıldırım, Kosifler ailesi, Tepretoğlu ailesi, Sadıkoğlu ailesi gibi. Biz burada şunu yapmak istedik. Gelin iftarımıza katılın burada ki insanlarla birlikte olun dedik. Yoldan geçen insanlar, spor yapanlar ve farklı profiller vardı.  Kadköy’ün tüm değerlerini orada topladık, iş insanlarını oraya getirdik. ‘Zengin fakir bir sofrada’ derler ya onu gerçekleştirdik. Kadıköy’de insanların bazı şeylere ruhu aç. Kadıköylüler dine mesafeli derler. Hiç öyle değil. İddia ediyorum bir yardım toplansın en büyük yardımı Kadıköy yapar.

45 YILLIK TİCARİ BİR GEÇMİŞİMİZ VAR…

Namuslu dürüst 45 yıllık geçmişimiz var. Tacir olarak bu güne kadar bir isim oluşturmuşuz. Bununla birlikte MUSİAD’la birlikte farklı bir pencere açmışız. ‘Kadıköy Benim Platformu’ ile birlikte de bu tam bir saha çalışmasına dökmüşüz. STK olarak farklı projelere imza atarak Faruk İbrahim Özbek olarak bir isim oluşmuş. Bu süreçlerde partimizin çizgisi dışında hareket etmedik. Bütün projelerimizi teşkilatlarımızla birlikte yaptık.

İRADELERİNE İPOTEK KOYAN ZİHNİYET VAR…

Allah nasip kısmet ederse, parti büyüklerimiz uygun görürse Kadıköy Belediye Başkan Adaylığımız onaylanırsa öncelikle şunun çok iyi bilinmesini istiyorum. Biz Kadıköy’de belediye başkanlığını almak için yola çıkıyoruz. Ve şunu kabul etmiyoruz. Kadıköy zor bölge, Kadıköy filanca partinin kalesi. Burada seçim almak zordur. Gibi sözleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz Kadıköylüleri çok iyi tanıyoruz, Kadıköylüler evlatlarını bizi çok iyi tanırlar. Kadıköy halkı kaos ve istikrarsızlık istemiyor.Kadköylülerin uzun zamandır sineye çektikleri bir sıkıntısı var. Onların hassasiyet ve kırmızı çizgilerinden faydalanarak sadece ideolojik söylemlerle onların iradelerine ipotek koyan bir iktidar zihniyeti var Kadıköy’de. Ve insanlar artık bıkmış durumda. Hizmet almak istiyorlar.

ARTIK KADIKÖY’DE DEĞİŞİM ZAMANI GELMİŞTİR…

Kadıköy’ün kronikleşmiş çok sorunları var. Ve biz diyoruz ki ‘Artık Kadıköy’de değişim zamanı gelmiştir. Biz bu değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek için yola çıktık. Mevlam bu necip millete hizmet etmeyi bizlere nasip eylesin. Kadıköy’ün en büyük sorunlarının kaynağı altyapı sorunu. 1993’ten sonraki yani rahmetli Turgut Özal’dan sonra Kadıköy’e yapılan bir belediye hizmeti yok.  Tam 30 yıl. Kadıköylülere sorun trafik sorunu var der.

65 YAŞ DEMEK TECRÜME DEMEK…

Kadıköy’de 65 yaş üstü 94 bin insanlarımız var. Bu insanlarımızın hemen hemen tamamı bu partiye oy veriyor. Peki bu insanlarımıza ne hizmet veriyor. Sosyal alanları yok. Biz sosyal belediyeciliği Kadıköy’e getirmek için geliyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ayrıcalıklı bir proje hazırlıyoruz. Fazla detay vermek istemiyorum ama onların sorunlarını dinlemek istiyoruz. 65 yaş demek tecrübe demek. Onları dinleyeceğiz tecrübelerinden faydalanıp fikirlerini alacağız.

TRAFİK SORUNUNU TARİHE KARIŞACAK…

Bağdat Caddesi ve minibüs yolu Kozyatağı’ndan itibaren aldığınız zaman ana bir mastır plan çerçevesinde biz Kadıköy’ün trafik sorununu 30 yıl ileri dönük şekilde çözeceğiz.  Bütün projelerimiz hazır. Yetkiyi bize verdiklerinde bütün detaylarıyla anlatacağız. Biz kendi dönemimizde Kadıköy’ün trafik sorununu tarihe karışacak.” Dedi.

Faruk İbrahim Özbek’in projelerinden bazıları şöyle

 

  • Kadıköy’ü hak ettiği yönetimle buluşturarak şeffaf ve etkili belediyecilik anlayışını benimsemek.
  • Sosyal sorumluluk projelerini arttırarak toplumun her kesimini kucaklamak.
  • Eğitim alanında yeni projelerle gençleri desteklemek.
  • Trafik ve ulaşım sorununa çözümler üretmek. Yeşil alanları arttırarak çevre çevre dostu belediyecilik anlayışını benimsemek.
  • Alt yapı çalışmalarını güçlendirmek.
  • Kültür ve sanat etkinliklerini desteklemek.
  • Engelli bireyler için erişenilirlik çalışmalarını hızlandırmak.
  • Şeffaf bir yönetimle Kadıköylülerin beklentilerine karşılık vermek.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KADIKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI