KADEM EKŞİ: SANDIKLARI PATLATACAĞIZ

“SANDIKLARI PATLATARAK GELİYORUZ. BÜTÜN BARAJLARI YIKIYORUZ. AÇIK ARA BÜYÜK BİR ZAFERLE SEÇİMİ ALIYORUZ, ALACAĞIZ’’
 Tarih: 29-02-2024 18:28:04   Güncelleme: 29-02-2024 18:37:04
KADEM EKŞİ: SANDIKLARI PATLATACAĞIZ

AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Sandıkları patlatarak geliyoruz. bütün barajları yıkıyoruz.  Açık ara büyük bir zaferle seçimi alıyoruz, alacağız’’ dedi.

Partisini Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen Kadem Ekşi,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 5 yıl Deprem ve Doğal Afetler Komisyon Başkanlığını yaptığını söyledi.Ekşi, önümüzdeki yerel  seçimlerde Maltepe’de tüm tecrübe birikim ve kaliteyle geleceği inşa etme noktasında 50 yıllık bir Maltepeli olarak da arkadaşlarıyla beraber tarihi bir yolculuğa çıktıklarını vurguladı.

SINIFTA KALAN BİR İBB VAR

AK Parti Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Yolculuğumuzun adı hizmet, derdimiz hakikaten Maltepe’de yaşam kalitesini yükseltmek. Toptan büyük fotoğrafa bakışımızın özü insan. Çevre ve değer odaklı bir yerel yönetim anlayışla hizmetleri vatandaşa götürmek , hayatı kolaylaştırmak onların biriken yerel sorunlarını çözmek. Tabi 15 yıldır bir kuraklık dönemi yaşanıyor Maltepe’de. Hizmetlerde verimsizlik, insanlarda çaresizlik ve halı altına süpürülen adeta bitkisel hayatta devam eden bir yönetim anlayışı var. Biz onlara Maltepe’de startı verdiğimizde karnelerini de verdik. İki tane karne verdik. Bir tanesi İstanbul’da deprem ve kentsel dönüşüm yani imar ve şehircilikte ulaşım ve raylı sistemler, su ve çevre problemlerinin çözümünde. Burada sınıfta kalan bir İBB var’’

Ekşi, İstanbul’da hızla dönüşmesi gereken önemli yapı stoku bulunduğuna işaret ederek, ‘’Bir gerçeği de sizle paylaşayım. Beklenen İstanbul depreminde bilim dünyasının söylediği toptan göçmeye mahkum 40 bin binamız var’’ diye konuştu.  Maltepe’de de 35 bin binanın 15 bini yaşlı ve yorgun yapılar olduğunu vurgulayan Ekşi,  “Öncelikli işimiz İstanbul’da 5 yıl içerisinde yılda 60 bin 5 yılda 300 bin konutu yenileyeceğiz. Buradaki dönüşümün fişeğini 15 Nisan’da Maltepe’de de atacağız’’ şeklinde konuştu.

PROJELER

 Projelerini de anlatan Kadem Ekşi,  öncelikle kentsel dönüşümde 15 bin binanın yerinde dönüşümü her parselde otopark yapılmak üzere sağlanacağını bildirdi.

 Her mahalleye kreş, semt konağı, semt meydanı, spor merkezi ve kapalı pazar yeri kurulacağını,  ilçedeki parkların yenileneceğini dile getiren Ekşi,  1000 yataklı Maltepe Devlet Hastanesi kurulacağını söyledi.

Ekşi,  yeşil koridorlar oluşturulacağını, 8 milyon 140 bin metrekare alan üzerine Anadolu Yakası’nın en büyük botanik bahçesini ilçeye kazandıracaklarını belirterek, Piri Reis Seyir Terası, Afet Koordinasyon Merkezi, Süreyya Plaji yenilenmesinin de projeleri arasında olduğunu dile getirdi.

 Entegre erişim ve kesintisiz ulaşımla Marmaray ve metronun birbirine bağlanacağını aktaran Ekşi  Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacağını ve Gezici Sağlık Hizmetleri oluşturulacağını müjdeledi. Kadem Ekşi, Sosyal Destek Merkezi ile ihtiyacı olanlara kıyafetten yemeğe, temizlik hizmetinden sağlık hizmetlerine kadar destek verileceğinin altını çizerek, kariyer merkezi, terapi merkezleri, emekli kafeler, sokak hayvanları için bakım merkezlerinin halkın hizmetine sunulacağını anlattı.

 Ekşi, “Maltepe Atatürk Kültür Merkezi yapılacak. Anadolu Yakası’nın en büyük kültür merkezi olacak. Kent Müzesi ile ilçenin tarihi ve kültürel değerleri korunacak” dedi.

Kadem Ekşi, Maltepe Meslek Eğitim Merkezi, öğrencilere burs, 24 saat açık kütüphaneler, ilçeni dört köşesinde gençlik merkezleri, Maltepe Bilim Merkezi, Bilgi evleri, spor komplekleri, su sporları merkezi,  amatör spor branşlarına destek, kadınlara özel sportif yaşam merkezleri, elektrikli araç şarj istasyonları güneş enerjisi sistemleri, prestij caddeleri, oline hizmet sunacak dijital uygulamanın da projeleri arasında yeraldığını vurguladı.

AÇIK ARA BÜYÜK BİR ZAFERLE SEÇİMİ ALIYORUZ, ALACAĞIZ

İstanbul’un en dağınık ve eski belediye binasına sahip Maltepe’yi modern, akıllı belediye binasına kavuşturacaklarına dikkat çeken AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, sözlerini  şöyle tamamladı:

 ‘’ Söz sizde. Bitmez bu işler. Bizde proje çok iş çok, zaman dar.  Deprem mühendisi bir kardeşiniz olarak biz aşkla Maltepe için çalışacağız. Çok güzel projelere imza atacağız. 31 Mart sabahında sandıkları patlatarak geliyoruz. Bütün barajları yıkıyoruz. Açık ara büyük bir zaferle seçimi alıyoruz, alacağız.’’

 

  HABER VİDEOSU
Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MALTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI