İYİLİK ÇATISI ALTINDA TOPLANDILAR

İyilik Yap İyi Ol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, yeni yapacakları yardım programlarını konuşmak için DSİ Orhantepe Tesisleri’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.
 Tarih: 28-11-2021 19:55:03   Güncelleme: 29-11-2021 12:45:03
İYİLİK ÇATISI ALTINDA TOPLANDILAR

HİÇBİR BEKLENTİSİ OLMAYAN BİR DERNEĞİZ

Açılış programını Sosyal Politikalardan sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Özkan Çom yaptı. Çom konuşmasında toplantılarının pandemi nedeniyle birkaç kez ertelemek zorunda kaldıklarını belirterek; “Daha kalabalık bir kahvaltı planlamıştık ancak pandemi nedeniyle daha samimi bir kahvaltıda bir aradayız. İyilik Yap İyi Ol derneğimiz hiçbir beklentisi olmayan, işinden, ailesinden ve zamanından fedakarlık yapan tek derdi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak olan iyi yürekli insanların biraraya gelmesi ile kuruldu. Bir yıldır ikinci el kıyafetler, ikinci el ev eşyaları ve kumanya dağıtımları yapıyoruz. Üye sayımız çağaldıkça, daha bir cesaretle projeler üretiyoruz. Derneğimizi kurduktan sonra tüm muhtarlarımızı ziyaret ettik. Onlarla da koordineli bie şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

YARDIM YAPMAK BANA İYİ GELİYOR

İyilik Yap İyi Ol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Akkın, iyilik yapmanın ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, konuşmasına şöyle devam etti; “Her Türk evladı gibi ben de paylaşmak, yardım etmek, el uzatmak halleri içerisinde büyümüş bir İzmir çocuğuyum. D.E.Ü'de okuduğum yıllardan beri sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı, bir ihtiyaç olduğunda elimden geldiği kadar destek vermeyi severim. Bu bana da iyi gelir.

İYİLİĞİ BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bizler iyiliği büyütmek ve yaymak için çalışıyoruz, çalışacağız. Derneğimizi kurduğumuz ilk günden beri ihtiyaç sahiplerine evlerine kadar giderek bizzat kendimiz ulaştırıyoruz. Bunların gerçek ihtiyaç sahipleri olmasına azami özen gösteriyoruz. Bir avuç gönüllü ie yaptığımız faaliyetlerimizi büyütmek ve daha çok insana ulaştırmak en büyük arzumuz. Bugün burada olmamımızın amacı da sizlerin de bu derneğin yaptıklarından haberdar olmanız ve aklınızın bir köşesinde yer etmektir." dedi.

İYİ İNSAN OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dernek sekreteri Rezzan Dirik Türkoğlu ise yaptığı konuşmada pazar gününü ayırarak davetlerine icabet ettikleri için misafirlerine teşekkür ederken, konuşmasını şöyle sürdürdü "İyilik kavramının içinin boşaltıldığı, hatta zaman, zaman kötü amaçlarla kullanılabildiği günümüzde "İyilik Yap İyi Ol" derneğimizin amaçlarını dümdüz ve dosdoğru ifade etmeye özen gösteriyoruz. Öncelikle her birimiz iyi insan olmaya çalışıyoruz. Derneğimizin gönüllüleri olarak birbirimize karşı da özen gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğar. İnsanların yüzünde tebessüm olmaya çalışıyoruz. Okula giderken artık evladının üşümeyeceğini bilen annenin yüzündeki tebessüm, evinde oturacak koltuğu olmayan Fadime ninenin koltuğa otururken ettiği dua, okulda başarıyı yakalayamamış özgüvenini kaybetmiş çocuğun başarıyı yakalama yolundaki ışığı, iş arayan kişinin iş görüsmesi ayarlandığında gözündeki umut olmak istiyor bunun için çalışıyoruz. Bugün için yapabildiklerimiz sınırlı. Eşya, kıyafet ve nakdi yardım yapmaya çalışıyoruz. Yakında gönüllü öğretmenlerimizin desteğiyle müzik dersleri, öğrenci koçluğu hizmetlerimiz ve kadın emeğini değerlendirme faaliyetlerimiz başlayacak. Sanat faaliyetlerimiz halihazırda devam etmekte. Bunları da artırmayı hedefliyoruz. Derneğimizin önünden geçerken kulağınıza hoş tınılar gelirse giriverin içeri. illa ki, çayımız, kahvemiz olur. Uzun lafın kısası iyilik yolunda gönüllü neferleriz. Gönlünden iyilik geçen herkesin aramıza katılmasını gönülden arzu ediyoruz. 8-9-10 Aralık'ta gerçekleşecek kermesimizde de sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız." dedi.

İyilik yap iyi ol derneğinin kahvaltı programına, AK Parti Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Koç ve Kazım Yıldız, Kartal Doğru Parti Yönetim Kurulu Üyesi Gürbüz Pak ve eşi, Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Eray Ekim ve Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Birgören, Zafer Parti Kartal İlçe Başkanı Atakan Tatlı, Kartal İYİ PARTİ kurucu İlçe Başkanı Bünyamin Balta ve gazeteciler katıldı..

İyilik Yap İyi Ol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ulaşmak isteyen gönüllüler 0549 484 24 89 numaralı telefondan yada iyilikyapiyiol@gmail adresinden veya www.iyilikyapiyiol.com internet adresinden ulaşabilirler.

Dernek Merkezi: Yukarı Mah. Doğan Sok. No:12/B Kartal/İSTANBUL

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI